2015. június 29., hétfő

2015. július 2. - Telihold: A teljes érzelmi megtisztulás lehetősége

A júniusi Újhold idején feladatunk volt a szellemi felfrissülés, a tanulás és tapasztalás megkezdése. Így a mostani Teliholdnál a bennünk végbement változás, az „új energiánk” keres megnyilvánulási formákat. Július hónapban általánosságban, ahogy azt a havi előrejelzésben is írtam, a női (érzelmes, befogadó) oldal hangsúlyossága lesz jellemző. Tehát most már TUDATOSAN inkább az érzelmeinkre kell koncentrálnunk, hiszen az Újhold a Rák-Bak tengelyen jön létre, ahol az ok-okozat kérdések lesznek a középpontban.A Bak szereti a stabilitást, a Rák viszont folyamatos – olykor hátráló- mozgásban van. A biztonságra való törekvés és az állandó változás, a dolgok (érzelmek) áramoltatása közötti ellentét nyilvánvalóvá fog válni. Mi vajon melyiket tartjuk fontosabbnak életünkben? A mostani Telihold épp azt várja tőlünk, hogy ezúttal érzelmeinken dolgozva egyensúlyt teremthessünk e kettő között.

A jelenlegi Telihold konstellációban a Napot a harcias Mars, a Holdat pedig a mélyérzésű Plútó erősíti. Tehát nagyon erős, kemény energiák fognak intenzíven mozgolódni. Hajlamosak lehetünk az indulatosságra, a féltékenységre, a sértődött csüggedésre, az élvezetek megszállott kergetésére, még akár a féktelenségre is. Érzelmi kitöréseink egyértelműen gyakoribbak lehetnek, bárki és bármi irányába. Meditációval vagy akár apró bűbájokkal próbáljuk meg mederbe terelni túlcsorduló érzelmeinket. Illetve merjünk beszélni érzéseinkről. Bátran mondjuk ki az igazságot, mert akik igazán szeretnek minket, azok meg fogják hallgatni álláspontunkat és közös nevezőre fogunk velük jutni.A szeretet, az együttérzés és az empátia teljesen új utakat nyithat meg számunkra, hogy másképp, egy magasabb szinten kapcsolódhassunk egy szituációhoz vagy személyhez (és az egész Univerzumhoz). Próbáljuk ki, hogy például az utált szomszédot, főnököt, visszatérő vitás helyzetet kedvesünkkel inkább szeretettel kezeljük. Megbocsátunk neki, megvizsgáljuk a másik fél álláspontját, a helyébe képzeljük magunkat és saját látásmódunkat is -ha csak gondolatban, de - közöljük vele. Ez az empatikus megközelítés igazi áttörést hozhat a hétköznapjainkba! A nyílt összeütközéseket most inkább kerüljük el. A sértődöttség legfeljebb haraghoz vezet, véleményünk világos, őszinte megfogalmazása viszont az igazsághoz és a szeretethez.

Tehát személyes szinteken nagy kihívások elébe nézünk. Minden szívügyben és párkapcsolati témákban, főleg, ha nem érezzük magunkat elég szabadnak a kapcsolatban. Nem szabad most hirtelen felindulásból döntést hozni, cselekedni, hanem nyugodtan, szívünket, megérzéseinket követve juthatunk el a megoldáshoz. Ez a Telihold tehát lehetőséget kínál kapcsolataink felvirágoztatására, ugyanakkor új ismeretségek kötésére kitűnő alkalmat szolgáltathat. Sőt, a Baknak köszönhetően anyagi értelemben is ígéretes kilátásaink lehetnek.

Engedjétek át magatokat az érzéseiteknek és a szeretet vezérelje cselekedeteiteket!
Sebestyén Ági


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése