2015. április 23., csütörtök

Anyós tipológia- Jó, ha tudod mire készülj!

Kinek nem akadt még soha nézeteltérése az anyósával? Túl mézes-mázas a stílusa? Minden lében két kanál? Vagy inkább a csendes „gyilkos” típus? Ha nem vagy benne biztos, hogy jól ki fogtok jönni a jövőben, nézd meg csillagjegye alapján milyen trükkökre számíthatsz tőle, és mivel tudod őt a legjobban kezelni:

Kép forrása: www.teunneped.hu

Kos anyós- az igazi akarnok

Ő tudja, mi a legjobb a „kicsikéinek”, azaz a Te párodnak és gyerekeiteknek. Habár a Kos anyós szociális és dinamikus személyiség, nyugtalansága és önzősége problémákat okozhat. Mivel mindig a legjobbat akarja Nektek, hajlamos lehet túlzásokba esni és saját elképzeléseit akarja érvényesíteni Nálatok. Ha szövetségesednek szeretnéd tudni ezt az „energiabomba” anyóst, akkor legyél olyan kemény, mint ő! Soha ne pityeregd el neki a gondjaidat, hanem legyél egy független nő, akit tisztelni tud.

Bika anyós- az igazi birtokló

Mikor megismerkedtek, megérzései alapján ítél meg Téged, talán még a Tarot kártyát is megkérdezi, milyen személyiség vagy. A Bika anyós kitartó, soha nem fogja könnyen feladni és vigyázz, mert féltékeny típus. Minden áron próbálja megvédeni, kisajátítani, birtokolni az egész családot. Inkább tisztelni kell a ragaszkodását és nem szabad őt emiatt éles kritikával illetni. Soha ne kérdezd meg tőle, hogy helyes vagy helytelen, amit csinálsz, mert csak felesleges vitába bocsátkozhatsz: hajthatatlansága miatt úgyis neki lesz a végén „igaza”. Ha jóban akarsz lenni vele, minden látogatásotokkor vigyetek neki valami apróságot (csoki, gyümölcs, szépségápolási vagy lakberendezési cikk) és beszélgetésetekkor a család boldogságára hivatkozz minden érvelésnél. És néha engedd meg Bika anyósodnak, hogy benézzen hozzátok. Különben a föld legmakacsabb, leggyanakvóbb nőszemélyévé válhat.

Ikrek anyós- az igazi pletykafészek

Az Ikrek anyós képben van a napi hírekkel és az ismerősök körüli összes pletykával is! Valószínűleg égnek nála a telefonvonalak vagy füstöl a számítógépének billentyűzete. Sokat gondolkozik és sokat is beszél. Szeretne Téged megismerni, és minden érzékeny információt tárol az adatbázisában, hogy szükség esetén majd felhasználja őket. Ha véletlenül unatkozna (mert kivételesen nem csinál egyszerre több dolgot), akkor elkezdi megkavarni a családi életet: például utolsó pillanatban megváltoztatja a vasárnapi menüt, amihez már bevásároltál és társai... Ha jóban akarsz vele lenni, próbálj partnere lenni a gyors változtatásokban és mindig készülj valami új, érdekes beszámolóval, ha találkoztok. Például vigyél neki magazinokat, mesélj neki az új hobbidról vagy mutasd be neki barátnőidet.

Rák anyós – a született családösszetartó

A Rák anyós rendkívül érzékeny, anyai ösztöne nagyon fejlett. Akár annyira gondoskodó lehet, hogy saját nyaralását is képes lemondani, hogy veletek nyaralhasson! Ezért ne köss minden információt az orrára! Ha képes vagy sokadszorra is mosolyogva végighallgatni kedvenc gyermekkori és gyerekeivel kapcsolatos anekdotáit is, akkor biztosan meg fog kedvelni. Inkább kérd el a családi recepteket tőle, és dicsérd meg, milyen kitűnő munkát végzett a gyereknevelés során. Viszont véletlenül se kritizáld a fiát vagy őt magát, mert nagyon érzékeny erre és rendkívül sértődékeny is.

Oroszlán anyós – az igazi anyakirálynő

Az Oroszlán anyós királynő a javából és ennek megfelelően kell kezelni. Első gondolata, hogy hozzá képest senki sem lehet olyan jó vagy elég jó, az ő csodás gyermekének. Próbál mindent a kezében tartani és irányítani, a anyatigrisként védi gyermekeit és unokáit, ha igazuk van, ha nincs... Habár az Oroszlán anyós általában melegszívű, hangulatától függően drámai kifakadásaival viszont súlyos sebeket ejthet a lelkeden. Ha sikeresebb vagy nála bármilyen téren, soha ne hánytorgasd ezt fel neki, rendkívül érzékeny a kritikára. Ha jóban akarsz vele lenni, csak légy a rajongója: dicsérd meg a frizuráját, az otthonát, az új ruháját stb. Ha elég figyelmet fordítasz ezekre, jó barátok lehettek.

Szűz anyós – az igazi felügyelő

Habár a Szűz jegyű anyós olykor félénk és gátlásos lehet, rendkívül jó megfigyelő és szőrszálhasogató kritikus lehet. Különösen egészségügyi és higiéniai kérdésekben. Biztosan megszid majd, ha valamit nem talál -szó szerint- rendben Nálatok. Cserébe viszont mindig készségesen segít a háztartásban, ha megkéred. Szívén viseli a kapcsolatotokat pároddal, veszekedések esetén próbálja elsimítani a vitát. Azonban soha ne mesélj neki a problémáidról, mert akkor rögtön elkezdi megoldani őket. És nem biztos, hogy érzi a különbséget a támogatás és az életetek irányítása között. Mindig fejezd ki, mennyire nagyra értékeled a segítségét és soha ne feledkezz meg a szülinapjáról! 

Mérleg anyós – a született feleség

A Mérleg anyós igazi társaságkedvelő, elegáns, stílusos és jómodorú. Szereti, ha a kapcsolatok jól működnek a környezetében. Menyét vagy vejét addig számításba sem veszi, míg nem válik hivatalosan a család tagjává. Nem szívesen szól bele a házasság szent és sérthetetlen intézményébe, tehát inkább távolságtartó és csak akkor ad tanácsokat, ha kéritek tőle. Ha jóban akarsz lenni vele, „csak” légy tökéletes házastárs. Sok jó tanácsot kaphatsz tőle, mindig kapható egy kellemes beszélgetésre. Azonban legyél vele őszinte minden körülmények között, akkor is, ha nem értesz vele egyet! Ezt igazán nagyra fogja értékelni a szívélyes Mérleg anyós.

Skorpió anyós – az édes méreg

A Skorpió anyós általában nagyon felelősségteljes az unokák felé. Mély érzelmi életet él, melyből kívülről talán nem sok látszik. Igazi központi figura, aki minden szituációban képes kontrollálni erősen hatalomvágyó természetét- természetesen saját előnyére. Ha akarata szerint mennek a dolgok, akkor bűbájos, ha nem, akkor „terrort” tart. Hagyd mindig abban a tudatban, hogy ő irányít! Mintha ő kerített volna Téged imádott gyermeke oldalára. Amennyire lehet, ne tegyél neki keresztbe, mert igazán bosszúálló típus.

Nyilas anyós – az igazi optimista

A Nyilas anyós mindig őszintén mosolyog és optimizmusa megtölti a teret, amerre jár. Ha nem értenél vele egyet, gyorsan felejtsd el kétségeidet, és akkor a legjobb barátja lehetsz. A világ minden táján vannak ismerősei, tehát maximum csak akkor nem kedvel Téged, ha valami igazán rosszat tettél. Minél nyitottabb vagy az új dolgok iránt, annál érdekesebb leszel Nyilas anyósod számára. Viszont ne sértődj meg, ha nincs kedve, vagy épp ideje a megszokott családi alkalmakra. Ő nem az a „hagyományos” személyiség.

Bak anyós – a merev őrangyal

A Bak anyós komoly és kötelességtudó. Általában kedves, barátságos és szívesen vigyáz az unokákra vagy segít a főzésben. Soha nem hozna zavarba, vagy mesélné el a titkaidat másoknak. A saját hibáiból okulva azt szeretné, ha a Ti életetek tökéletes lenne. Otthona leginkább egy régiség üzletre vagy egy múzeumra emlékeztethet. Légy vele tisztelettudó és soha ne hágd át a józan ész szabályait! Azt szereti, ha mindenki biztonságban van és minden kiszámítható környezetében. Ha bármi rendhagyó történne Nálatok, soha ne jusson a fülébe, ugyanis akkor komorrá és rideggé válhat. 

Vízöntő anyós – az igazi rendhagyó

A Vízöntő anyósnak kiszámíthatatlan és egyben vonzó természete van. Nem szereti az előítéletességet, ezért nem fog kapásból megítélni senkit. Jól kijön saját gyerekeivel, mert elegendő szabadságot ad nekik. Néha kissé bizalmatlan lehet Veled, hogy mit is akarsz tulajdonképpen a családjától- ne vedd magadra! Imádja a meglepetéseket, ezért ő maga is többször felbukkanhat bejelentkezés nélkül... Nagyra becsüli az intelligenciát és a teljesítményt, úgyhogy ezeken a területeken mindig számíthatsz a segítségére. Beszélgess vele minél többet, menjetek el együtt közös programokra, mint például bevásárolni a bolhapiacra, vagy mondjuk egy különleges kiállításra.

Halak anyós – az igazi önfeláldozó

A Halak anyós legtöbbször kedves és tárt karokkal szívesen fogadja a családját. Egyik oldalról kreatív, érzelmes és romantikus, míg másik oldalról néha azt a hatást kelheti, mintha nem is ezen a bolygón élne. Nem mutatná ki még azt sem, ha nem lennél neki szimpatikus. A békességet mindennél fontosabbnak tartja, ezért bármilyen áldozatot képes meghozni. Azonban hajlamos lehet a mártírkodásra és a túlzott áldozatvállalásra, amivel saját gyermekeit könnyen megtévesztheti, de Téged már kevésbé. Mindenesetre semmilyen körülmények között se legyél vele udvariatlan vagy hangos, azt érzékeny lelke nem bírná könnyen elviselni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése