2016. március 20., vasárnap

2016. március 23.: Telihold és holdfogyatkozás a Mérlegben - Egyensúlyban önmagunkkal és a világgal

A márciusi Telihold épp ugyanolyan hangsúlyos lesz, mint a két héttel ezelőtti Újhold volt. Ráadásul a március 23.-át holdfogyatkozás is kíséri, mely nyomatékosítja a Hold üzenetét(, habár Európából sajnos maga a fogyatkozás a nappali időpont miatt nem lesz látható). A Mérleg Telihold segít érzelmeink újrahangolásában, az előző hónapokban felgyülemlett érzelmi nehezékek levetésében. A most megkezdődő tisztulási folyamat eredményeit szeptembertől élvezhetjük majd igazán.


A mostani Telihold alkalmával a Mérleg és a Kos energiák kerülnek középpontba, egészen letisztultan meg kell jelenjen az én és a te (társ, mások, külvilág) közötti különbség.
Három Kosban álló bolygó (Nap, Merkúr és Uránusz) erősíti az én oldalt, az önérvényesítést, amivel szemben áll a kapcsolat- és egyensúlyorientált Hold a Mérlegben. Ezen ellentét fő kérdése: vajon akkor érzem magam jobban, ha a „te” véleménye szerint cselekszem és másoknak akarok megfelelni, vagy ha saját magamra hallgatok? És egyáltalán rendben vagyok én önmagammal? 
A fogyatkozásnak köszönhetően ennek legmélyére kell néznünk és talán több érzelmi kérdést is napvilágra kell most hoznunk. Ha ez megtörtént, akkor döntenünk kell, vagyis az akaraterőnket kell kinyilvánítani a világnak. (Szerencsére ehhez a Mars –éppen a Kos uralkodó bolygójának- közbenjárása nagy segítségünkre lesz.) 


Ezúttal jobban tesszük, ha nem engedjük, hogy mások befolyásoljanak minket, engedélyezzék vagy jóváhagyják választásunkat – különösen esztétikai kérdésekben, mint például testsúlyunk, hajszínünk, testékszereink stb. Rá kell ébrednünk, hogyha igazán megismerjük és megtanuljuk elfogadni és szeretni magunkat úgy, ahogy vagyunk (Vénusz-Szaturnusz feszültség), akkor leszünk igazából képesek arra, hogy áthelyezzük a figyelmet önmagunkról másokra. Csak így tudjuk a rajtunk kívülállót, a másikat szeretni és mások szeretetét befogadni, legyen szó baráti, szerelmi vagy bármilyen jellegű kapcsolatról. Tehát kulcsfontosságú most az egyéniség, az egyediség kifejezése. A Kos energiája segít, hogy merjünk kockáztatni, hiszen ez az az út, ami elérhetünk a Mérleg Telihold energiájának valódi kibontakoztatásához.

Próbáljatok minél jobban összhangba kerülni magatokkal és legyen kiegyensúlyozott napotok, estétek!
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése