2017. május 23., kedd

2017. május 25.: Újhold az Ikrekben - A dualitás megtapasztalása

Lelki értelmezésben az Újhold és a megújulás szinonim fogalmak. Szerencsére csütörtökön sem lesz ez másképp, mikor az Ikrekben felragyog a hold legkarcsúbb formája. A jegy levegős mivoltának köszönhetően pedig elméleti síkon kapunk feladatokat, azaz új ötleteink megszületését és látásmódunk átalakulását támogatja most leginkább az Újhold.


"Az érmének mindig két oldala van."
És ez a két oldal elválaszthatatlan, nem létezhetnének egymás nélkül.

Az Ikrek jegyet a Merkúr uralja, melyhez első sorban a gondolkodás és a kommunikáció kapcsolható. Ezeken belül is az ellentétpárok megértése fog a napokban fókuszunkba kerülni. Ahogyan nem létezik fény árnyék nélkül, úgy saját életünkben sem várhajuk a magaslatok elérését, ha előtte nem tapasztaljuk meg a mélységet is... Bármilyen kétségbeejtő legyen is a pillanatnyi helyzetünk, most használjuk ki az Ikrek huncutságát, találékonyságát! 
Biztos mindenki eljátszadozott már a gondolattal, mit tenne vagy épp mit nem tenne, ha megnyerné a lottó ötöst😏
Vajon könnyű lenne kezelni a szomszédok, ismerősök, rokonok kérdezősködését az új autó, ház, utazások stb. miatt? Mit mondanánk a hirtelen felbukkanó régi barátunknak, ha aznap ő lenne a tizedik, aki adományt kér tőlünk? Vagy talán el sem kellene árulni senkinek egy ilyen történést, hogy megóvjuk magunkat ezektől a kellemetlenségektől? 
Viszont akkor nem is tudnánk igazán élvezni a ránk szakadt szabadságot... 
Az az igazság, hogy az Ikrek egyszerre szeretné mind a kettőt: utazni és maradni; adni és megtagadni; megosztani és eltitkolni! Számára sosem a választás a lényeg, hanem az ellentét felfedezése, a nézőpontok és polaritások feltárása.


Tehát megújulásunk ezúttal a dualitás megtapasztalása és elfogadása által következhet be. Fontos feltenni magunknak azt a kérdést, hogy mi az, ami visszatart minket legszebb álmaink elérésétől? 
Az egészséges izgalom vagy a félelem vezéreli gondolatainkat, mikor elképzeljük vágyaink tárgyát vagy személyét? És ha hibát követtünk el az út során, azt értékes tapasztalatként visszük tovább magunkkal, vagy pedig fájdalmas emlékként, mellyel valójában csak magunkat ostorozzuk?
Próbáljunk meg minél rugalmasabbak és leleményesebbek lenni, mikor megoldást keresünk, és bátran hagyjuk áramlani az információkat és folyamatosan váltakozni az érzéseket magunkban.
A légzőgyakorlatok vagy a beszédterápia rendkívül jól hatnak a napokban.

Engedjétek szabadjára gondolataitokat, ne tartsatok attól, hogy túl "gyerekes" vizsgálódni, érdeklődni. kibeszélni. Merjétek elképzelni, hogy akár sajtból is lehet a Hold!😊

Szeretettel:
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése