2017. április 7., péntek

Tippek retrográd Merkúr idejére

Hétfőtől ismét, idén már másodjára, hátráló mozgásba kezd az égi Hírnök, a Merkúr. Leggyakrabban szinte csak olyan negatív hatásokkal társítják ezt az eseményt, mint kommunikációs zavarok, közlekedési káosz, késések, megakadt ügyek, félreküldött üzenetek és félreértett szavak. Azonban minden rosszban van valami jó, ezért alább összegyűjtöttem néhány tippet, hogyan hozhatjuk ki a legjobbat a Merkúr hátráló mozgásából.


Mi az a Merkúr hátrálás/ retrográd Merkúr?

A hátráló mozgás, melyet az asztrológia nyelvén minden bolygó esetében retrográd mozgásnak nevezünk, csillagászatilag nem is valós (!), csak mi látjuk ellentétes irányúnak a Földről. Ebből levonható az a következtetés, hogy elsőre az általa okozott hatást is a valóságnak nem megfelelően: negatívnak látjuk.
Ez a retrográd mozgás a kommunikáció uránál, a Merkúrnál, minden évben 3-4 alkalommal körülbelül 3 hetes időszakot érnint, plusz az ezt megelőző kéthetes előárnyék, illetve a követő kéthetes utóárnyék szakaszt foglalja magában. 

A látszólagos irányváltásnak ugyanolyan jeletősége van, mint a csillagjegyek közötti váltásnak. Csak a hatás más természetű. Ha jegyváltásnál a Merkúr átlép mondjuk a kapcsolatcentrikus Mérlegből a szenvedélyes Skorpióba, akkor a külvilág & az emberek felé fordulás helyett inkább befelé irányul az információáramlás és a kommunikáció; nem lesz olyan könnyed, sokkal inkább a Skorpió által jelképezett érzelmi színezet fog előtérbe kerülni.

A Merkúr retrográd energiája viszont mindig az elmúlt időszak(ok) tanulságaira próbál rávilágítani. Megállít minket a jól bevált vágányon és ébresztőt fúj. Ezen hatás idején tehát érdemes odafigyelni, milyen témák köszönnek vissza a múltból, hogy azokat meg tudjuk emészteni és szükség szerint jövőbeli terveinkkel kapcsolatosan is új irányt tudjunk venni. 
Ha nem vesszük tudomásul a hátrálás során kapott üzeneteket, például visszatérő gondolataink, vagy konkrét fennakadások formájában, akkor akár kellemetlenebb események történhetnek velünk, pl. közlekedési baleset, rossz helyen elszóljuk magunkat, mintegy hangsúlyosabb jelzésképp.


2017 retrográd Merkúr időszakai

2017-ben először a 3 Föld jegy (Bak, Bika, Szűz) jön létre a retrográd szakasz, majd decemberben a tüzes Nyilasban. A Föld jegyeket jellemzi a gyakorlatiasság, a leleményesség, a megbízhatóság, a stabilitás és mindezekkel összefüggésben az anyagi háttér biztosítása. Így ezek a témák fognak leginkább beköszönni a személyes képletünkben érintett életterületen.

2016. december 19. - 2017. január 8.   -   Merkúr retrográd a Bakban
A Bak a felelősségvállalás, az ambíciók, a karrier, a társadalmi rang és a rendszerek jegye. Céltudatossága minden akadályt képes legyőzni.

2017. április 10. - május 3.   -   Merkúr retrográd a Bikában
A Bikában ugyanez az értékrendekről, önértékelésről, a tesi & szellemi táplálékról, tulajdonról szól.

2017. augusztus 12. - szeptember 5.   -   Merkúr retrográd a Szűzben
A Szűzzel pedig kapunk egy rendkívül alapos, analizáló látásmódot, hogy kijavíthassunk bármit, amivel nem vagyunk elégedettek, ami rutinszerűen már nem jól működik, vagy ami egészségi állapotunkkal kapcsolatosan defektes.

Tehát mindegyikük materiális (anyagi) szintekre emeli a gátló energiákat. Így legyünk nagyon megfontoltak, ha döntéshelyzetbe kerülünk, szerződést akarunk aláírni vagy adás-vételben gondolkodunk a fenti időszakokban.

2017. december 2. - 23.   -   Merkúr retrográd a Nyilasban
Az év végén a Nyilas viszont inkább elméleti szinten mozog majd: valószínűbb vélemények vagy személyes ideológiákbéli eltérések felszínre kerülése, mely különösen vitás helyezeteket eredményezhet.Mi a teendő Merkúr retrográd esetén?

Első és legfontosabb teendő tehát retrográd mozgás esetén tudatosan kezelni a helyzetet és az esetleges negatív hatás bekövetkezésekor előhívni:
1.) "Hallgatni arany.", avagy lendületesebb személyiségeknek "Számolj el tízig, mielőtt bármit válaszolsz."
2.) Ilyenkor mindenki nehezített időszakot él át;
3.) Nem biztos, hogy egy-egy szó, mondat vagy esemény pontosan azt jelenti, amire először gondolunk >>>>>
4. Biztosan az ÚJRAgondolásÚJRAtervezés a legjobb megoldás.

Vagyis retrográd Merkúr idején arra van szükségünk, hogy lelassuljunk, elfogadjuk, hogy dolgaink minden igyekezetünk ellenére sem mennek olyan simán, gyorsan, ahogy elvárnánk. Befelé kell koncentráljunk, türelmesen ki kell várnunk a fontos döntésekkel, terveink kivitelezésével és különösképp a szerződéskötésekkel egészen a retrográd időszakot követő utóárnyék szakasz végéig.

Ha konkrétabban is szeretnétek megvizsgálni, hogy mely életterületeteket érinti a retrográd Merkúr, olvassátok el a "Retrográd Merkúr az életemben" c. cikket.

Pozitív kisugárzás kísérje napjaitokat a retrográd Merkúr idején is!
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése