2017. március 4., szombat

A Vénusz retrográdról


A Vénuszt körülbelül 1,5 évenként néhány hétig hátráló mozgásban láthatjuk a Földről, ami bizony kihívások elé állíthat minket. Idén március 4.- április 15. között éljük meg ezt az időszakot. A retrográd mozgás a Kosban kezdődik, majd visszatér a Halakba. Összességében ez egy olyan bő hónap lesz, mikor kapcsolatainkban, értékrendünk alakulásában és pénzügyeinkben is aktívabb időszakra számíthatunk.


Viszont a Kosnak köszönhetően leginkább az önmagunkkal való kapcsolatot fűzhetjük szorosabbra. Mivel a Mars és az Uránusz is a Kosban jár, a kérdés az, mit akarunk valójában és tényleg efelé törekszünk-e. Ki kell jelölnünk saját területünket, ami szükségszerűen átrendeződésekkel, akár veszteségekkel jár.
Viszont a szemben, a Mérlegben járó Jupiter mégis csak segít, hogy minden cselekdetünkkel a harmónia, kiegyenlítődés felé haladjunk.
Április 3-tól, mikor a Vénusz visszaérkezik a Halakba, ismét aktiválódik a Chiron és a Neptunusz varázslatosan segítő energiája. Gyönyörű, hogy a Vénusz még az irányváltása előtt egyesül a Chironnal. Tehát ez egy jó alkalom lesz, hogy a belsőnkkel való kommunikációt magasabb szintre emelhessük és sérült kapcsolatainkat meggyógyíthassuk.

A következő kérdések megválaszolása, ezeken való tudatos munka elősegítheti a retrográd Vénusz kínálta lehetőségek kiaknázását:
- Milyen konfliktusaink vannak más személyekkel? És mi ennek valódi oka?
- Mi nem működik (jól) párkapcsolatunkban?
- Hogyan értékeljük a materiális és lelki dolgokat magunk körül?
- Mennyire (jól/ reálisan) értékeljük saját magunkat? (Akár otthon, akár a munkaerőpiacon, vagy akár a világban.)

Szeretettel:
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése