2015. április 19., vasárnap

Babára vágyom - segítség a csillagoktól


A legtöbb nő számára előbb-utóbb központi kérdéssé válik a családalapítás. Azonban igen komoly lelki kihívás lehet, ha nem várt nehézségek merülnek fel a teherbe esés vagy a várandósság során.

Milyen okok húzódhatnak a fogantatási nehézségek mögött?

Egyre gyakrabban találkozom olyan hölgyekkel, akik arról számolnak be, hogy habár vizsgálatok igazolták, hogy párjával teljesen egészségesek és vállalhatnának gyereket, próbálkozásaik azonban sorra kudarcba fulladnak. És a sikertelen próbálkozások miatt a belső feszültség pedig folyamatosan nő.

Legtöbbjük elmondása szerint stresszes a munkájuk, soknak érzik az elvárásokat a környezetükből, rossz a családi mintájuk, vagy esetleg párjukkal kapcsolatban merültek fel kételyek. Megalapozottnak tartom a gyanút, hogy olyan biológiai okok is állhatnak a probléma mögött, mint a vegyszerrel kezelt táplálék, az antibiotikumok vagy épp a hormonok, melyeket akaratunkon kívül viszünk be a szervezetünkbe. De az esettanulmányokból egyértelmű, hogy a háttérben valójában a lelki okok dominálnak, melyeket a legtöbb esetben spirituális eszközökkel fel lehet oldani.

Hogyan segíthet az asztrológiai pszichológia?

A személyre szabott horoszkóp rengeteg információt hordoz lelki lenyomatainkról és a sorsunkról. Egyáltalán nem egy konkrétan meghatározott vágányra kell gondolni, hanem sokkal inkább egy térképre, mely azt mutatja meg, hányféleképpen juthatunk el A-ból B-be.

Vagyis az asztrológiai pszichológia lehetőséget kínál, hogy a személyiségvonásaink mellett visszakövessük a múltbeli megéléseket, s ezáltal jobban megismerjük önmagunkat és útirányunkat. Soha nem a külső eseményeken múlik hullámhegyeink magassága és -völgyeink mélysége, hanem saját belső érzéseinkből táplálkozik. Abból, hogy mennyire tudatosan kezeljük az olyan érzelmi szituációt, mint például a gyermekvállalás és annak akadályai. Ha tudatába kerülünk, mit és miért kell megtapasztalnunk, akkor sokkal könnyebb lesz megélni ezeket a nehezebb időszakokat is.

Jónás-módszer mint megoldási lehetőség

A teherbe esés esélyének növelése lehetséges, ha a leendő anyuka egyedi Hold jegyéhez igazítva történik a kicsi élet lehívása. Egy asztrológiai törvényszerűség, hogy a nők abban a holdfázisban termékenyek, melyben megszülettek. Tehát például ha születési horoszkópunkban a Hold az Ikrek jegyben áll, akkor minden hónapban az Ikrek Hold idején vagyunk a legtermékenyebbek. Ezt a fajta családtervezési modellt Eugen Jonas (szlovák pszichiáter, nőgyógyász, asztrológus) az 1950-es években ismerte fel és kezdte terjeszteni. Az elmúlt 60 évben a kutatások alapján a Jónás-módszer sikerességi mutatója 85 %! Sőt, a pontos számításokból még azt is megtudhatjuk, hogy a bizonyos hónapokban nagy valószínűséggel fiú- vagy lánygyermek fogan. Tehát azoknak, akik problémákkal küszködnek ezen a téren, és úgy érzik, már sok mindent megpróbáltak, talán épp a Jónás-módszer segítségével sikerülhet átélniük az anyai örömöket.

További kérdések esetén a pozitivkisugarzas@gmail.com-on tudtok érdeklődni.

Ez a cikk megjelent még:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése