2017. április 9., vasárnap

Retrográd Merkúr az életemben I.

Ahogyan a korábbi cikkekben már olvashattátok, hétfőtől (2017. április 10.) kezdődik az év második retrográd Merkúr időszaka, mely az átlagosnál azért többször törhet borsot az orrunk alá... Azonban az általános hatásoknál sokkal érdekesebb felfedezéseket is tehetünk, ha megértjük, mi a valódi célja ennek az eseménynek és hogyan értelmezhetjük ezt egészen személyes módon.


A Merkúr az Ikrek & a Szűz jegyek Uraként a kommunikációért, a tanulás-tanításért, a megértésért és a kapcsolatteremtésért felelős bolygó. Az elme és az intellektus képviselőjeként, mikor látszólagos hátráló mozgásba kezd, ki akar emelni minket a mindennapi látásmódunkból, ahogyan értelmezzük a dolgokat és akár bosszantó események által is szeretne nekünk egy másik szemléletmódot megmutatni. Ha nem próbáljuk meg értelmezni a külső (vagy belső) történések által küldött üzenetet, akkor szegény Égi Hírnökünk nem tudja teljesíteni a feladatát. Valójában csak vissza akar tükrözni nekünk valamit, hogy számot vessünk, megtaláljuk a hibás elméleteinket és újragondolhassuk terveinket. 
Amennyiben az elkövetkezendő 3 hétben úgy érzed, az Univerzum tréfát űz Veled, érezd magad nagyon is szeretve, mert csak segítséget küldenek Neked. Ha valami rendkívüli történik, állj meg egy pillanatra és gondold végig, miért kaptad a jelet.


Ha szeretnénk tudni, hogy melyik életterületünkön fúj most "ébresztőt" a retrográd Merkúr, akkor a saját képletünkben* keressük meg az irányváltások helyét. Az első pont a Bika 5. foka, ahol a hátráló mozgást megkezdi a bolygó; a másikról a későbbiekben olvashattok, mikor május 3-án ismét előrefelé indul majd a Merkúr.

Természetesen a tengelyszerű értelmezés is segíthet, melyek egymást kiegészítő oldalról hatnak.
Tehát, ha az 1. ház tartozna Hozzád, megéri elolvasni a 7. házhoz írtakat is és fordítva, vagyis ha a 7. házdra esnek a pontok, az 1. házat is érdemes elolvasni. A 2. háznak a 8. ház a párja, a 3. háznak a 9. ház, a 4. háznak a 10. ház, az 5. háznak a 11. ház és a 6. háznak a 12. ház.

Amennyiben a Bika 5. foka a születési horoszkópunkban...

... az 1. házra esik: az előtted álló 3 hetes periódusban lehetőséged nyílik önmagad újrameghatározására, arra, hogy másképp lehess jelen a környezetedben, mint eddig. Fel kell ismerned azokat a személyiségedben lévő sallangokat, amik miatt nem tudtál túllépni a saját határaidon, és bizony elérkezett az idő, hogy ezeket elengedd, leépítsd! Ez azért is fontos, mert önmagunk és jellemünk változásával biztosíthatjuk azt a fajta állandóságot, amit életnek nevezünk. „Légy a változás, amit látni akarsz a világban.” (Gandhi)

... a 2. házra esik: a következő 3 hétben a biztonság legyen a vezérelved. A a rendelkezésre álló forrásaid beszűkülnének, határozd meg őket másképp! Ne félj ettől a lépéstől, hiszen csak így teremthetsz szilárd alapot magadnak. Legyen a kevesebb több, mert ha az utolsó percig valami "nagy megmentésre" vársz, lehet, hogy csalódni fogsz. Tehét oszd BE és uralkodj!

... a 3. házra esik: a következő 3 hetedben a feje tetjére állhat a szociális életed. Egyik ember a másik után tűnhet megbízhatatlannak, amit bizony nem szabad magadra venned. Most szinte mindenkinek akadozva mennek a dolgai, próbálnak úrrá lenni a káoszon, ahogyan Te is😉 Próbáld meg úgy kezelni a helyzetet, hogy például indokkal nem tud eljönni valaki a találkozóra, mert abban az időpontban  Neked épp egy másik (talán új) személlyel kellene találkoznod! Megannyi izgalmas "véletlenben" lehet most részed, melyek a jövőd szempontjából meghatározó szerepet fognak betölteni. Légy résen!

... a 4. házra esik: az elkövetkezendő 3 hétben bizony meg kell vizsgálnod, jó irányba haladsz-e, különösen a család, otthonteremtés és ingatlanok területén. Nézd meg a dolog több aspektusát és ásd bele magad a téma legmélyébe. Minél többet kérdezel, annál jobb, mert a válaszok megnyugtatóan fognak hatni az eddig felmerült kételyeidre. Inkább Te magad légy a kukacoskodó, a terveket felrúgó, minthogy a külső hatásoknak vagy valaki másnak megengedd ezt. Figyelj oda, kiben bízol meg ebben az időszakban!

... az 5. házra esik: képzeld el az előtted álló hetet egy kalandos szafarinak, ahol csak a Te fantáziádtól és kreativitásodtól függ, hogy milyen szörnyeket kell legyőznöd. Azért arra vigyázz, hogy a kincses láda keresése közben ne térj le túl gyakran az útról, hogy egy fa tövében egyszerre behabzsold az összes elemózsiádat és utána már csak arra ébredj, hogy vége a kincsvadászatnak...

... a 6. házra esik: ami eddig rutinszerűen működött, az hirtelen csoda lesz, ha egyáltalán működik a következő hetekben. Ez azért jó, mert letérsz a megszokott vágányról és meglátod, hogyan tudnád egyszerűbbé tenni az útvonalat, illetve tisztábbá a kilátást. Hallgass a belső hangodra! És segíts másoknak is, hogy rátaláljanak saját útjukra.

... a 7. házra esik: sokszor, amit másokról hiszünk, az csak a mi saját nézőpontunk és bizony időnként jönnek a nagy felismerések (akár pozitív, akár negatív irányban). A retrográd Merkúr épp ezeket az "aha-élményeket" hozza. Illetve most igazán érdemes lesz megbeszélni a kisebb nézeteltéréseket is, hogy ne is nőhessenek nagyobbra. Egyértelműen húzd meg a saját határaidat és tisztelt a másikét is. Ennyi az egész😉

... a 8. házra esik: a retrográd Merkúr időszakban légy résen az anyagiak és a spiritualitás területén is! Ne vállalj magadra többet, mint amennyit elbírsz, különben egy adóssághalmaz vagy a szervezetedet érintő kellemetlenséggel találhatod szembe magad. Inkább próbáld meg a rég elfeledett erőforrásaidat mozgosítani. Így valószínűleg új utakat, embereket ismerhetsz meg, és nem utolsó sorban új felfedezést tehetsz önmagadról is!

... a 9. házra esik: ha eddig elhanyagoltad a részleteket tanulással, utazással kapcsolatosan, vagy talán egy nemzetközi ügyet illetően, most itt az ideje, hogy megvizsgáld őket. Ha elég alapos vagy, rájössz, hogy sok eszköz vagy személy hasznodra lehet a küldetésedet illetően. Talán eddig úgy vélekedtél róluk, hogy feleslegesek vagy bosszantóak, akkor ideje apró részfeladatokat rájuk ruházni, hogy segítségedre legyenek! 

... a 10. házra esik: épp mikor rivaldafényt kapnál a karrieredben, hirtelen itt terem a retrográd Merkúr és kicsit visszaküld a színfalak mögé, hogy talán mégsem lesz elég csillogó a ruhád... Ne ijedj meg, ez nem azt jelenti, hogy nem fog sikerülni, amit elképzeltél, csupán tisztáznod kell a háttérben dolgozó csapattal is, hogy mennyire rátermett és érdemes vagy az új pozícióra. Türelem rózsát terem!😉

... a 11. házra esik: a retrográd Merkúr egyértelműen emberi kapcsolataidra lesz a legnagyobb befolyással. Biztosan érezted már egy ideje, hogy túl sokat kell alkalmazkodnod mindenkihez, viszont közben talán elfelejtetted, hogy ez az érzés csak akkor alakulhat ki, ha elveszted a KÖZÖS cél vízióját, és csak a saját vágyaidra hallgatsz. Ez a három hét kitűnően alkalmas lesz, hogy kicsit visszavonulj, elgondolkozz, pontosan mire kell fókuszálnod és kik az igazi támogatóid ebben.

... a 12. házra esik: akkor talán egy ideje már vársz valamiféle jelre, ami nem akar jönni... Méghozzá azért nem, mert egy kis türelem és átalakulás szükséges, mielőtt beindulhatna a dolog. Próbálj meg intuitívan minél több olyan dolgot elképzelni, amire most szükséged lenne, és aztán ne lepődj meg, ha rögvest ott kopogtat a lehetőség az ajtódon! A retrográd hetek megtanítanak arra, hogy ne becsüld le a hála, a szeretet, az együttérzés, az ima és a képzelet teremtő erejét.

Akinek segítségre van szüksége a házak pontos megállapításához, bátran írjon nekem a Facebook oldalon keresztül. Szívesen segítek, mint mindig😉

Remélem, ezzel a cikkel is közelebb kerültetek önmagatokhoz és a nehezebb élethelyzeteitek megoldásához!

Szeretettel:
Sebestyén Ági

*Nagyon fontos, hogy csak azok tudják a házak pontos elhelyezkedését kiszámolni, akik tudják az óra és percre pontos születési idejüket. Ezen adatok nélkül sajnos nem lehet 100%-os biztonsággal megállapítani képletünk ezen ismérveit. A legtöbb kórházban 50 évig megőrzik a születési időpontot, melyet kb. 3.000 Ft-os díj ellenében ki lehet deríteni. Vagy asztrológus tud segíteni a születési idő meghatározásában életünket jelentős eseményeinek dátuma alapján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése