2016. december 26., hétfő

2016. december 29.: Újhold a Bakban - A megfontolt teremtés

Az ünnepi hangulatba az év utolsó Újholdja hoz most kihívást jelentő feladatot. A Hold ezúttal a Nap mellett a hátráló Merkúrral és a transzformatív Plútóval egyesíti erőit. Ráadásul a július vége óta hátráló és kiszámíthatatlan eseményeket generálására is képes Uránusz szintén kiemelt szerepet kap. Így az Újhold hatása garantáltan nem fog elmaradni.


A Bak adja vázunkat: fizikailag a csontrendszerért illetve a struktúrákért felelős, lélekben pedig a becsületesség, a szigor és a felelősségvállalás fogalmait tudnám hozzárendelni. És bár a képletbeli energiákból hiányzik a nyugalom, a latolgatás általi lassítás, éppen a Bak megfontoltsága az, ami ebben a helyzetben segíteni fog. 
Egyfajta határtalanságot élhetünk meg, mintha nem bírnánk tovább a bezártságot, az elfojtottságot és most szabadjára engedhetnénk indulatainkat. Ezt a kitörést tudjuk a Bak fegyelmével megfelelő keretek közé szorítani, illetve az időztést, időbeosztásunkat is javítani tudja. Nagyon fontos, hogy biztonságérzetünket csak úgy tudjuk növelni, ha nem kapkodunk; elegendő időt hagyunk a tervezés fázisára is. Lépjük meg, amit szívünk diktál, de nem felindultságból, hanem jól átgondolt elhatározásunkból!
Ugyanis a retrográd Merkúr sem kedvez a hirtelen döntéseknek, sőt, a jövő helyett sokkal inkább a múlttal és annak hatásaival akar minket szembesíteni. A vele együttálló Újhold és Plútó garantálja, hogy meg tudjuk oldani a még lezárásra váró ügyeket és új irányt tudjunk venni.
Gondolkozásunkban meglepő fordulat várható: ha beengedjük az intuíciót, úgy fogjuk érezni magunkat, mintha lecseréltek volna minket. Pozitív gondolataink segítségével pedig új perspektívákat, eddig önmagunk számára is ismeretlen oldalunkat fedezhetjük fel, például új tehetségeinket a tudományok vagy az okkultizmus terén. Önmagunk/ gondolkozásmódunk forradalmasítása révén az Újhold 5 napjában rá kell ébredjünk, hogy az álom és a valóság közötti kapocs saját képzelőerőnk & gondolataink teremtő ereje.

Mindenkinek teremtésben & Pozitív kisugárzásban gazdag Új Évet kívánok! :)
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése