2016. január 21., csütörtök

2016. január 24.: Telihold az Oroszlánban - Mosolyogj, szeress, szabadítsd fel magad!

Az elmúlt hetek valószínűleg sokaknak tartogattak nehézségeket vagy nem várt meglepetéseket. A jó hír, hogy a januári Telihold fordulópont lesz és végre fellélegezhetünk kicsit ezen nyomasztó hatások alól. Az Oroszlán jegyében vasárnap létrejövő Telihold megköveteli mindannyiunktól, hogy figyelmünk elsősorban önmagunkra és az élet napos oldalára irányuljon.

Kép forrása: venuslotus.com

Az Újhold a hónap elején felhívta figyelmünket, hogy változtatásra van szükségünk. Eddig a hátráló mozgású bolygók (Merkúr és Jupiter) visszatekintést és revíziót követeltek tőlünk, ami a legtöbb esetben kihívást jelentő vagy akár kimerítő feladat is lehetett. Ugyanakkor ez a két égi test segít nekünk elgondolkozni, megfelelően informálódni és „nagyot álmodni”, ami a változáshoz elengedhetetlen. A retrográd Merkúr a céltudatos Bak energiákkal segített nekünk, hogy alaposan, gyakorlati szempontból megvizsgálhassuk terveinket és anyagi helyzetünket. Azonban a január 25.-ei előrefelé indulásával elérkezik az aktív cselekvés időszaka, mikor elképzeléseinket meg is valósíthatjuk. Például ha megállapítottuk, hogy anyagi helyzetünkön egy új munka révén tudnánk változtatni, akkor itt az idő a keresés megkezdésére és a pályázatok beadására. De ezek a konkrét lépések természetesen attól függenek, hogy mely életterületünkre esik a Bak jegy, melyben a Merkúr irányt váltott. Ha például a 11. házunkra esik, akkor a minket körülvevő embereket, kapcsolatainkat fogjuk megvizsgálni és megreformálni; ha a 2. házunkra, akkor pedig leginkább anyagi helyzetünkre fogunk koncentrálni és így tovább. Mivel maga a Jupiter is hátráló mozgásban van (és így is marad egészen májusig), kétségtelenül befelé kell fordulnunk és a belső terjeszkedésre kell koncentrálnunk, méghozzá felismeréseink és tanulás által. Illetve egészségügyi állapotunk is erősen javulhat, ha gondolatainkkal tudatosan erre koncentrálunk és például gyógynövényes kezeléseket alkalmazunk.


Az Oroszlán holdjegy maga pedig abban lesz segítségünkre, hogy elővegyük egészséges önzésünket és igenis magunkra szánjuk végre az időt. Amerre lelkünk vágyódik, arra kell most mennünk! Áramoltassuk a szívünkből érkező melegséget, és aranyozzuk be a körülöttünk lévők napjait is azzal, hogy mindannyiuknak ajándékozunk egy mosolyt, egy-két jó szót. Most ezzel gyarapíthatjuk a közösséget, amire napjainkban -úgy vélem- nagyon nagy szükség van. Kiegyensúlyozott, pozitív gondolkodással pedig egy teljesen új irányt vehetünk és vehetnek az egész világot szomorító események. Olyan új reményt találhatunk, amit most egyéni szintekről kell továbbadni, hogy a közösség ereje által jelenjen meg az Univerzumban egy örömteli jövőkép - mindannyiunk számára. Csak rajtunk, a mai napi gondolatainkon múlik, mit hoz a holnap ;)

Tehát összességében ez az Oroszlán Telihold arra fog ösztönözni, hogy saját magunkra koncentrálva elengedhessük, letegyük azokat a plusz súlyokat, melyek eddig nyomták a vállunkat és nagyobb energiával, felfrissülve vethessük be magunkat és pozitív gondolatainkat a kívánt változások érdekében. 

Csodás, pozitív változásokat hozó Teliholdat kívánok!
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése