2018. június 19., kedd

2018. június 21.: Nyári napforduló 2018 - Az idei napfordulóról kicsit másképp...

Csütörtökön hivatalosan is megkezdődik a nyár😍Ami egyértelműen egy új kezdetet jelent mindannyiunk számára, hiszen a fordulónapon megjelenő energiák ismeretében meghatározhatjuk, mi várható és hogyan tudjuk a legjobbat kihozni az előttünk álló évszakból. Már a múlt heti Újhold bizonyította nekünk, hogy tudatosság nélkül nem következhet be továbblépés, s ugyanerre hívja fel figyelmünket az év leghosszabb napja is! Csak kicsit másképp...


Június 21-én a Nap eléri pályájának csúcspontját, amit számunkra a leghosszabb nappal (és egyben a legrövidebb éjszaka) elérkezése jelez itt, a Földön. Spirituális értelemben ugyanígy a fény erősödik jelenleg, ezzel mindannyiunkat emlékeztetve a bennünk élő világosságra. Ennek maximuma megnyitja a tiszta életenergiák áramlását és több tekintetben kis „megvilágosodásokat“ hozhat nekünk - természetesen mindenkinek csak a maga szintjén. Vagyis a napforduló alkalmával önvalónkkal, saját belső erőforrásunkkal tudjuk felvenni a kapcsolatot, ami az Egónál sokkal magasabb szinten áll. S ha megengedjük ezt a kapcsolódást, óriási támogatást kapunk felfelé, a felsőbb szintek elérésének irányába.

A 2018-as napforduló konstellációjában a Nap mellett a Szaturnusz, az Uránusz és a Chiron is főszereplők. Mindhárom égi testről már külön-külön is írtam, mert egyenként is rendkívül jelentős hatást képesek kifejteni életünkben. Viszont most jó lehetőséget kapunk, hogy megvizsgáljuk hatásukat összetetten is😊
A fő irányt a kibontakozást segítő Nap és a korlátokat állító Szaturnusz közötti ellentét adja: a befelé fordulás igénye és kötelességeink terhe egymásnak feszülnek. A teljesítményorientáció és az anyagi javak szerzésére irányuló vágyak korlátozzák személyes szabadságunkat, valódi kreativitásunk megélését. Ezt csak akkor tujduk hajtóerővé formálni, ha a cél (Szaturnusz) szolgálatába rendeljük a tudatos Ént (Nap). A szellemünk növekedéséhez (mint végső célhoz) pedig a tapasztaláson át vezet az út. A tapasztalás során a lélek elszenved egy sérülést, melyből fájdalmunk keletkezik. Ez a fájdalom sarkall minket fizikai, érzelmi vagy tudati változásra, ezért kijelenthető, hogy a negatív tapasztalat (a Szaturnusz képviselte korlát) emelkedésünk szempontjából szükséges és fontosabb is, mint a pozitív élmények. (Nehéz beismerni, igaz?!😉)


A Chiron (jelen életünk sérülése) pedig az összekötő a múlt (Szaturnusz) és a jövő (Uránusz) között. Híd nélkül nem tudnánk átmenni a túlpartra! Tehát ha nem dolgozzuk most fel, nem tudatosítjuk a múltból visszaköszönő gócokat, akkor nem tudunk teljes elköteleződéssel, 100%-os jelenléttel a jövőnk felé haladni. Hiszen képzeletbeli hátizsákunkban még mindig ott lapulnak a nehezékek..., amit egyébként hídépítésre hasznosíthatnánk (és még a felesleges terhek se maradnának rajtunk).
Tehát a Szaturnusz jelen megszorításait érzelmileg kell átdolgozni, és hangsúlyosan a Bikában járó Uránuszra kell koncentrálnunk, ha szeretnék igazi megoldást találni. Most mindenki kap arra utaló jelzéseket, hogy a megfoghatótól, a birtokolhatótól inkább a saját lelke felé haladjon. Ez egy 7 éven át tartó folyamat lesz az életünkben, mely minden illúziónkról lerántja a leplet annak érdekében, hogy a tudatosságunk erősödése megtörténhessen.

2018 a Vénusz és ezzel a választások éve. Maga a Vénusz bolygó az előkelő és tüzes Oroszlánban tündököl, együttállásban a karma jelölőjével, viszont szemben a Marssal. Tehát küzdelem helyett most az ELFOGADÁS, a BÉKE és a HARMÓNIA által megyünk előrefelé. Maga a felszálló holdcsomó az Oroszlán jegyében azt mutatja, hogy a közösség (emberiség) energiája gyógyítandó: a szív vezérlését kellene visszavezetnünk a világba. Azonban ehhez előbb egyéni szinten kell rendet tennünk - ez a Vízöntő & az Uránusz, egyáltlán a Vízöntő kor üzenete. Ennek első lépéseként feldatunk a nyáron törődni magunkkal és mindhárom (testi-lelki-szellemi!!!!) szinten megfelelően táplálkozni.

Összességében tehát az előttünk álló időszak, mint egy "jó programszervező", mozgásba akarja hozni az eddig nyugalmasan pihengető (szándékosan lekapcsolt) erőforrásainkat. Száműzött érzéseinket emlékek és gondolatok formájában az orrunk elé teszi majd, hogy ráébredjünk, ezek feldolgozásával a fent leírt módon kell foglalkoznunk - egészen az őszi napéjegyenlőség (energetikai) váltópontjáig. Ehhez persze izgalmasabbnál izgalmasabb eszközeket ad még a kezünkbe az Univerzum, mint például jövő héttől kezdve a Mars retrográd, júliustól a Chiron retrográd, aztán a Merkúr retrográd, illetve még nap- és holdfogyatkozás formájában július és augusztus folyamán is.
Tehát érdemes "rácsatlakozni" az energiákra és tudatosan figyelemmel kísérni, hogy aktuálisan minek (mely cselekvésnek vagy nem-cselekvésnek) van itt az ideje.

Szeretettel kívánok Nektek tudatos nyarat!💞☀
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése