2017. december 31., vasárnap

2018. január 2.: Telihold a Rákban - A hazaérkezés

Különleges és érzelmi fogékonyságunkat fokozó aszrológiai eseménnyel indul az esztendő. Az Új Év száma (2+0+1+8 =) 11, egy mesterszám, melyhez a számmisztika az Uránusz bolygót kapcsolja. Ez a Telihold pedig a Rák jegy 11. fokán jön létre, az Uránusz bolygó kiemelt szerepével. Ugyanis az Univerzum Forradalmára éppen hátráló mozgásából fordul vissza "egyenesbe" szintén a keddi napon. Mindezek óriási váltási lehetőségeket jeleznek, melyek a hónap folyamán szépen, strukturáltan fognak kibontakozni.


A Telihold képletében a Bak Nap mint férfi jelölő, az APÁT képviseli: aki szigorral tanít minket, hogy a világban kitartással, praktikusan meg tudjuk valósítanai céljainkat. A szemben álló Rák Hold pedig mint női jelölő, az ANYA, aki táplál, véd és gondoskodik rólunk, testileg és érzelmileg egyaránt. És ezúttal mindkét minőséget egyszerre élhetjük át magunkban, ahogyan belső gyermekünket egyidejűleg dédelgetjük és fejlesztgetjük, terelgetjük.
Mivel a Bak és a Rák is karinális jegyek, ráadásul az Uránusz is a domináns Kosban vált irányt, így ez a Telihold az érzelmeink, megérzéseink működtetésében és az energiáink összpontosításában, kontroll alá helyezésében fog segíteni nekünk. Az eddig csak a mélyben munkálkodó, hosszú ideje érlelődő terveinket végre felszínre tudjuk hozni és a materiális világban is be tudjuk indítani megvalósításukat – különösen majd az Újhold körüli napokban (jan.17-20. között). 

A fokozott érzékenységet és érzelmességet a gyönyörű Víz elemek közötti trigonok jelzik. A Rák Hold intuíciója, a Halak Neptunusz együttérző képessége és a Skorpió Jupiter/Mars konjunkció kínálta elmélyülés egy végtelen lelki fejlődési lehetőséget tár elénk. Segítségükkel rá tudunk hangolódni a belsőnkre (hívjuk be a békességet önmagunkba!), másokra, akár "ellenségeink" szeretetteljes énjére (ezzel javítva a kapcsolatot vagy elsimítván az ellentéteket) és egyáltalán az univerzális enegriákra is. Így aztán mindannyiunknak nagyon ajánlott a meditáció, a művészeknek pedig ez egy csodálatosan kreatív időszak lehet, érdemes kihasználni.

A Levegő elem hiánya viszont arra hívja fel a figyelmünket, hogy most a mentális munkától távolodjunk el (erre a hónap második felében bőven lesz még lehetőségünk), ami különösen a Levegős illetőségű (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) személyiségeknek okozhat a napokban kihívást. A túlgondolkodás helyett érdemes inkább a lélegzetvételekre koncentrálni. 
Például az alábbi stresszoldó gyakorlatot is elvégezhetjük: ülő helyzetben, csukott szemmel próbáljunk az orron át való belégzéskor a hasunk emelkedésére koncentrálni, és mindaddig szívjuk be a levegőt, amíg csak tudjuk, majd kilégzéskor szintén csak az orrunkon keresztül fújjuk ki a levegőt olyan hosszan, amíg teljesen ki nem ürültnek érezzük hasunkat és tüdőnket is. Napi 3-5 perc gyakorlás sokat segíthet, hogy megérkezzünk "haza" a szívünkben és felszabadultabbnak érezhessük magunkat.

Szeretettel kívánok Nektek lelki fejlődésben gazdag, boldog Új Esztendőt!✨
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése