2016. december 12., hétfő

2016. december 14.: Telihold az Ikrekben - A bohókás-tanító Telihold

Előkarácsonyi ajándékként szerdán egy bohókás Teliholdat kapunk, melyben a nehézségek "színes-forgatagos papírba csomagolva”, a külvilág szeme elől szinte elrejtve, leginkább belső feszültségként jelennek meg. A megvalósítandó feladat viszont éppen a csomagban rejlő tárgy (probléma) és az amögött rejlő szándék (probléma gyökerének) megértése lenne.


Dec.14-én hajnalban az Ikrek jegyében jön létre a Telihold. Maga az Ikrek a könnyedséget hozná, hogy rugalmasak, mozgékonyak, kommunikatívak legyünk a felszínre kerülő kihívásokkal szemben. Azonban a Holddal oppozícióban álló sorsbolygó* megkomolyítja a helyzetet. Fontos kérdés lehet a napokban: meg tudjuk-e élni a szívünk által áhított szabadságot, vagy folyamatosan csupán a kötelezettségeinknek, gátlásainknak, félelemeinknek teszünk eleget?

A *Szaturnusz gyakran nehézségeket, akadályokat hoz a feladataink teljesítése közben, jelen Teliholdnál például koncentrációs vagy kommunikációs zavarok fordulhatnak elő, de ezeket legyőzve valójában belső gátainkat is lebontjuk, azaz FEJLŐDÜNK. Tehát nem elég csak megértenünk & kezelnünk a problémát (Ikrek), hanem a mélyére is kell mennünk, át kell lássuk (Nyilas), illetve a megélt tapasztalatokból használható tudást kell kovácsolnunk (Szaturnusz). 

Ehhez elsőként információkat gyűjtünk, áramoltatunk, például konkrét helyváltoztatással, utazással és közben beszéljük meg, beszéljük ki, ami a lelkünket nyomja. Vegyük bátran birtokba a teret, bontsuk le a minket körülvevő falakat, és könnyedén, játékosan vagy (akár új) ismeretségek révén , terapeuta alkalmazásával éljük meg a kretivitást, a szabadságot, amire valójában vágyunk!

Szeretettel kívánok Nektek megkönnyebülést hozó Telihold időszakot & áldott Ünnepeket! :)
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése