2017. december 1., péntek

2017. december 3.: Telihold az Ikrekben - Párbeszédben az Univerzummal

A Telihold mindig a lelki lezárások, elengedések és korábban elültetett gondolatmagvaink betakarításának időszaka. Ez vasárnap az Ikrek 11. fokán, Szuperholdként következik be, azaz Földünkhöz a megszokottnál közelebb, így hatása is jelentősen erősebb lesz. Amíg nem megyünk bele teljes szívvel az Ikrek kínálta és ezúttal igen mély lelki információcserébe, addig a nyugtalanság és az önmagunkba zárkózás váltogathatja egymást a felszabadulás helyett...


A hétvége egyik főszereplő párosa a Merkúr és Szaturnusz lesz. A Merkúr, az Ikrek (és így a Telihold) uralkodó bolygója, hátráló mozgásba kezd éppen vasárnap, ami miatt kiemelt szerepet kap kommunikációnk, kíváncsiságunk, intellektusunk és tanulási vágyunk is.
Egyensúlyban kell tartanunk lelkünkben a fiatalos, mozgékony, érdeklődő Merkúr és az érett, bölcs, nehézségek által tanító Szaturnusz elvárásait. Akármilyen körülményesnek is tűnjön ez a feladat, nem szabad pesszimistán (szaturnuszi hatás alatt) felfognunk, hanem a Merkúr és az Ikrek lendületét, problémamegoldását kell alkalmaznunk. Mi az, ami igazán fontos nekünk? Ahhoz kell ragaszkodjunk, s végezzük örömmel ezzel kapcsolatos kötelezettségeinket!

A Teliholdkor kapott információkat alaposan át kell rágnunk az utána következő 20 napban, mert ekkor dől el, hogyan és merre vehet új irányt a sorsunk. Ezért aztán a december 18.-ai Újhold, ami különösen kedvez a dolgok újraindításának, még a mostani Teliholdnál is fontosabb esemény lesz.
A Szaturnusszal együttálló Merkúr az IDŐZÍTÉS és az ÚJRATERVEZÉS fontosságára hívja fel a figyelmünket. Ami a Nyilas jegy minőségét tekintve életfelfogásunk, létezésünk mély értelme, saját igazságunk, felsőfokú tanulmányaink vagy külföld területével összefüggően fog megjelenni. Talán elérkezett az idő megváltoztatni a világnézetünket, átalakítani a körülöttünk lévő rendszereket, vagy például okkult tanulmányokba belekezdeni. 
Azt kell megvizsgálnunk, mi az, ami utunkban áll (idő, pénz, félelmek, felelősség stb.), amik visszatartanak bennünket a változás megélésétől. Mi az, aminek meg kell szűnnie, hogy az átalakulás végbemehessen?

A decemberi Telihold másik fontos közreműködője: a Neptunusz, mely az érzékenység, a fantázia, az álmok, az illúziók, a művészetek és a spritualitás bolygója. Segít nekünk „kitakarítani“, mert rendkívül finom rezgéseivel felold és elmos minden bánatot, fájdalmat a belsőnkből. Továbbá támogat minket abban, hogy megbízzunk intuíciónkban és engedni merjük, hogy kreativitásunk most átvegye a hatalmat felettünk. A Neptunusz ezen titkos nyelvén át tudjuk venni a számunkra fontos és szükséges közvetítéseket.
Ez az egyetlen „menekülési út“ a Nap és a Hold közötti szaggató feszültségből... Ráadásul gyönyörű, ahogyan a jótékony hatású Jupiter is (éppen a legszenvedélyesebb jegyből, a Skorpióból) pártfogolja a Neptunt, megsokszorozva ezzel az érkező üzenetek spiriuális jelentőségét.

Tartalmas és fogékony Telihold napokat kívánok Nektek!✨😊

Szeretettel:
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése