2018. szeptember 30., vasárnap

Október hónap energetikája: Mint Stendhal Vörös és feketéjében...

Mint Stendhal személyiségfejlődést bemutató regényében, a Vörös és feketében, október folyamán ugyanúgy nekünk is lehetőségünk lesz megélni a szenvedélyt, a tiltott vagy akár pozitív, akár negatív irányban túlfűtött kapcsolatokat. Az Újhold és a Telihold is izgalmas, segítő energiákat hoznak, nem is szólva a hó végi Tízmilliószoros Teremtő Napről💖 Egy biztos, az elkövetkezendő 4 hét végére ki fog rajzolódni belső főhősünk lélektani emelkedésének lehetősége és iránya!

Kép forrása: artmajeur.com/yvettemoenne

Október 1-jén a Plútó befejezi április vége óta tartó hátrálását, és mély regenerációnkat lezárva újra előre fog haladni, így teljes gázra kapcsolva az egész októbert átható Skorpió energiákat. Az elmúlt körülbelül 6 hónapban vágyainkat és igényeinket kellett megvizsgálnunk, hogy melyekért érdemes továbbra is dolgoznunk, és melyeket kell végleg elengednünk. Ha ezt még nem tettük volna meg, most mindenképpen vessünk számot, mert lassanként ismét beindulnak a változással, átalakulásunkkal kapcsolatos folyamatok az életünkben. (Melyek azért is nagyon fontosak, mert már a 2020-as feladatinkat is előre vetítik!) 

Október 5-én a Vénusz retrográd mozgásba vált. A Skorpióból indul és a Mérlegbe visszalépve egészen november 16-ig górcső alá veszi a kapcsolatainkat, pénzügyeinket és értékrendszerünket. Ráadásul az Uránusszal való oppozíció miatt mindezen témákban erősen meg fogják kérdőjelezni a stabilitásunkat, így valószínűleg nem leszünk megkímélve a váratlan kapcsolati és anyagi fordulatoktól... De a Vénusz retrográdról még bővebben olvashattok egy külön írásban is😉

Október 9-én Újhold lesz a Mérlegben♎ Kapcsolataink és párkapcsolatunk megújhodásának próbája lesz ez. Képesek vagyunk-e magasabb szintről átlátni a helyzetet és elég erősek vagyunk-e a (mindkét félnek!) megfelelő kompromisszum megkötésére, vagy újra és újra az Egó diktálta köröket futjuk le akár ugyanabban, akár más és más családi, baráti illetve partnerkapcsolatainkban?! 

Október 10-én a Merkúr a Skorpióba vált. Ez a történés pedig sokkal intuitívabbá és analizálóbbá teszi gondolkodásmódunkat. Ha komolyan vesszük a befelé fordulást, akkor most jó eséllyel a régebb óta húzódó problémákra is megoldást találhatunk. Kommunikációnk önmagunkkal és a külvilággal is közvetlenebbé, szókimondóbbá válik. A (pozitív!) gondolatok erejét pedig egyáltalán nem szabad lebecsülni a mélységek jegyében járó Merkúr idején. 

Október 23-án a Nap a szélsőséges Skorpió jegyébe vált. Ezzel megkezdődik a természet visszavonulása és egyben a lelki felkészülés is a télre. Vagyis külső-belső átalakulásunk hónapja következik. Érdemes minél többet meditálni, s ennek központi témájává a változást, saját belső folyamataink alapos vizsgálatát választani. Ismét a vágyálmok kergetése, a ragaszkodás és az elengedés témái köré rendeződnek dolgaink... Mindezek feldolgozásában a másnap létre jövő Telihold is nagy segítségünkre lesz. 

Október 24-én egy feszültséggel igen csak áthatott Telihold lesz a Bikában♉ Már a múlt hónap Teliholdja sem adott nekünk könnyű leckét, de ezúttal még élesebb lesz a bennünk tomboló két véglet: az abszolút szabadság és a biztonsághoz való ragaszkodás vonzása. A Bika-Skorpió tengely elhelyezkedése és a rajta lévő bolygók határozzák meg, hogy kinek pontosan melyik területen lesznek ezek az újabb feladatok „kiosztva“, és hogyan tud ezeken urrá lenni. 

Október 30-án jön az év utolsó Tízmilliószoros Teremtő Napja, mely jó ehetőséget szolgáltat nekünk, hogy a 2018-as még befejezetlen feladatainkhoz egy kis extra segítséget kérjünk😉

Október 31-én a Vénusz már vissza is érkezik a Mérlegbe, azaz idén már másodjára érvényesítheti a nőiség és esztétika bolygója a kapcsolatok ápolására, új kapcsolatok teremtésére vontakozó energiáit, diplomáciai érzékét és harmónia iránti törekvéseit is.

Kívánom, hogy legyen minél kiegyensúlyozottabb októberetek!💞

Szeretettel:
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése