2017. szeptember 29., péntek

2017. októberi előrejelzés: Intenzív megélések és belső munka vár ránk

Az október már egyre gyorsabban visz minket a sötét és hideg téli évszak felé. Egy dinamikus, Teliholdas kezdés után a hónap legjelentősebb eseménye a Jupiter jegyváltása lesz. Ezen kívül a fogékony Merkúr és a tudatos Nap mozgása is a Skorpió hatását fogják erősíteni. Ami teljesen átszínezi eddigi tapasztalatainkat, elmélyíti gondolatainkat, sőt felkorbácsolhatja a kedélyeket. Ráadásul az Újhold is rendhagyó ellentmondásosságot teremt majd...

Kép forrása: pinterest.de/brooke-shaden/

Október 5-én Telihold lesz a Kosban, melyet a Merkúr kíváncsisága és a Vénusz-Mars „násza“ kísér. Az aktív (férfi) és a passzív (női) energiák a Szűz gyógyító hatása alá kerülnek, melyek gyakorlatbeli megjelenését a Szaturnusz és „kiegészítésképp“ az érzéseket elmélyítő Plútó is hatékonyan támogatja. Így egyértelműen a kapcsolatok kerülnek górcső alá a hónap elején. Az ellentét saját igényeink és mások szükségletei között szinte "tapintható" lesz, ami határaink kijelölése és az integráció létrehozása felé fog terelni minket.

Október 10-én az érzékek és a bölcsesség ura, a Jupiter átlép a Skorpióba. Ez a Skorpió jegyűeknek az új szolárévük (születésnapjuk) előtt igen jó hír, s egyúttal ezzel szeretnék nekik nagyon boldog születésnapot is kívánni! Viszont mindannyiunkra érvényes lesz, hogy ez a váltás felfedi előttünk a bennünk élő kényszerek, félelmek okozta blokkokat, és bizony megoldási lehetőséget is kínálhat ez az időszak. A pszichológiai átalakulási folyamatokat erősen támogatja az előttünk álló 13 hónap. Erről részletesebben a Jupiter jegyváltása bejegyzésben olvashattok😉

Október 14-én a Vénusz belép a Mérlegbe. Vagyis innentől a nőiség és esztétika bolygója jól „kiélheti” a kapcsolatok ápolására, új kapcsolatok teremtésére vontakozó energiáit, sőt diplomáciai érzékét és harmónia iránti törekvéseit is átragaszthatja ránk. Az empátia pedig ezáltal jelentősen megnövekedhet a következő 3 hétben.

Október 17-én a Merkúr a Skorpióba lép, ami intuitívabbá és analizálóbbá teszi gondolkodásmódunkat. Ha komolyan vesszük a befelé fordulást, akkor akár régebb óta húzódó problémákra is megoldást találhatunk. Kommunikációnk önmagunkkal és a külvilággal is közvetlenebbé, szókimondóbbá válik. A (pozitív!) gondolatok erejét nem szabad lebecsülni a Skorpióban járó Merkúr idején.

Október 19-én az egyensúly Újholdját ünnepelhetjük a Mérleg 27. fokán. Azonban a Hold szembe kerül a megzabolázhatatlan Uránusszal, vagyis a harmóniát sajnos nem fogjuk tudni bármi áron fenntartani. A saját egyéniségünk és szabadságunk ugyanolyan fontossá válik, mint az összhang körülöttünk. Komoly belső munka (Merkúr és Jupiter a Skorpióban) által tudjuk csak elérni a vágyott idillt az Újhold napokban.

Október 22-én a Mars követi "asszonyát" (a Vénuszt) a Mérlegbe. Amilyen romantikusan hangzik, épp olyan nehéz helyzet ám ez ennek az élénk bolygónak. A Mars itt aktívan keresi a kapcsolatokat és a kapcsolatteremtési lehetőségeket, de energiáját így nem tudja 100%-ban lekötni, ezért olykor feszélyezetté és ingerültté tehet bennünket.

Október 23-án a Nap megkezdi megszokott éves menetelését a Skorpióban. Innentől egy introvertáltabb periódust élünk meg, mely legfőképp a külső-belső változás, elmúlás, elengedés témáit állítja a középpontba. A kérdés az, hogy erős ragaszkodásunk ellenére képesek vagyunk-e elengedni a már idejét múlt tárgyakat, személyeket, érzéseket az életünkből.

Kívánok Nektek nagyon jó, kis dolgos napokat, mikor minden lelki lépéssel közelebb tudtok kerülni a céljaitokhoz!😊
Sebestyén Ági

2 megjegyzés:

  1. Az előrejelzés, az előre jelzés és nem a múlt és a jelen. Itt már olvasnám a novembert. Köszönöm, ha meglesz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Kathleen! Köszönöm az észrevételt. Sajnos a hivatkozás nélküli, kéretlen másolók és tartalomtolvajok miatt nem áll módomban korábban közzétenni az "előrejelzést". Így ennek megfelelően módosítom "a hónap energetikája" elnevezésre az ilyen jellegű írásaimat. Jövő hét elejétől lesz nyilvánosan elérhető a novemberi energetika. Jó olvasgatást! :) Pozitív kisugárzás/ Ági

      Törlés