2017. szeptember 21., csütörtök

2017. szeptember 22.: Az őszi napforduló- Napéjegyenlőség

A péntek nappal és az éjszaka egyenlőségét hozza el nekünk. Ezután az éjszakák fokozatosan hosszabbak lesznek, így a befelé fordulás és a saját középpontunkhoz való visszatérés mindannyiunk számára egyre fontosabbá válik. Ez így is van rendjén, mert minden évben szükségünk van az effajta feltöltődésre, hogy a tavasz és a nyár aktivitása után újra meríthessünk önön forrásunkból. Ebben az időszakban meg tudjuk vizsgálni, hogy az út, amin jelenleg járunk, oda vezet-e, amerre valójában tartani szeretnénk.


Az Újhold után 2 nappal bekövetkező napéjegyenlőség fontos üzenetet hordoz. A Mérleg jegye szimbolizálja a kiegyenlítődést, mely a fény és árnyék egyenlő arányú megoszlásában is megmutatkozik.
A Mérleg uralkodó bolygója, a Vénusz ilyenkor különösen hangsúlyos szerepet kap, s éppen a Szűz jegyében jár, kicsivel a Mars és Merkúr mögött. Ezzel az igencsak figyelemre méltó változó Föld energiával azt közvetítik számunkra, hogy az egyensúly nem jöhet létre, ha kishitűséggel, saját egyéniségünk elnyomásával folyamatosan mások elvárásának akarunk eleget tenni. Képtelenség! 
Viszont az önzés ugyanúgy egy kibillent állapot, mikor hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni a többiek igényeit. Valahol a kettő között van az igazság, melyet a Mérleg sugároz felénk.

A Hold és a Jupiter együttállnak, gyönyörűen erősítik egymást, mégis két különböző energiát képviselnek. A Hold a Skorpióban érzelmileg készíti elő az előttünk álló időszak történéseit, például a Skorpió urának, a Plútónak szeptember 28.-ai előre indulását. És a még a Mérlegben mozgó Jupiter pedig most haramadjára és egyben utoljára szembe kerül az Uránusszal, hogy hirtelen megnyíljon számunkra a tudás egy új szelete... 
Mi is történik körülöttünk? Mit művel az ember a természettel? Mit művel a politika az emberekkel?


A közeljövőben több utalást is kaphatunk majd különböző élethelyzetek formájában arra, hogy tisztelnünk kell, hogy a másik ember más készségekkel, vágyakkal és álmokkal érkezett, mint mi. Mindenki egyedi és megismételhetetlen, és akkor tudjuk kihozni a legtöbbet ebből az egész élet nevű dologból, ha szeretettel fordulunk a másik emberhez, segítünk neki: az ő saját önmegvalósításában. 
Mindenki jó valamiben, és ha a gyengeségek helyett az erősségekre koncentrálunk, a közös NAGY TERVÜNK sokkal jobban halad, mintha egymást gátolva próbálunk egyedül kínlódni - önbizalomhiányosan, kétségek, félelmek között...
Ne feledjük el azt sem, hogy a Vízöntő korában sokkal nagyobb erő rejlik a közösségben, mint a versengésben.

Higgyétek el, azt a feladatot, amit mi hoztunk, senki sem tudja "elvenni" tőlünk. Ha valaki ugyanolyan ügyesen vagy még ügyesebben főz, rajzol, ír, alkot, dolgozik stb., mint mi, abban nincsen semmi rossz. Sőt! Ha úgy érezzük, leköröznek minket, akkor annak minden bizonnyal úgy kellett lennie. Vagy azért, mert a verseny tud minket még jobb teljesítményre sarkallni, vagy azért, mert talán nem is ez a bizonyos tehetségünk a legerősebb az összes közül!!
Ha úgy érzitek, még nem találtátok meg azt a területet, melyhez legjobbak az adottságaitok, akkor   remek időszak nyílik majd a keresésre október 10.-től, mikor a Jupiter átlép a Skorpióba... Erről hamarosan bővebben is olvashattok itt a blogon.


Szeretettel maradok támogatótok a keresésben:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése