2017. május 9., kedd

2017. május 10.: Telihold a Skorpióban - A lélek iránymutatása

Ahogyan a május a korábbiakhoz képest egy nyugalmas hónapnak ígérkezik, úgy a szerdai Telihold is kiegyenlített energiákat tarogat számunkra. A Nap és a Hold szemben állása ezúttal a feszültség helyett az egység megélésében fog nekünk segíteni. Az elkövetkezendő napokban egy szikrányi nyitottság is elegendő lesz ahhoz, hogy őszintén kommunikálhassunk saját lelkünkkel és kristálytiszta iránymutatásokat kapjunk.


A májusi Teliholdkor a Nap a Bikából: a praktikus, anyagi világban dolgozó férfi; a Hold pedig a Skorpióban járva: a belső, lelki munkával foglalkozó nő szimbolikáját tárja elénk. És bár ők ketten teljesen ellentétes energiát képviselnek, mégis tökéletesen kiegészítik egymást. A Plútóval, a Skorpió urával, való összekötöttségük szépen mutatja, hogy mind a szellem (Nap), mind a lélek (Hold) egy olyan mély forrásból táplálkozik, mely elpusztíthatatlan.

Mai életünkhöz közelebb hozva ezt az értelmezést: a Telihold a felszínre hozza, hogy a Plútó segít megváltoztatni a látásmódunkat, gyökerestül kitépni azt, ami akadályozza a változást, az egyensúly létrejöttét bennünk.
Amit az érzékszerveinken keresztül (Bika) felveszünk, lelkünkben magunkévá tudjuk alakítani (Skorpió), ráadásul a Jupiter (még retrográd mozgásából) támogatja, sőt, megsokszorozza a plútós energiákat. Az egyén választása, hogy ezt az energiát az életörömök hajszolására, a pénzzel való kérkedésre vagy a hatalommal való visszaélésre használja-e fel. Én hiszem, hogy többen vagyunk, akik ítélőképességünk élesítésére és céltudatosságunk megszilárdítására alkalmazzunk a Telihold kínálta lehetőségeket. Természetesen a jó út nem maradhat égi segítség nélkül: a Mars (a Skorpió másik uralkodó bolygója) bátroságot, tetterőt is szolgáltat mindehhez, hogy nagyot léphessünk az érzékek feletti világ és a kérdéseink spirituális értelmezése felé.

Saját képletetekben keressétek meg a Skorpió 20. fokát. Amelyik házra ez esik, onnan indul ki az átalakulás – első körben valamely dolog vagy érzés elengedésével. Ha a lemondás, elbúcsúzás miatt a Teliholdat túl feszülten éljük meg; valami nem úgy sikerülne, ahogy vártuk, az a lélek figyelmeztetése számunkra: „Nem jó úton haladsz, figyelj belefelé! Megmutatom neked az utat!” 
És igazából nincs is más dolgunk, mint ezt a hívó szót követni.

Szeretettel:
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése