2016. december 18., vasárnap

2017 káoszos időszakai, avagy a Merkúr retrográdról

2016. december 19-től hátráló mozgásba kezd a Merkúr, ami egészen 2017. január 8-ig erősen éreztetni fogja hatását. Leggyakrabban szinte csak olyan negatív hatásokkal társítják ezt az eseményt, mint kommunikációs zavarok, közlekedési káosz, késések, megakadt ügyek, félrement és félreértett szavak, üzenetek. Azonban minden rosszban van valami jó is, nézzük hát meg, hogyan hozhatjuk ki a legjobbat a Merkúr "hátrafelé" mozgásaiból.



Mi az a Merkúr hátrálás/ retrográd Merkúr?

A hátráló mozgás, melyet az asztrológia nyelvén minden bolygó esetében retrográd mozgásnak nevezünk, csillagászatilag nem is valós (!), csak mi látjuk ellentétes irányúnak a Földről. Ebből levonható az a következtetés, hogy elsőre az általa okozott hatást is a valóságnak nem megfelelően: negatívnak látjuk.
Ez a retrográd mozgás a kommunikáció uránál, a Merkúrnál, minden évben 3-4 alkalommal körülbelül 3 hetes időszakot érnint, plusz az ezt megelőző kéthetes előárnyék, illetve a követő kéthetes utóárnyék szakaszt foglalja magában. 

A látszólagos irányváltásnak ugyanolyan jeletősége van, mint a csillagjegyek közötti váltásnak. Csak a hatás más. Ha jegyváltásnál a Merkúr átlép mondjuk a kapcsolatcentrikus Mérlegből a szenvedélyes Skorpióba, akkor a külvilág & az emberek felé fordulás helyett inkább befelé irányul majd az információáramlás és a kommunikáció; nem lesz olyan könnyed, sokkal inkább a Skorpió által jelképezett érzelmi színezet fog előtérbe kerülni mindenkinél.

A Merkúr retrográd energiája viszont mindig az elmúlt időszak(ok) tanulságaira próbál rávilágítani. Megállít minket a jól bevált vágányon és ébresztőt fúj. Ezen hatás idején tehát érdemes odafigyelni, milyen témák köszönnek vissza a múltból, hogy azokat meg tudjuk emészteni és szükség szerint jövőbeli terveinkkel kapcsolatosan is új irányt tudjunk venni. 
Ha nem vesszük tudomásul a hátrálás során kapott üzeneteket, például visszatérő gondolataink, vagy konkrét fennakadások formájában, akkor kellemetlenebb események történhetnek velünk (súlyosabb jelzésképp), még akár a retrográd szakasz után is.


2017 retrográd Merkúr időszakai

2017-ben először a 3 Föld jegy (Bak, Bika, Szűz) jön létre a retrográd szakasz, majd decemberben a tüzes Nyilasban. A Föld jegyeket jellemzi a gyakorlatiasság, a leleményesség, a megbízhatóság, a stabilitás és mindezekkel összefüggésben az anyagi háttér biztosítása. Így ezek a témák fognak leginkább beköszönni a személyes képletünkben érintett életterületen.

2016. december 19.- 2017. január 8.   -   Merkúr retrográd a Bakban
2017. április 9.- május 3.   -   Merkúr retrográd a Bikában
2017. augusztus 12. - szeptember 5.   -   Merkúr retrográd a Szűzben
2017. december 2. - 23.   -   Merkúr retrográd a Nyilasban

A Bak a felelősségvállalás, az ambíciók, a karrier, a társadalmi rang és a rendszerek jegye. Céltudatossága minden akadályt képes legyőzni. A Bikában ugyanez az értékrendekről, önértékelésről, a tesi & szellemi táplálékról, tuljdanról szól. A Szűzzel pedig kapunk egy rendkívül alapos, analizáló látásmódot, hogy kijavíthassunk bármit, amivel nem vagyunk elégedettek, ami rutinszerűen már nem jól működik, vagy ami egészségi állapotunkkal kapcsolatosan defektes.
Mindegyikük materiális (anyagi) szintekre emeli a gátló energiákat, tehát legyünk nagyon megfontoltak, ha döntéshelyzetbe kerülünk, szerződést akarunk aláírni vagy adás-vételben gondolkodunk a fenti időszakokban.
Az év végén a Nyilas viszont inkább elméleti szinten mozog majd: valószínűbb vélemények vagy személyes ideológiákbéli eltérések felszínre kerülése, mely különösen vitás helyezeteket eredményezhet. 




Mi a teendő Merkúr retrográd esetén?

Első és legfontosabb teendő tehát retrográd mozgás esetén tudatosan kezelni a helyzetet és az esetleges negatív hatás bekövetkezésekor előhívni:
1.) "Hallgatni arany.", avagy lendületesebb személyiségeknek "Számolj el tízig, mielőtt bármit válaszolsz."
2.) Ilyenkor mindeki nehéz időszakot él át;
3.) Nem biztos, hogy egy-egy szó, mondat vagy esemény pontosan azt jelenti, amire először gondolunk >>>>>
4. Biztosan az ÚJRAgondolás, ÚJRAtervezés a legjobb megoldás.

A "túléléshez" arra van szükség, hogy lelassuljunk, elfogadjuk, hogy dolgaink minden igyekezetünk ellenére sem mennek olyan simán, gyorsan, ahogy vártuk... Befelé kell koncentráljunk, türelmesen kell kivárnunk fontos döntésekkel, terveink kivitelezésével és különösképp a szerződéskötésekkel a retrográd időszak + utóárnyék szakasz végéig. 

Kívánok Nektek tudatos & pozitív hatásokban gazdag 2017-et! :)
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése