2017. szeptember 17., vasárnap

2017. szeptember 20.: Újhold a Szűzben - Megértés, felszabadulás, teljesség

A szerdai Újhold idején erősen hat ránk a Föld elem, mely kiváló materiális és praktikus energiával rendelkezik. A Szűz jegy túlsúlya mutatja a szervezettséget, viszont racionális jegy révén mentális feszültséget is megélhetünk az Újhold napokban. Megjelenik a fizikai és szellemi létfenntartás kontrasztja, azonban nem szabad elveszni a részletekben, az összefüggéseket kell meglátni. Sőt, ha maximálisan kiaknázzuk az aktuális hatások előnyeit, az integritás egy magasabb szintjére fogunk megérkezni.

Kép forrása: pinterest.de

Az Újhold tulajdonképpen egy „meghívó“ arra, hogy tudatosabbá váljunk, méghozzá az Újhold jegyének aspektusából. Ezúttal ez a Szűz minőség lesz: a változó Föld jegy rendíkvül alkalmazkodó, rugalmas, leleményes, tanulékony, sokoldalú, ugyanakkor tele van praktikai érzékkel is. (Nem csoda hát, hogy számos híresség a Szűz csillagjegyben született, a teljesség igénye nélkül például Latinovits Zoltán, Agatha Christie, Freddy Mercury, Sophia Loren, Michael Jackson, Stephen King, Richard Gere, Beyonce.) 
A szembenálló jeggyel, a Halakkal együtt egy tengelyt alkotnak, mely mindannyiunk képletében megtalálható: szolgálat formájában, melyet ugyanúgy önmagunknak, mint a világnak is teljesítünk. Ez az elvégzendő munka mint egy hajtóerő működteti lelkünket. 

A kozmikus energiák tehát azt a kérdést feszegetik, hogy mit is jelent számunkra a szolgálat. Meg kell vizsgálnunk, hogyan szolgáljuk saját küldetésünket és ezáltal a kollektív célokat is. 
A Szűz analizáló minősége lehetőséget kínál, hogy felismerjük azokat a gátakat, amik a „helyes munkavégzésünk“ útjában áll. Letisztulást, rendet hoz, melyet nem elég csak egy szinten alkalmaznunk. Befelé fordulással meg kell találnunk saját belső központunkat, a „szentéjünket“, ahol testünk-lelkünk fel tud töltődni, hogy tiszta üzeneteket kaphassunk lelkünktől.


Felismered melyik részed van gúzsba kötve, hogy ne tudd átélni a egész-ség és egy-ség érzését? Érzed, mire vágynál legbelül, de félsz meglépni a változtatást? Talán egy rendszer, egy megszokás, egy kapcsolat szigetel el úgy Téged, hogy ne élhess felszabadultan a világban? El tudod egyáltalán képzelni, hogy valóban szabad vagy?!
Szánj időt arra, hogy szembenézz ezzel a kihívással – a tudatosság szintjén! Mit jelent számodra igazán az az illető, szituáció, életterület stb., ami fogva tart? Az igazi szabadság nem kívül van, hanem belül kell (tudni) megtapasztalni...

Ez az Újhold a racionalizálás, elemzés, megértés által segít túllépni azokon a körülményeken, melyek gátolnak minket a teljesség megélésében. (Különösen igaz ez, ha fizikai szinten, azaz betegség formájában is megjelent már a problémánk.) A bolygókat tekintve a Nap és a Hold megvilágítják, aktivizálják a Chiront, mely a mély, belső (ön)gyógyítás szimbóluma.

Fogadjátok be a napfogyatkozás utáni első Újhold csodálatos energiáit. "Ha meg akarsz érteni valamit, figyeld a kezdetét, és kövesd a fejlődését." (Arisztotelész)

Szeretettel kívánok Nektek szép Újhold napokat!
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése