2017. április 9., vasárnap

2017. április 11.: Telihold a Mérlegben - A belső béke

Az előttünk álló Telihold épp annyira lesz feszítő, amennyire kellemes. Milyen ellentmondásos, nem igaz? Ennek az eseménynek egyértelműen az lesz az üzenete, hogy egyensúlyt találjunk. Kardinális természete révén “csak” elindít minket egy úton, amin ha éberen járunk, hihetetlen előrelépésben lehet részünk.


Igazán érzelmes Telihold elébe nézünk, mivel a Jupiter, az Univerzum derűs Óriása erősíti a Holdat; míg a Nap a hirtelen vihart kavaró Uránusszal áll együtt. Ugyanakkor négy bolygó retrográd, azaz hátráló mozgásban látható, ami egyértelműen befelé tereli energiáinkat. Érdemes újra végigmenni a Jupiter retrográd 2017 c. cikk kérdésein, mert a Telihold most biztosan felszínre hozza ezeket mindenkinél. Amelyik tengelyünket érinti a szinte az egész évet átható Jupiter-Uránusz ellentét, azaz a téma, aminek kapcsán a túlkapások, fejlődés és lehetőségek elmulasztása felmerülhet.

A tüzes Kos Nap az Egót, az egyént próbálja előtérbe helyezni, de a forradalmasító Uránusz minden egyes Hőst és Hősnőt egyenlővé szeretne tenni. A Mérlegben álló Hold a harmóniát, a szépséget, az egyensúlyt keresi, a Jupiter pedig maximálisan támogatja őt ebben. És mindehhez a Plútó beveti felszabadító erejét, hogy el tudjuk engedni a kötéseket; a Nyilasban hátráló Szaturnusz megadja a (szellemi) kereteket, a Bikában hátráló Merkúr pedig gyakorlatias újragondolást biztosít számunkra. Csodálatos fejlődési lehetőség rejlik az áprilisi Teliholdban!!

Ha van egy kis időtök, javaslom, hogy olvassátok el a retrográd bolygókról írtakat és a Jupiter-Uránusz oppozíció bejegyzést is. Utána egy kis meditációval kapcsoljátok ki az elméteket és pihenjetek, hogy mielőbb beérhessen bennetek a változás. Egy Telihold nap kiválóan alkalmas minderre😉

Szeretettel:
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése