2015. április 30., csütörtök

Májusi előrejelzés: az Ígéret hava

A május a székely naptár szerint az Ígéret hava. Ahogyan ilyenkor a természet kivirágzása mellett a friss tavaszi szellő is jelen van, ugyanúgy megjelenik az emberek életében is a természettől kapott alkotóerő és birtoklási vágy mellett az élénkség, a mozgékonyság és az új dolgokra való nyitottság. De tényleg várható 2015. májusában az ígéretek megvalósulása?



Május 1-jén a tanulékony Merkúr a kíváncsi Ikrekbe lép, ezzel „hazatér” és igen erős állásba kerül. Így szinte egész májusban a kommunikáció minden formája fontos szerephez jut. Valószínűleg szívesebben olvasgatunk különböző témákban, akár klasszikusokat is. Rég látott ismerőseinknek is könnyebben tudunk időt szakítani az írásra, telefonálásra. Ha vizsgákra kell készülnünk, ehhez is nagy segítséget kapunk most a Merkúrtól, különösen irodalom és idegen nyelvek esetén. Talán a szokásosnál több lehetőség érkezik, hogy új dolgokat tanulhassunk, vagy elkezdjünk végre egy rég áhított tanfolyamot. Az utazási kedvünk és a kereskedelem is felélénkülhet ebben az időszakban. A körülöttünk történő változásokat (pl. költözés, ingázás, üzleti utak) ilyenkor könnyebben vesszük.

Május 4-én Telihold lesz, méghozzá a szenvedélyes Skorpió jegyében. A Nap pedig a vele szemben álló jegyben, a stabil Bikában lesz. Tehát a materiális és a lelki értékek, illetve ezek birtoklása, megtartása lesz a központi téma. Vajon melyiket részesítjük előnyben? A Jupiter érintettsége miatt - vallási vagy spirituális - hitrendszerünk is megkérdőjeleződhet. És sajnos akár jogi problémák is hamarabb felmerülhetnek, mint általában.

Május 8-án az érzéki Vénusz átlép az érzelmes Rák jegyébe. Így egyértelműen befogadó és romantikus oldalunk fog előtérbe kerülni. A családdal és a közeli barátokkal töltött idő, valamint az otthonunk szépítése is fontos szerepet kapnak majd ebben az időszakban. Továbbá ez a hatás kedvez művészi oldalunknak is, mert a képzelőerőnk megsokszorozódik. És bár befolyásolhatóbbak leszünk, ez a fajta érzékenység engedi, hogy más szemszögből is meglássuk a dolgokat és színesebben közvetíthessük gondolatainkat.



Május 12-én a tettre kész Mars is átlép a lendületes Ikrek jegyébe, mely elősegíti, hogy terveinket megvalósítását, az esetlegesen felmerülő problémák megoldását. Vigyázzunk, mert harciasságunk leginkább szavakban fog előtörni. Szarkasztikus hangulat, gyors észjárás lesz jellemző és a szokásosnál is beszédesebbek lehetünk. Gyakoribbak lehetnek a viták és a nézeteltérések is. Figyeljünk oda, nehogy az érvelés hevében megsértsük vitapartnerünket. A kereskedelem és az utazás pedig még inkább előtérbe kerülhetnek a Mars segítségével.

Május 18-án Újhold lesz a Bika jegyében. Tehát a következő Újholdig (körülbelül egy hónapban) a biztonság és a kényelem fontos szerepet fognak játszani életünkben. Azonban a Szaturnusz miatt ezen témával kapcsolatos félelmeink is felerősödhetnek. Nagyon fontos lecke lesz, hogy megtanuljuk: az igazi biztonságot nem kívül keresendő, hanem saját magunkban találjuk.



Május 19-én a Merkúr hátráló mozgásba kezd, ami egészen június 12-ig fog tartani. A retrográd Merkúr mindig lehetőséget kínál, hogy az addigi időszak és történések tanulságait megemésszük magunkban. Továbbá ezen hatás alatt érdemes odafigyelni, hogy kinek mit és hogyan mondunk. A félreértések gyakoribbak lehetnek, tehát a fontos döntésekkel és különösképp a szerződéskötésekkel várjunk inkább még 3 hetet. Ugyanígy közlekedési fennakadások is sűrűbben előfordulhatnak ebben az időszakban, legyünk óvatosabbak!

Május 21-én megkezdődik az Ikrek hava. Jól használjuk ki a kommunikáció, a kisebb utazások és az információgyűjtésre igazán alkalmas, lendületes hónapot. Ne legyünk görcsösek, inkább mindig az adott pillanatban éljünk. Így könnyebben ismerkedhetünk és tanulhatunk, ami fejlődésünk szempontjából nagyon fontos lehet.

Május 26-tól körülbelül egy héten keresztül habár együttérzőbbek és mások problémáira nyitottabbak leszünk, a félreértések és valótlan állítások száma megszaporodhat... Kicsit jobban gondoljuk át, mielőtt igent mondunk bármire, mert a befolyásolhatóság, a hamis illúziók és a csalódások esélye nagyobb. A befelé fordulás, meditálás kimondottan ajánlott, hogy megtalálhassuk a helyes válaszokat. A kulcskérdés „a ki is vagyok én valójában?”

Legyen szép májusotok!
Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése