2016. január 11., hétfő

Holdnaptár - hogyan használjuk, mire jó a holdnaptár?


Mi a holdnaptár?

A holdnaptár megmutatja nekünk minden egyes napon, hogy a holdfázisnak megfelelő energiát mibe tudjuk a legsikeresebben befektetni. Ez az energia minden csillagjegyre ugyanúgy érvényes, és ahogyan az ár-apály jelenség kialakulásában szerepe van, érzelmi-fizikai közérzetünkre egyaránt kihat.
A Hold a születési horoszkópban az egyén lelki világát tükrözi; érzelmi világunkért és hangulatunkért is felelős. Az épp aktuális holdállás azonban azt mutatja meg, hogy milyen hangulat uralkodik általánosan, mely életszakaszunknak megfelelően bizonyos mértékben mindenkire hatással van. Ugyanis a Hold nem csak alakját váltogatja, mely a növő, fogyó, fél-, teli- és újhold formában nyilvánul meg, hanem a 28 napos holdciklus alatt az összes (12) állatövi jegyen is végighalad, melyek egyesével más-más érzésvilágnak, tevékenységeknek kedveznek.

Mire használható a holdnaptár?

A holdnaptár lehetőségeket kínál, melyekkel tetszés szerint élhetünk. Leggyakrabban háztartási munkákhoz, növények ideális gondozásához, vagy egészségügyi vonatkozásban kaphatunk jó tanácsokat. Viszont ha komolyabb lépéseket, mint például költözést, esküvőt, állásváltoztatást tervezünk, bizonyos holdfázisok jobban kedveznek terveink megvalósításának, mint mások. Ilyenkor érdemes nem csak az aktuális holdfázist megnézni, hanem személyes horoszkópunkra is pillantást vetni. Aki huzamosabb ideig a holdfázisok szerint él, rájön, hogy a természetközeli gondolkodás sokkal közelebb visz minket igazi önvalónkhoz, mint az ettől teljes mértékben elrugaszkodott életmód.

Havi bontásban megtalálhatjátok a blogon a holdnaptárat ingyenesen letölthető formában, a Teliholdak & Újholdak időpontjait, illetve a holdszüneteket is. Az aktuális holdálláshoz kapcsolódó ajánlott és kerülendő tevékenységekről pedig a facebook oldalon olvashattok.

Használjátok egészséggel ezen információkat!
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése