2015. június 27., szombat

Júliusi előrejelzés: Az értelem és érzelem hónapja

A második nyári hónap asztrológiai szempontból mozgalmasnak ígérkezik. Az első három hétben a Nap hatása erősen gyengített lesz a megszokotthoz képest. Cserébe viszont a Hold (a lelki oldal) sokkal komolyabb szerephez fog jutni. A legkülönlegesebb esemény ezzel kapcsolatban, hogy két Telihold is lesz júliusban: 31-én az ún. „Kék hold” köszönt ránk.


Július 2-án lesz a hónap első Teliholdja, mely a Rák és Bak minőségekre helyezi a hangsúlyt. A Napot a harcias Mars, a Holdat pedig a mélyérzésű Plútó erősíti. Tehát nagyon intenzív, energiától robbanó Telihold elébe nézünk. Hajlamosak lehetünk az indulatosságra, a csüggedésre, az élvezetek túlzott keresésére és a féktelenségre is. Sőt, az érzelmi kitörések is sokkal gyakoribbak lehetnek, legfőképp közösségekben. Mivel a Telihold minden porcikájával az érzelmekre koncentrál, így felteszi nekünk is a kérdést: az eszünkre vagy a szívünkre hallgatunk inkább? Minden szituáció más és más, míg egyikben a szívünk, egy másikban az eszünk a jobb tanácsadó. Ezt tapasztalhatjuk most meg, hogy olykor bizony választanunk kell a kettő közül. 

Július 8-án a Merkúr átlép a Rák jegyébe. Ez jelentős változás lesz, mivel a bolygó hátráló mozgásának köszönhetően hosszabb időt „otthon”, az Ikrekben tölött. A Rák érzelmességének köszönhetően gondolkozásunk, döntéseink szubjektívebbek lehetnek, mint általában. És lelkünk is sérülékenyebb, ha vitára kerülne sor. Többet merenghetünk a múlton, régi emlékek elevenülhetnek fel. Könnyebben alkalmazkodhatunk másokhoz és tanulási ütemünket leginkább az határozza majd meg, hogy mennyire érdekel minket az adott téma.

Július 15-én a Mars szembe kerül a Plútóval. Ez a fényszög energiát adhat félelmeinknek és a hatalmi játszmáknak is. Megéléseinkben ezen negatív érzelmek helyett törekedjünk inkább arra, hogy a már jól megszokott, szinte megrögzült szokásainktól megszabaduljunk. Ha felismerjük a helytelen mintát, most próbáljunk meg kitörni belőle!


Kép forrása: mymcpl.org

Július 16-án Újhold lesz a Rák jegyében. Mivel az Újhold  az Uránusztól kap energiákat, a türelmi és érzelmi biztonsággal kapcsolatos kérdések fognak leginkább előtérbe kerülni. Erről bővebben az Újhold cikkben olvashattok majd ;)

Július 19-én az érzéki Vénusz átlép a racionális Szűzbe, ahol  az alkalmazkodásban, együttérzésben és a gyógyításban tudnak leginkább  pozitívan megnyilvánulni a bolygóenergiák. Azonban előfordulhat, hogy egészen július 31-ig kritikusabbak leszünk és bizalmunkkal is óvatosabban bánunk, mint egyébként. Kifejezőképességünk viszont letisztultabbá válhat, ami kedvez a művészeteknek, különösen az irodalomnak.

Július 20-án ismét tízmilliószoros teremtőnap lesz. Bár ez nem az égi konstellációknak köszönhető, lelki értelemben véve mégis fontos nap. Gondolataink ekkor erősebben hatnak, tehát bármire, amit szeretnénk elérni, érdemes ezen a napon erősen pozitívan koncentrálni.

Július 23-án a Nap és a Merkúr is átvált a fennséges Oroszlánba. A Nap tulajdonképpen itt van hazai terepen, tehát életkedvünk meghatványozódhat a következő 30 napban. Önbizalmunk megnövekedhet és kreativitásunk is szárnyakra kap, csak a megvalósítási formát kell megtalálunk hozzá. Társasági életünk fellendül, mivel az Oroszlán nyitottsággal valamint megjelenési, szereplési vággyal is megajándékoz minket. És gyerekeinkkel, barátainkkal is több időt tölthetünk a megszokottnál. A Merkúr váltása is energiát és aktivitást hoz gondolkodásmódunkba, különösen szervezési képességeink erősödhetnek meg általa.



Július 25-én a harcias Mars és a robbanékony Uránusz „kicsit összevesznek”, illetve a Vénusz hátráló mozgásba kezd. Mindezek pedig a mi hangulatunkra is kihathatnak néhány napig. Nyugtalanabbak, ingerlékenyebbek lehetünk és hajlamosak arra, hogy csak a saját megoldásainkat keressük minden szituációban. Ez különösen a közlekedésben veszélyes, így legyünk óvatosabbak. Lelki értelemben a Merkúr-Uránusz fényszög a szabadságról és megújulásról szól, melyekben így igen intenzíven fejlődhetünk ezekben a napokban. A Vénusz hátráló mozgása a kapcsolatainkat veszi górcső alá, milyen konfliktusaink vannak másokkal, mi nem működik párkapcsolatunkban, hogyan értékeljük a materiális és lelki dolgokat magunk körül, illetve mennyire értékeljük saját magunkat.

Július 26-án a forradalmi és újító Uránusz indul meg hátrafelé és egészen december 26-ig így is halad. Ebben a 6 hónapban felteszi nekünk a kérdéseit: mennyire tudtuk jól venni a közelmúltban az életünkben történő változásokat? Elég szabadok vagyunk-e életünk minden területén, döntéseinkben?

Július 31-én sem ér még véget az események sűrű sora, hanem a hónap 2. Teliholdja és a Vénusz újabb jegyváltása következik. A „Kék hold” az Oroszlán-Vízöntő tengelyen kényszerít minket munkára. Az Egó, a kreativitás és az intellektus kulcsszerepet kapnak ebben. A Vénusz viszont visszalép az Oroszlánba, így az élet élevezete és annak másokkal való megosztása ismét előtérbe kerül. 

Legyen pompás júliusotok! :)
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése