2016. március 6., vasárnap

2016. március 9.: Újhold & napfogyatkozás a Halakban- Testünk-lelkünk forradalma

Március 9-én hajnalban az Újhold napfogyatkozással* egybekötött szuperhold** lesz a Halak jegyében. Habár Magyarországról (és egész Európából) nem lesz megfigyelhető a napfogyatkozás, a fokozott energiák mégis nálunk is erősen érezhetőek lesznek. Körülbelül az elkövetkezendő 6 hónapunk célkitűzéseit fogja megadni ez az Újhold, hogy hogyan gyógyítsuk be olyan fizikai vagy lelki sérüléseinket, melyek a régmúltban gyökereznek.


A napfogyatkozás idején a Nap (az Egó) eltűnik egy pillanatra és a Hold (az érzelmeink) veszik át az uralmat. Eközben a sebzett gyógyítónak nevezett Chiron rámutat, hogy életünk mely területén találhatóak sérülések, és hogyan gyógyíthatóak, míg a Chiront kísérő leszálló holdcsomó megmutatja, hogy milyen régről hozzuk ezeket a sebeket. 
A Jupiter érzékelhetővé teszi, hogy szükség van az újra, sőt a fejlődés módját is megláttatja velünk. A Szaturnusz a felelősségérzetünk és lelkiismeret-furdalásunk által a küzdelemre sarkall minket, közben a Plútó pedig eszméletlen erejével segíti a belső transzformációnkat. Mindehhez szükséges a Halak jegy finomsága, érzékenysége, hogy képesek legyünk befogadni ezeket a jelentős hatásokat.

A Halak a zodiákus utolsó jegye: összegez mindent, ami előtte van. Így talán a legmisztikusabb és legmegfoghatatlanabb szereplő a csillagjegyek között. Uralkodó bolygója a Neptun, melynek nincsenek korlátai; mindent lát, mindent, ami KÖZÖS bennünk, ami összeköthet mindannyiunkat. Átadja magát egy magasabb intelligenciának: AZ EGYSÉGNEK. Ez a karakter erős megérzéseket hozhat elő belőlünk, melyekben bátran megbízhatunk (pl. álmaink üzenetében, a spirituálisban és mindenben, mely a szem számára láthatatlan). Legyünk rugalmasak, simulékonyak, hajlandóak a változásra. Ahogyan a hal siklik a vízben, úgy kell nekünk is alakulnunk a körülményekhez.

A márciusi Újhold konstellációban az egyik kulcsszereplő a Chiron bolygó, mely a KULCS a gyógyulásunkhoz is, s jelenleg szintén a Halakban áll. A Chrion és a Halak közös vonása a szenvedés -legfőképp lelki megpróbáltatások által- és önmaguk megadása, feláldozása. Lehetséges, hogy mostanában olyan események történnek velünk, melyek fájdalmasak és felszínre hozzák a lelki sebeinket. A megoldásban, a gyógyulásban a megbocsátás kiemelten fontos lehet. (Mert az is előfordulhat, hogy előző inkarnációk sérüléseitől kell most megszabadulnunk.) A két hétmúlva következő Telihold és holdfogyatkozás segíteni fog, hogy teljesen ráhangolódjunk a gyógyulásra. A gyógyító technikák közül igen hatásosak lehetnek az idegen nyelven „chiro” szóval kezdődőek, mint például a lábápolás, a csontkovácsolás, a tenyérjóslás.


Elképzeléseink és a valóság összeegyeztetése lesz most a feladat. A Szaturnusz szigorával érvel a határok meghúzása és a szeparáció mellett. Épp ezen korlátok felállításával késlelteti céljaink elérését, visszatart s egyben óvatossgra int minket. Viszont a vele „szembeszálló” Neptun a mindenek felett álló szeretet és az egyesítő energiákat hozza. Ne mondjunk nemet, nem tagadjuk meg embertársainkat: az együttérzés, a megbocsátás önmagunkak és másoknak is sokkal fontosabb, mint az elszigetelődés! Ezt akarja velünk megláttatni a napfogyatkozás és az Újhold fénye. Próbáljunk tehát többet merteni a Neptunból és kevesebbet a Szaturnusz rugalmatlanságából.

Történjen meg mindannyiunkkal a gyógyulás csodája!

Szeretettel:
Sebestyén Ági


*A napfogyatkozás enegetikáját tekintve, ahogyan 2015. szeptemberében írtam, a Hold fizikailag eltakarja a Napot, így analóg gondolkodás szerint: az érzelmeink elhomályosítják öntudatunkat és a fényről az árnyékos oldalra sodornak; szembesítenek bennünket saját "árnyoldalunkkal". Viszont mindez frissítőleg hathat eddigi terveinkre. A múlt szeptemberi fogyatkozás idején történt események nyomán támogatja további fejlődésünket a mostani fogyatkozás egészen az idei év szeptemberéig, az újabb fogyatkozásig.  

**A szuperhold akkor fordul elő, mikor a Föld és a Hold középpontja közti távolság kisebb, mint általában (361.863 km-nél). Ekkor a Hold fényesebbnek és nagyobbnak látszik Földünkről, mintha csak egy létráról el tudnánk érni. Fokozott közelsége révén pedig egyébként is erős hatása meghatványozódik, amire a természet és az emberek is erőteljesebb reakciókkal reagálnak (pl. jelentősebb árapály jelenség, időjárási fordulatok várhatóak, fokozottabb lelki érzékenység jellemző). S az Újhold energiáit fokozván egy szuper új kezdetet biztosíthat mindannyiunk számára ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése