2016. december 31., szombat

Holdnaptár I. - Teliholdak 2017-ben

A Hold mindig is rejtélyes volt, hiszen az egyetlen égi test, mely fényt ad a sötét éjszakában. A misztikussága mellett azonban tudományosan bizonyított tény, hogy az emberekre épp olyan nagy hatással van, mint a bolygóra, ahol élünk. A Föld-Hold kölcsönhatás miatt a Hold összefüggésbe hozható az apály-dagály jelenséggel, az emberi test vízháztartásának szabályozásával és a termékenységgel is.

Korábban a Holdat időmérőnek használták. A mai napig is így van ez a zsidó, az arab és a buddhista kultúrában. De például még a Gergely-naptár esetében is: minden évben az első tavaszi Teliholdhoz viszonyítva számoljuk ki a Húsvét időpontját. A holdnaptár minden egyes holdhónapja magában foglal egy újholdas, egy teliholdas, egy növő és egy fogyó holdas fázist.

Ha a Nap és a Hold egymás mögött állnak, akkor Teliholdat látunk. A Telihold a Hold legérettebb, legtökéletesebb formája. Telt formája jelzi, hogy elérkezett a bőség, a termékenység, az elengedés és a megvilágosodás ideje. A holdimpulzusok sokkal erősebbek ilyenkor, mint Újhold idején. Ha van olyan dolog, amit szeretnénk fizikailag vagy lelkileg elengedni, azt érdemes Telihold idejére időzíteni. Aki érzékeny a Hold hatásaira, Telihold idején ingatagnak, bizonytalannak érezheti magát. A lelki nehézségeket vessük papírra és a listát semmisítsük meg (égetéssel vagy földbe temetéssel). Mindenképp érdemes ezeken a napokon meditálni.
Statisztikailag sokkal több szülés indul meg Telihold napján, mint máskor. Sajnos az erős energiák jelenléte miatt a bűncselekmények száma is megnőhet. Az ekkora kiírt műtéti beavatkozásokat érdemes elhalasztani, mert a sebek Telihold idején erősebben vérezhetnek.

2017-ben az alábbi napokon számíthattok Teliholdra:

Az Újholdakról pedig itt tájékozódhattok ;)

6 megjegyzés:

 1. Azt szeretném kérdezni, hogy hasmarosan térd műtétem lesz, de a Paungger alapszabálya szerint, ha a Hold A Vízöntőben kel át, nem javasolt az alsó lábszár műtése. Melyik lenne ez a veszélyes időszak, időszakok ?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Gabriella! A térd a Bak jegy és a Szaturnusz uralma alá tartozik, ezért elsősorban a Bak Hold napopkat érdemes elkerülni a térdműtéttel. Továbbá tapasztalatok alapján a hold fogyó fázisában -Telihold után- gyorsabban gyógyulnak a sebek. A Telihold & az Újhold 5 napjában sem javasolt a sebésszel találkozni, amennyiben elkerülhető. (Illetve ha saját képletét nézi, akkor egyebek mellett a Mars állását is tanácsos megnéznie a műtét ideális időpontjának kiválasztásához.) Szerencsés beavatkozást és gyors felépülést kívánok! Üdvözlettel: Pozitív kisugárzás/ Ági

   Törlés
 2. A 2017-es Teliholdak pontos időpontjai:

  január 12. 12:34
  február 11. 1:33
  március 12. 15:54
  április 11. 8:09
  május 10. 23:43
  június 9. 15:11
  július 9. 6:08
  augusztus 7. 20:12
  szeptember 6. 9:04
  október 5. 20:41
  november 4. 6:24
  december 3. 16:48

  Szeretettel: Pozitív kisugárzás/Ági

  VálaszTörlés
 3. Foghúzásra,ill fogászati beavatkozásra szájsebészeti műtétre alkalmas lehet a december 4?köszönettel Szofi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Szofi! Mivel még a dec.3.-ai Telihold hatása még 4-én is érvényesülni fog, így ha lenne rá lehetőség, akkor dec.6. utáni napok alkalmasabbak lennének a beavatkozásra. Sikeres műtétet és gyors gyógyulást kívánok! Ági/ Pozitív kisugárzás

   Törlés
 4. Szájsebészeti beavatkozásra alkalmas a december4?Köszönöm Szofi

  VálaszTörlés