2016. január 8., péntek

2016. január 10.: Újhold a Bakban - Céltudat és feladatok

A Bak Újhold, az év első Újholdja, komolyságot és konkrét feladatokat hoz mindannyiunk számára. Mivel maga az Újhold egy holdciklus kezdete is egyben, remek alkalmat biztosít, hogy új dolgokba fogjunk. A Bak jegy pedig elszántságot, céltudatot hoz a lelkünkbe, melyet most hosszabb vagy rövidebb távú céljaink meghatározásában tudunk a leginkább kamatoztatni.

Kép forrása: examiner.com

A Bak határozottsága talán átsegít minket ezen a viszonylag nehezebb januári időszakon, ugyanis a mostani égi konstellációk feszültnek és kaotikusnak mondhatóak. A Bak elvárja a fegyelmet és a céltudatot, így pénzügyeink átszámolgatására, megtakarításaink és szakmai előmenetelünk eltervezésére, a körülöttünk lévő megbízható emberek számításba vételére rendkívül alkalmas ez az 5 napos (01.08-01.12.) időszak.

A terveinket viszont elhomályosíthatja, hogy a Merkúr hátráló mozgásban van, ami miatt információhiányban érezhetjük magunkat, talán a kommunikáció sem megy olyan egyszerűen, vagy épp mozgással, utazással kapcsolatos korlátozásokat élehetünk meg (balesetek, késések stb.). A ragyogó Nap és a szenvedélyes Plútó „összetalálkozása” kimondottan akarnokká tehet minket, legszívesebben magunkhoz ragadnánk az irányítást minden téren és ebben most nem ismerünk viccet... Viszont mindeközben az Uránusz a nyitottságot, a szabadságot, lelkünk „forradalmát” várná el tőlünk, így valójában két tűz között őrlödünk, bizonytalanságban és talán idegi fáradtságban is. A Plútó és Uránusz generálta feszültség megnyitja a határokat, hogy az ellentétes felek szinte a végsőkig elmenjenek azért, hogy ők nyerhessenek. Sőt, a Jupiter még egy kis önteltséget is hozhat mindehhez... És mikor végső elkeseredésünkben a partnerünkbe kapaszkodnánk, a romantika helyett inkább a stabil, ám távolságtartó hangulat uralkodhat el rajtunk.
Pozitív megélési módja ugyanennek a hatványozottan konfrontált hatásnak, ha megpróbálunk nyitottak maradni, mérsékeljük Egónkat, és negatív érzéseinket, gondolatainkat illetve félelmeinket legyőzve felszabadítjuk önmagunkat! S ha két igazán szabad lélek összetalálkozik, sorsukat -saját elhatározásuk szerint- összeköthetik vagy végleg elválaszthatják. A döntés csakis a mi kezünkben van.
Ami a jobb megoldáshoz segíthet most minket, az a meditáció, a kikapcsolódás, egy kis elvonulás, vágylista ill. évrendező lista írása, hogy átgondolhassuk, hogyan valósítsuk meg elképzeléseinket.

Összességében tehát kapunk egy figyelmeztetést ettől az Újholdtól, hogy megtaláljuk a megfelelő mértéket a merevség és a rugalmasság között, s közben a tudatos tervezgetéssel a lényegesre koncentráljunk, hasznossá és megbecsültté tegyük magunkat életünk különböző területein.

Tervezzetek, teremtsetek és töltsétek céltudatosan a következő napokat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése