2017. december 19., kedd

2017. december 20.: A Szaturnusz jegyváltása I. – A jövőnk megérkezett

A két nappal ezelőtti szokatlanul erős Újholdat követve ma a Szaturnusz, Égi Tanítómesterünk elhagyja a bizakodó, előrelátó, vállalkozószellemű Nyilast és átlép a tekintélytparancsoló Bakba, mely az ő "otthona", ahol egészen 2020-ig maradni is fog. Ezt követően pedig Univerzumunk lámpása, a Nap is belép a Bakba, mely az idei téli napforduló kiemelt jelentőségét mutatja: ezúttal nem csupán a fény növekedésének kezdetét jelképezi, hanem egy komoly fordulópontot is tudatosodási folyamatainkban. 

Kép forrása: elsaelsa.com

Bár a Bakban járó Szaturnusz társadalmi és hatalmi rendszerekre való hatása egyáltalán nem elhanyagolható, de azt gondolom, inkább az egyén szintjén ható energiákról érdemes írnom.
A Szaturnusz mindig a realitást hozza be életünkbe. Nem enged minket sokáig ábrándozni vagy elmerülni az álmok világában. Objektíven, kibúvókat figyelmen kívül hagyva tanulmányozza tetteinket, s szembesít minket azok minden pozitív és negatív következményével.
Mint amikor a tanórán a tanár megkérdezi az éppen a padban vihorászó gyerektől: Pistike, elismételnéd, amit az előbb mondtam? Ja, hogy Pistike nem figyelt oda.... Repül is a körmös vagy a karó, hiszen pont az óra legfontosabb tanulságáról maradt le. Márpedig a szorzótábla ismerete nélkül nem mehet majd kétismeretlenes egyenleteket megoldani, ugyebár... A Szaturnusz is ugyanígy terelget (olykor pofozgat) minket az Élet Iskolájában: „Dolgozz keményen, ha el akarsz jutni valahová!

Mint jó Mester az összegzett, gyakorlatias tudást akarja tőlünk, hogy megérjen bennünk a bölcsesség és közben megjelenjen a kötelesség- és a céltudat. Ugyanakkor képviseli a határainkat, félelmeinket és a kétségeinket is. Hiszen nem állhatunk csak úgy fel az óráról, hogy "köszönöm, de ez engem most nem érdekel“, nem bújhatunk ki a számonkérés felelőssége alól sem. Vagy ha ezt mégis megtesszük, egyenes következménye lesz, hogy megbukunk. Tehát a Tanár/ Szaturnusz ítélkezhet felelttünk, ez az ő privilégiuma, hiszen ő az idő és karma Ura.

Minden jelenleg utunkban álló fizikai, lelki vagy szellemi korlát karmikus, tehát ok-okozat összefüggésében kell megvizsgálnunk és megélnünk őket. Amely ügyekben, kapcsolatokban eddig nem láttuk meg, hogy cselekedeteink, szavaink milyen hatással vannak másokra és a mi életünkre, most bizony mindannyian - kivétel nélkül - fel fogjuk ismerni. Ez egy áldás, mely bár fájdalmas is lehet, mégis egy rendkívüli fordulópont jövőnk szempontjából. ITT és MOST kell újrastruktúrálni személyiségünket, életünket, társadalmunkat és a Földanyával való kapcsolatunkat.
De vajon képesek vagyunk mi emberek felvállalni ezt a felelősséget és változtatni, vagy maradunk a jelenlegi (tarthatatlan) helyzetben? Minél többen ébredünk, annál nagyobb az esély a változásra! Nem háríthatjuk többé a felelősséget azzal, hogy „ugyan mit ér, ha én másképp állok az élet dolgaihoz, ha én ellenében merek menni a rendszernek, ha én feladom materiális vágyódásaimat, ha a többiek nem teszik ugyanezt....?“ Igenis ez éri most a legeslegtöbbet: ha Te egyedül fel mered vállalni! Hiszen belőlünk indul ki minden változás! Ki más tehetné ezt meg helyetted?

Kép forrása: twitter.com

Teljesen természetes, hogy addig semminek sem válhatunk "Bakos/ Szaturnuszos" szakértőjévé, míg nem tettünk érte erőfeszítéseket, míg nem törtük át saját korlátainkat, melyek igazán megneveltek volna minket. Ameddig nem jelenik meg bennünk a fegyelem, az alázat, az elhivatottság, addig minden siker-ke az Egót hízlalja és még igen messze állunk attól a profizmustól, mely körülményektől és saját érzelmektől függetlenül tudja hozni a tiszta szakszerűséget és a teljesítményt.

Érdemes megnézni vagy megnézetni, hogy a Bak jegy mely életterületeinkre esik születési képletünkben, illetve mely bolygók állnak itt, a Bakban, mert ezek 2018-2020 között mindenképp érintettek lesznek a Szaturnusz tranzitja által.
Például 1984-1998 között született generációnak a Neptunuszán fog áthaladni a Szaturnusz. Ez elsősorban az ebben az intervallumban születettek idealizmusát, szellemi fejlődését, vágyálmait fogja megkérdőjelezni. Kijózanítja majd őket és megtanítja nekik, hogy BÁRMIT elérhetnek, HA hisznek benne, ÉS HA tesznek is érte. De csakis akkor... ha TÉNYLEG TESZNEK is érte! 

A Szaturnusz jegyváltásának alkalmával azonban mindannyian gondoljatok tisztelettel és hálával az Őseitekre, Szüleitekre, arra, azokra a nevelőkre, nagyszerű tanárokra, mesterekre, akik tudásuk átadásával, és ha kellett, gyötrelmes szigorukkal eljuttatak Titeket oda, ahol most vagytok: mind emberileg, mind szakmailag.
Ezért tisztelgek én is szeretettel Felmenőim, Dédszüleim, Nagyszüleim, Szüleim, általános iskolai tanárnőm, Joli néni és magyar tanáraim legjobbika, Etelka néni kemény munkája előtt, melyet én is folytatni fogok, hogy átadhassam Gyermekeimnek, Tanítványaimnak és Olvasóimnak. 

Kívánom, hogy mindannyian megtaláljátok A HOSSZÚ TÁVÚ CÉLT és a megvalósítás módját is, hogy ezzel a legpozitívabban ki tudjátok aknázni a Szaturnusz energiáit!✨
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése