2018. szeptember 5., szerda

Szeptember hónap energetikája: "Itt van az ősz, itt van újra, s szép, mint mindig, énnekem."

Érezhetően megkezdődött az ősz, asztrológiai értelemben is. Bár a nyári hőséggel párhuzamosan a tüzes energiák is csillapodni fognak, azonban a küzdőszellemű Mars és az újító Uránusz közötti kölcsönhatás felkorbácsolhatja azért néha a belső tüzünket... A bolygómozgások szintén több jelentős energetikai átalakulást fognak bennünk generálni - remélhetőleg mindenkinek kedvező iránynban. Ugyanis a Szatrunusz irányváltása mellett jegyváltások sora (a Merkúr, a Mars, a Nap és a Chiron esetében is) bekövetkezik. Elmélkedésre, munkára fel!😊


Szeptember 6-án a Merkúr a Szűzbe lép. A kommunikációért, tanulásért, kereskedelemért felelős bolygónk nagyon jól érzi magát kb. 2 hét erejéig az otthonában, a racionális Szűz jegyben. Szervező és analizáló képességeink élesebbé válnak, ugyanakkor önkritikánk és sajnos kishitűségünk is fokozottabb lehet. A pozitív gondolkodást és az agykontrollt bevetve viszont nagyon hatékonyan gyógyíthatjuk önmagunkat és másokat is, mivel a Szűz az alázat és a gyógyítás jegye is egyben. 

És szintén szeptember 6-án a Szaturnusz irányt vált. Hátrálása még április derekán kezdődött, hazai terepen, a Bakban, ami bizony rendkívül megerősítette rendszerező hatását. Most fog eldőlni, hogy az elmúlt hónapokban érkező új feladatokat, felelősségeket – minden félelmünk ellenére is - fel mertük-e vállalni, azaz fejlődést mutattunk Szaturnusz Mesternek, vagy csak lazsáltunk... Ha az utóbbival most „lebukunk“ (úgyis le fogunk, mert a Karma mindent lát), akkor most vissza kell térnünk a megtanulandó leckéhez és még az idén kényszerből tovább vinni a dolgot. Amennyiben viszont jól teljesítettünk, akkor most a Szaturnusz komoly jutalomban fog részesíteni bennünket. 

Szeptember 9-én Újhold következik a Szűzben. A Szűz-Halak tengely (minőségek és azok az életterületek, melyeket születési horoszkópunkban érint) kiemelten erős lesz, mivel az Újhold szemben állásban lesz a Neptunusszal. A Mars éppen jegyváltás előtt lesz, a Vénusz pedig ezen a napon érkezik meg a Skorpióba. Tehát test, lélek és szellem egységéről, tudatszintünk újrahangolásáról fog szólni szeptember első hétvégéje. 
És a szintén ezen a napon jegyet váltó Vénusz a Skorpió energiáival természetesen behozza a fokozott szenvedélyességet a „képbe“. Így kapcsolataink intenzívebbé válhatnak, azonban negatív értelemben is, ami sajnos féltékenység és birtoklási vágy feltűnését jelentheti. Viszont ezek által önmagunk átnevelésére, tudatosabbá tételére kapunk jó lehetőséget. 

Szeptember 11-én a Mars ismét a Vízöntőbe lép. 10 hetes hátrálása, majd az augusztus végi irányváltása után most újra egy kis váratlanságot, kiszámíthatatlanságot hozhat életünkbe. A Vízöntő urához, az Uránuszhoz, a felszálló holdcsomóhoz (karma) és a Vénuszhoz is feszülten csatlakozva szabadságvágyunk extrém mértékben megnövekedhet. A közeljövőben érdemes céljaink elérése érdekében az intellektusunkat bevetni és egyéni megoldások helyett inkább az együttműködésre koncentrálni. 

Szeptember 22-én a Merkúr gyorsan tovább is áll a diplomatikus Mérlegbe. Egyénenként különböző életterületeken válhat hangsúlyossá a kiegyenlítődés, a kapcsolatteremtés és a harmónia, művészet keresése. 

És másnap szeptember 23-án a Nap is átlép a Mérlegbe. Ez a napéjegyenlőség napja, amikor a Föld mindkét féltekéjén egyforma hosszú a nappal és az éjszaka. Ezután az éjszakák hosszabbak lesznek, a befelé fordulás és embertársainkkal való kapcsolataink fontosabbá válnak. A Mérleg energia biztosítja, hogy a harmónia, kommunikáció, kapcsolatok, szépség és esztétika témáival hatékonyabban tudjunk foglalkozni. 

Szeptember 25-én Telihold jön a Kosban. Mivel a konstelláció főszereplői a Nap és a Hold mellett a Szaturnusz, a Merkúr és a Chiron, így olyan korábbi (akár gyermekkori) sérüléseink nyílhatnak fel, melyek elengedésre várnak. A Mars és az Uránusz közötti feszültség miatt különösen frusztrálónak érezhetjük, ha nem a mi akaratunk érvényesül elsődlegesen. De éppen igazán személyes (szinte mindig túlzó) érzelmeink háttérbe szorításával kell egyensúlyt teremtenünk a saját és családunk (szüleink, gyermekeink) igényei között. 

Szeptember 26-án pedig a hátráló Chiron visszalép a Halakba, ahol már bő 7 évet töltött 2018. áprilisáig. Ebben az időszakban egyre többen nyitottak a spiritualitás felé, mivel a Halakból legfőképpen az érzelmeinkre hatott a sebzett Gyógyító. Most, hogy a Kosból csak időszakosan látogat vissza, vissza kell pörgetnünk magunkban az idő kerekét és visszatérni a még lezáratlan lelki sérülésekhez. Erről bővebben a Chiron a Kosban c. bejegyzésben olvashattok😉

Szép szeptembert és őszt kívánok Nektek!🍂

Szeretettel:
Sebestyén Ági



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése