2016. március 27., vasárnap

2016. áprilisi előrejelzés: A megfontoltság és a revízió hónapja

Az áprilist mindig is szeszélyes hónapnak tartották. Ez a 30 napos periódus 2016-ban is a dinamikus Kos uralma alatt kezdődik, mely olyan temperamentumot és energiákat hív elő belőlünk, hogy bebizonyíthassuk a világnak lendületünket és elszántságunkat. Míg április 19. után már teljes mértékben a Bika stabilitása és gyakorlatiassága kerül majd előtérbe.

Kép forrása: spiritualnetworks.com

Április 5-én az érzéki Vénusz a tüzes Kosba vált. Kapcsolatainkban, értékrendünk alakulásában és pénzügyeinkben aktívabb időszakra számíthatunk. Legyünk minden életterületen nyitottak, egyenesek és őszinték, amit a tavasz első jegye határozottan megkövetel tőlünk. 

Április 6-án a Merkúr a komótos Bikába lép. A kapott infomációk feldolgozásához minden érzékszervünket bevetjük és a „józan paraszti ésszel” most messzebb juthatunk, mint nyakatekert kombinálásokkal. Gondolatainkban a biztonság kerül előtérbe, mindent alaposabban, erősen gyakorlati szempontból rágunk át ezen állás idején. 

Április 7-én jön az Újhold. Az életteli Kos jegyében a forradalmi Uránusszal egyesülve egy igazi energiabombát kapunk az Univerzumtól. Minden hónapban ez a legalkalmasabb időszak arra, hogy új dolgokba fogjunk és megfogalmazzuk kívánságainkat, de ez alkalommal a dinamikus állásoknak köszönhetően hatványozottan élvezhetjük az Újhold előnyeit. A mélységekbe nyúló Plútó pedig gondoskodik arról, hogy belsőleg felismerjük, mi az, ami merészségünk és kezdeményező kedvünk útjában áll.

Április 17-én a harcias Mars és a szélsőséges Plútó is hátráló mozgásba kezd. Elsődlegesen a múltban történt események újra feldolgozása lesz itt a feladat.
A Mars esetében a Nyilas jegyben kezd a bolygó visszafelé indulni és május végén az előző zodiákus jegybe, a Skorpióba is visszalép. A Mars képviselte tulajdonságok, mint az akitivtás, a kezdeményezés és a potenciál megcsappanhatnak, vagy akadályokba ütközhetnek. Egészen június 29-ig valószínűleg többet habozunk, mint cselekszünk. Jobban tesszük, ha a következő 3 hónapban átgondoljuk éppen megvalósuló és megvalósítandó terveinket. Leginkább befelé érdemes koncentrálnunk, hogy ráébredjünk, mi az, amit valóban szeretnénk, és mibe érdemes ténylegesen energiát fektetnünk.
A Plútó egészen szeptember 25-ig visszafelé fog haladni a Bak jegyében. Itt is, mint a Mars esetében a befelé forduláson lesz a hangsúly, azonban a Plútó személyiségünket és érzelmeinket akarja ezáltal transzformálni. Ha a retrográd időszakban megtaláljuk, mivé szeretnénk válni, akkor az év utolsó harmadában „már csak” a szükséges elengedéseket kell megtennünk, hogy felszabaduljunk.


Április 19-én a Nap is a Bikába lép. A stabilitás, a kényelem és az élvezetek iránti igény mindannyiunkban erősebben meg fog jelenni. A materiális javak és a testiség fontosabb szerepet játszhatnak az elkövetkezendő kb. egy hónapban. 

Április 22-én Telihold lesz a Skorpió jegyében, melyet két erőteljes konstelláció is kísér: a Vénusz és az Uránusz együttállása, illetve a Mars és a Neptunusz kvadrátja. Összességében segíthetnek nekünk, hogy biztonságérzetünket megerősíthessük, és ennek útjában álló akadályokat leküzdhessük. A részletesebb elemzést majd a Telihold cikkben olvashatjátok.

Április 28-án a Merkúr hátrafelé indul a -fentebb már említett- Bika jegyében. A retrográd Merkúr is a múlt eseményeinek revíziójára világít rá: lehetőséget kínálva ezzel, hogy a korábbi történések tanulságait megemésszük magunkban. Ezen hatás idején érdemes odafigyelni, hogy kinek mit és hogyan mondunk, mivel a Merkúr a kommunikációért is felelős. A félreértések gyakoribbak lehetnek, tehát a fontos döntésekkel, terveink megvalósításával és különösképp a szerződéskötésekkel várjunk inkább május legvégéig. Ugyanígy közlekedési fennakadások is sűrűbben előfordulhatnak a következő egy hónapban, legyünk óvatosabbak! 

A hónap legvégére, április 30-án a fényűző Vénusz még átér a „hazai terepre”, a Bikába. Az érzékszerveinkkel történő kontaktus elsődlegessé válik és az érzékiség is eléri csúcspontját. Végre önértékelésünkre és az élet élvezetére tudunk koncentrálni. A találkozás a megfelelő partnerrel ezen hatás alatt könnyedén megtörténhet, a már meglévő kapcsolatainkban pedig a kiszámíthatóság és a megbízhatóság fog dominálni.

A megfontoltság hassa át áprilisotokat! ;)
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése