2018. június 24., vasárnap

Mars retrográd 2018 - Életenergiánk feltöltése

Egyre többen panaszkodnak kiégésről, fáradtságról, nyomasztó élethelyzetekről. Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen a jelenleg retrográdban futó planéták (elég sokan vannak: Jupiter, Szaturnusz, Plútó, Neptunusz) a különböző problémák megjelenítésével azt kívánják meg tőlünk, hogy lelassuljunk, és valóban befelé kezdjünk összpontosítani. A Mars, mint a küzdőképesség jelölője túlpörgethetett minket a közelmúltban, ugyanis a 2018-as irányváltás extrém hosszú 10 hetében a külvilágbeli erőlködés helyett az önmagunkban folytatott küzdelemre kívánja felhívni a figyelmünket. Remélem, készen álltok?!😊


Június 26. és augusztus 28. között hátráló mozgásban lesz a Mars, a küzdőképesség, az akarat és a harc Ura. A retrográdba forduló bolygó szimbolikája mindig kiemeltté válik, azaz a fizikai erőnk, versenyszellemünk, ösztönös viselkedésünk, haragunk és vakmerőségünk próbája következik. A Mars sorszerűen szolgáltatja a lehetőségeket, s a kérdés csak az, hogy a bennünk élő harciasságot rombolásra használjuk, vagy inkább igazi bártoságot nyerünk a különböző szituációkban. Ráadásul júliusban és augusztusban – a megszokottnál megint csak több – fogyatkozás következik be, ami még inkább felerősíti ezen időszak jelentőségét. 
Tehát egy igen intenzív nyár következik, melynek során az Egó és a Lélek mindenkiben fokozottan küzd majd. Képes vagyok a lélek javára dönteni és közben az Egót rombolni (pozitív Mars hatás), vagy engedünk az Egónknak és rombolni kezdünk magunk körül (negatív Mars hatás)? 

Most van itt az alkalom a javításra! Vagyis ha felismerjük, hogy életünk valamely területén eddig nem a megfelelő irányba tereltük az energiáinkat (olyan ügyért, emberért, dologért, vágyért küzdöttünk, ami „méltó“ volna hozzánk), akkor a nyár folyamán TELJESEN levághatjuk ezt a szálat magunkról. (Hiszen a Mars vágást, véget is jelöl.) 

Ameddig csak rágódunk, nem határozzuk el magunkat, addig ezek a vívódások mind csak az energiánkat rabolják... A túl erős érzések, mint például az elfojtott düh vagy a harag a retrográd idején könnyen vezethetnek aggresszióhoz, fruszrációhoz, vagy akár fizikai megbetegedésekhez (gyulladások illetve pszichoszomatikus panaszok formájában). 

A Vízöntőben történő hátrálás azt üzeni nekünk, hogy fel kell szabadítani magunkat a visszahúzó felelősségektől, kötelékektől. Súlyos ellentétek alakulhat ki akaratunk és a társadalmi elvárások ill. jogszabályok között. Felül kell vizsgálnunk saját szerepünket a társadalomban, a családban és baráti körünkben is: Hová tartozom? Mi az én hatásköröm? És hol vannak a határaim?
Tiszítsuk meg kapcsolatainkat személyes szabadságunk és valós együttműködések létrehozásának érdekében. Olyan emberekkel keressük inkább a kontaktust, akik hozzánk hasonló gondolkodásúak. Ne aprózzuk szét magunkat, egyetlen megvalósítandó feladatra koncentráljunk. Előrehaladásunk lassú lehet, de a „türelem rózsát terem“ abszolút jelmondata lehetne a Mars retrográdnak.
Az előttünk álló 2-3 hónapban - amennyiben lehetséges - kerüljük a műtéteket, új munkahelyi pozíció elvállalását és új párkapcsolat kialakítását. Jobban tesszük, ha várakozásra „rendezkedünk be“. 

Éppen itt volt hát az ideje az életenergiánkat visszatöltő és konfliktusainkat rendező Mars retrográdnak, ami minden bizonnyal fel akar minket készíteni lelkileg még a 2019-es év nehézségeire is. 

Legyetek figyelmesek, befogadóak és ne feledjétek: a türelem rózsát terem!⚘ 

Szeretettel: 
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése