2018. június 27., szerda

2018. június 28.: Telihold a Bakban - 2018 mérföldköve

A Mars keddi irányváltását követően újabb mérföldkőhöz érkezünk. A csütrötöki Telihold a Bak 6. fokán jön létre, mely ezúttal a Karma és életünk rendjét őrző Szaturnusszal áll együtt. A két héttel ezelőtti Újhold felélesztette mentális energiáinkat: a tudatos testi-lelki munka szükségességére hívta fel figyelmünket. Ennek ellenőrzését hivatott most elvégezni a rendkívül erős hatású Telihold: mindannyiunknál górcső alá kerül a materiális és spirituális értelemben vett munkánk minősége.... 


A Szaturnusz a legszigorúbb égi Tanítómesterünk, hiszen a minden egyes leckét keményen – olykor több ízben is - számon kér, s csak akkor enged tovább, ha minden szempontból sikeresen levizsgáztunk. Mivel a Bak jegy, melyben a Telihold létrejön, ura a Szaturnusz, így hatása extrém módon fel is erősödik. Így egyetlen esélyünk a „vizsgáztatás“ pozitív megélésre, ha vállaljuk a megmértettetést. 
Bármely feladatot is tesz elénk a Telihold, szembe kell nézzünk a félelmeinkkel, le kell győzzük gátlásainkat és fel kell vállalnunk, hogy a számon kért szituációban elrontottunk valamit, s ezt jelenleg lehetséges korrigálni. A vizsgatémát illetően pénzzel, időbeosztással, támogatással, tehetséggel és szerencsével kapcsolatos problémák merülhetnek fel a leggyakrabban. 
(De még pontosabb információt onnan kaphattok, ha megkeresitek a Bak 6. fokát a születési képltetetkben, és az ezzel a ponttal összefüggésben lévő bolygóállásokat is megvizsgáljátok!)
A „kikérdezésünk“ során adott válaszainkba pedig lelkileg bele kell foglalnunk az alázat, a türelem-kitartás és az elfogadás minőségeit. Ha ez nem történik meg, a jövőben meg kell ismételnünk ezt a vizsgát. 

A jelenleg 6 kardinális jellegben járó bolygó és a Telihold konstelláció fényszöge arra utal, hogy szorítva, kényszerítve érezhetjük magunkat, hogy cselekednünk, sőt teljesítenünk kell, mert az egészségtelen élethelyzetünk így nem folytatódhat tovább. 
Azonban a retrográd bolygók azt jelölik, köztük kiemelten a kedden irányt váltó Mars, hogy a legjobb döntésünk most mégis csak a nem-cselekvés lehet. Ugyanis a retográd mozgás mindig a megfigyelés, önvizsgálat felé akar terelni minket. Vagyis ezúttal sem kereshetjük a fennakadásaink okát kívül, mert az életünkért egyetlen felelős van, aki nem más, mint mi magunk

A Telihold által felszínre hozott feszültséget a Chiron (inkarnációnk kulcsa) oldhatja fel. Mivel az univerzális Gyógyító április óta új területen (Kosban) vándorol, ha eddig még nem azonosítottuk volna be a Chiron általi feladatainkat, akkor most itt van erre az idő - a Szaturnusz felszólításával kiegészítve. Azt hiszem, több figyelmeztetést nem szeretnénk kérin a Sorstól.... Aki igazából egyáltalán nem akar nekünk ezzel rosszat, csak próbál minket előkészíteni a júliusi-augusztusi fogyatkozások hatásaira, illetve majd a 2019. év eleji kihívásokra
Aki ezeket a feladatokat most figyelmen kívül hagyja, nem ülteti a változásokat a mindennapokba, lemarad a felkészülésben, amit az idén sajnos egyre nehezebb lesz behozni. 

A júniusi Telihold címszavai tehát gyakorlatiasság, újra struktúrálás (egészen szeptemberig!), hatékonyság és felelősségvállalás. Ebben természetesen helye van az érzelmeknek is, de nem olyan mértékben, hogy kibillenthessenek bennünket a célra való fókuszálásból. 
Összegezve „teendőinket“: 
  • ami LÉYNEGES, annak adjunk FORMÁT; 
  • a lelki munka FÁJDALMAIT ne elfojtsuk, hanem FOGADJUK EL; 
  • az ERŐt ne fizikailag, hanem LELKILEG mutassuk meg;
  • az ÚJtól ne féljünk, hanem ENGEDJÜK BE; 
  • a HARCUNK ne meggondolatlan kapkodás, hanem TUDATOSAN FELÉPÍTETT lépések sora legyen. 
Higgyétek el, ez a munka megéri most a fáradságot, hogy ősztől ne bonyolultabb, hanem könnyebb lehessen az életünk😉

Szeretettel: 
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése