2017. március 30., csütörtök

2017. áprilisi előrejelzés: A Nap Évének allegrettoja

Az április lesz a Nap Évének „allegrettoja“, amikor az égi & földi események gyorsacskán történnek. Ha a március végi energiák nem lettek volna elég túlfűtöttek ahhoz, hogy akár lebetegítsenek vagy stresszeljenek minket, akkor most kapunk az Univerzumtól egy jó kis Kosos feltüzelést. Ráadásul négy bolygó változtatja meg mozgásának irányát az elkövetkezendő 20 napban, így unatkozni garantáltan nem fogunk (tudni).


Április 3-án a retrográd mozgásban lévő Vénusz visszalép a Halakba. Ez azért fontos momentum, mert érzelmileg újra meg kell élnünk valamit – amit talán az előző Halak fázisban “elfelejtettünk”… Lehetséges, hogy egy régi kapcsolat vagy annak problémaköre tér vissza életünkbe, hogy tesztelni tudjuk, még mindig leszáll-e a "rózsaszín köd", vagy már reálisan tudjuk értékelni az illetőt/ a helyzetet. Mivel a Vénusz a Chironhoz közel fog kerülni, lehetőségünk nyílik a "rossz" kapcsolatok megjavítására és a belső egység létrehozására. 

Április 6-án a Szaturnusz vált retrográdba és augusztus 25-ig így is marad. A hátráló Szaturnusz vissza fog kérdezni, hogy az elmúlt hetekbeli, hónapokbeli választásaink vajon helytállóak voltak-e. Ha igen, most megkaphatjuk méltó jutalmunkat; ha nem, akkor pedig lehetőség nyílik a “javításra”. Ez most egy különösen fontos pont lehet az életünkben, mert a Szaturnusz együttáll a Tejút feltételezett középpontjával. Döntéseinkben együnk felelősségteljesek és próbáljuk meg leküzdeni legbelső gátlásainkat is. „Csupán egy valami választhat el az álomtól: a kudarctól való félelem.(Coelho)

Április 10-én a Merkúr is irányt vált, visszalép a Kosba is és május 3-án indul majd ismét előre. A retrográd Merkúr is a múlt eseményeinek revíziójára világít rá: lehetőséget kínálva ezzel, hogy a korábbi történések tanulságait megemésszük magunkban. Ezen hatás idején érdemes lelassulni és megvizsgálni gondolatainkat, kommunikációnkat; odafigyelni, hogy kinek mit és hogyan mondunk A félreértések gyakoribbak lehetnek, tehát a fontos döntésekkel, terveink megvalósításával és különösképp a szerződéskötésekkel várjunk inkább májusig. Ugyanígy közlekedési fennakadások is sűrűbben előfordulhatnak, így legyünk körültekintőbbek!

Április 11-én jön a Mérleg Telihold, ami egyrészt kiemeli a partnerség és kapcsolatok témáját. Másrészt pedig mivel a Nap és a Hold szembenállása megvilágítja a Jupiter-Uránusz ellentétet is, így legfőképp az egyensúlykeresés fogja áthatni 10.-e körüli napjainkat. Mint minden hónapban most is külön cikkben fogok írni erről😉



Április 15-én a Vénusz újra előrefelé kezd haladni. Ez frissítőleg fog hatni kapcsolatainkra és szociális jelenlétünkre is. Mostantól bátrabban vásárolhatunk akár nagyobb kaliberű dolgokat is, például autót, ingatlant vagy értéktárgyakat. 

Április 19-én a Nap átlép a Bikába. A stabilitás, a kényelem és az élvezetek iránti igény minannyiunkban erősebben meg fog jelenni. Illetve a materiális javak és a testiség fontosabb szerepet játszhatnak majd az elkövetkezendő körülbelül egy hónapban. 

Április 20-án a Plútó fordul hátráló mozgásba, és a Merkúr visszérkezik a Kosba. 
A Plútó egészen szeptember 28-ig visszafelé fog haladni a Bak jegyében. Általa is a befelé forduláson lesz a hangsúly, azonban a Plútó személyiségünket és érzelmeinket akarja ezáltal transzformálni. Ha a retrográd időszakban megtaláljuk, mivé szeretnénk válni, akkor az év utolsó harmadában már “csupán” a szükséges elengedéseket kell megtennünk, hogy felszabaduljunk.
A Merkúr jegyváltása pedig valamiféle szellemi elfoglaltság (tanulás, utazás, kereskedelem, információcsere) újra felizzásának kedvez.

Április 21-én a Mars továbbáll az Ikrekbe. Ez elősegíti, hogy terveinket zökkenőmentesebben valósíthassuk meg, és az esetlegesen felmerülő problémákat találékonyan meg tudjuk oldani. Vigyázzunk, mert harciasságunk leginkább szavakban fog előtörni. Szarkasztikus hangulat, gyors észjárás lesz jellemző és a szokásosnál is beszédesebbek lehetünk. Gyakoribbak lehetnek sajnos a nézeteltérések, összeszólalkozások is. A kereskedelem és az utazás a Mars által is előtérbe kerülhetnek. Kalandra fel!


Április 26-án Újhold lesz a Bikában. Tehát a következő Újholdig (körülbelül egy hónapon keresztül) a biztonság és a természet közelsége fontosabb szerepet fognak játszani életünkben, mint eddig. Hogy ez lelkileg hogyan érint minket, arról a Holdjegyünk & az Újhold cikkben olvashattok majd bővebben. 

Április 28-án a Vénusz visszaérkezik a Kosba, mely ismételten a kapcsolatbeli függetlenségünkre és magabiztosságunkra próbál emlékeztetni minket. Legyünk a közösségekben frissek, nyitottak, és egyenesek, ahogyan ezt a zodiákus első jegye megköveteli tőlünk.

Legyen pozitív gondolatokkal, történésekkel teli áprilisotok!
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése