2017. április 5., szerda

Szaturnusz retrográd: minden jó, ha a vége jó

Április 6. és augusztus 25. között a karma és az idő Ura, a Szaturnusz hátráló mozgásban lesz. Ez egy évente visszatérő, körülbelül négy és fél hónapos időszak, mely felteszi nekünk a kérdést: felelősségteljesen döntéseket hoztunk-e az elmúlt hónapokban? Az idei Szaturnusz retrográd idején leginkább kapcsolati és anyagi téren jelenik meg ez a kérdés, ezért legtöbben talán úgy fogják érezni, kemény leckéket akar rájuk róni az Univerzum.


A Szaturnusz a fizikai korlátokat, saját testünket és az életünket befolyásoló törvényeket is jelképezi. Illetve mindent, ami határainkkal és lelki értelemben félelmeinkkel kapcsolatos. Ezért a tavasszal és a nyáron ne lepődjünk meg, ha ezen témák felbukkanának életünkben. Egyik komoly feladatunk azt lesz, hogy  frusztrációinkat le tudjuk építeni. Az Univerzum nagy Tanítómestere „csupán“ ennyit szeretne tőlünk. 

Egyértelműen önvizsgálatra van szükség és nagy valószínűséggel egy olyan élethelyzettel fogjuk szemben találni magunkat, ahol eddig hajlamosak voltunk mindenre rábólintani, viszont a fejlődési lehetőségünk épp a "nem" kimondásában, a határok meghúzásában rejlik. Fontos, hogy még arra a pontra állítsuk fel belső határunkat, mielőtt még a szóban forgó szituációval kapcsolatos szorongásunk kialakulhatna. A megelőzést, megfontoltságot és a felelősségvállalást tanítja így nekünk a Szaturnusz. 

A szintén retrográd Vénusszal való negatív fényszög sajnos mindannyiunknál növelheti a Szaturnusz nyomasztó hatást, a kedvtelenséget, mikor szinte az ágyból felkelni sincs erőnk... A rossz kedv, magány és a félénkség teljesen eluralkodhat rajtunk. S ha ezt engedjük, akkor olyan történések is bekövetkezhetnek a retrográd időszakban, melyek arra hivatottak, hogy felrázzanak minket a túlzottan negatív aspektusú „Szaturnuszos“ viselkedésből. 

Mivel a Szaturnusz a karma ura is, múltbeli cselekedeteink kihatása most bumerángként térhet vissza hozzánk. Ha mi voltunk a gonosz karakter a történetben, akkor a lelkiismeret furdalásunk növekedhet; ha minket ért sérelem, a sebeink újra felszakadhatnak. Szeretteinkkel kapcsolatban olyan feladatok, kötelezettségek jöhetnek elő, melyek bosszantanak és kilendítenek minket az egyensúlyunkból. Próbáljunk minőségi időt szánni önmagunkra, partnerünkre és családtagjainkra is. Ígérem😉, ezen a téren már 15.-étől javulást érezhetünk!

A Szaturnusz hátrálása mindig lelassítja a dolgokat: azért, hogy új és jobb stratégiát tudjunk kialakítani az eddigi helyett. Mindenképp egy olyan fontos téma fog előkerülni életünkben, ami újragondolást igényel, mielőtt jobban belemennénk a dologba; lehet ez párkapcsolat, üzleti vagy karrierbeli lépés vagy az anyaság-nőiség kérdései. Vajon a továbbiakban is elbírnánk ennek az ügynek a terhét, ha most azonnal továbbengednének minket ezen az úton? 
Tehát értelmezzük ezt az időszakot egy olyan tesztként, amit szükséges teljesíteni. Inkább most derüljön ki, hogy nem nekünk való a dolog, mint később, mikor már sokkal rögösebb lenne a visszaút. Eleget kell tennünk kötelezettségeinknek, mielőtt továbbléphetnénk, ÉS nemet kell mondjunk valamire, ami megakasztja az adott témát az életünkben.

Tehét nem ez az az időszak, mikor újabb, hosszabb lélegzetvételű feladatokat kellene magunkra vállalnunk. Inkább a múltba tekintsünk vissza, mintsem mindenáron előrefelé törekedjünk. Ha kiálljuk a Szaturnusz próbáját, a retrográd folyamat végén érzelmi felszabadulás vár minket: szívderítő kapcsolatokkal és egy biztosabb anyagi háttérrel. Mindvégig az eredményt tartsuk szem előtt, hogy mi alól fognak feloldozni minket (illetve mi saját magunkat) a következő hónapokban, ha odafigyelünk az üzenetekre.
Ti már a tudás birtokában vagytok, éljetek vele!

Szeretettel vagyok továbbra is segítségetekre:
Sebestén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése