2017. február 3., péntek

Holdjegy tipológia - Önismeret a Hold segítségével

A Holdjegy a zodiákus azon jegye, melyben születésünk pillanatában a Hold tartózkodott. Lelki világunkat tükrözi, árulkodik arról, hogy érzelmi helyzetekben hogyan reagálunk, és tájékoztat arról is, hogy mire van szükségünk ahhoz, hogy teljesnek és boldognak érezzük magunkat. 


A "közönséges csillagjegyünk" (Napjegy) helyett a Holdjegyünket kell leginkább figyelembe venni, ha:
- érzelmi reakcióinkat szeretnénk fejleszteni; 
- ösztönszerű megnyilvánulásainkat (pl. tudatalatti, álomélet) szeretnénk megérteni;
- félelmeinket szeretnénk feloldani;
- összeillőséget szeretnénk vizsgálni;
- szülői hozzáállásunkat szeretnénk tudatosítani.

A Holdjegyhez és annak képletbeli pontos elhelyezkedéséhez már a születési időre (óra és perc) is szükség lehet.
Aki nem tudja még a Holdjegyét, vagy bizonytalan benne, írjon nekem (pozitivkisugarzas@gmail.com) és szívesen segítek megállapítani.


Kos Holdjegy
A Kos az első Tűz jegyként energikus és türelmetlen. Tele van belső szenvedéllyel, melyet a pillanat hevében használ. Rendkívül egyenes, nem manipulatív. Élete mondhatni váratlan események sorozata. Folyamatosan szüksége van kihívásokra és újdonságokra, első akar lenni, és igényli saját, jól bejáratott autonómiáját. Erős hangulatingadozásait nem visszavonulással, hanem érzelmei temperamentumos kifejezésével hidalja át.


Bika Holdjegy
A Bika a meghittség és a biztonság kedvelője. Ezért az otthon és a kialakult baráti kör nagyon fontos a Bika Holdú emberek életében. Mivel ragaszkodnak a megszokotthoz, gyakran előfordul, hogy a rutin megszállottjává válnak és nem hajlandóak a változásra, elengedésre. Intuíciójuk és érzékszerveik 100%-ban megbízhatóak.


Ikrek Holdjegy
Az Ikrek a kommunikáció jegye, így az Ikrek Holdúaknak szüksége van beszélgetésekre, melyek segítenek nekik a tanulságokat levonni a különböző szituációkból és ezáltal fejlődni. Mivel intellektuálisan közelítik meg a kérdéseket, hajlamosak lehetnek a túlgondolkodásra. Belső nyugtalanság jellemzi őket, ezért gyakran túlvállalják magukat, számtalan dologban egyszerre benne vannak. A folyamatos pörgésre gyógyírük a kommunikáció: ha nem szóban, akkor írásban adják ki magukból érzelmeiket.


Rák Holdjegy
Mivel a Hold a Rák jegy ura, egy rendkívül erős és érzékeny holdállásról beszélünk. A Rák Holdjegyűek bámulatosan tudnak érzelmileg kapcsolódni bárkihez, és nagyon ragaszkodnak a hozzájuk közelállókhoz meg az otthonukhoz, ugyanis ez ad nekik biztonságot. Végtelen a gondoskodásuk és ki nem állhatják a felszínességet. Nehezen alakítanak ki érzelmi kategóriákat (pl. különbség ismerős és barát között), így sokszor irracionálisnak hatnak cselekedeteik. Habár holdjárásnak megfelelően erős hangulatingadozásaik lehetnek, ők az intuíció nagybetűs MESTEREI.


Oroszlán Holdjegy
Az Oroszlán, mint a zodiákus királya, a Holdjegyen keresztül is vezető szerepét kell, hogy éreztesse. Belső küldetésének érzi, hogy megszervezze és irányítsa is a családtagok és a barátok életét. Fontos számára, hogy átlássa a körülötte lévő "udvartartás" ügyeit és problémáit. Fix jegyként nehezebben kezeli a változásokat, de igazságos, jószívének köszönhetően mindig lehet rá hatni.


Szűz Holdjegy
A Szűz a rend felelőse. Bár a Szűz Holdjegyűek visszahúzódóak és önbizalomhiányosak lehetnek, ha segítséget kérünk tőlük, szívesen állnak rendelkezésünkre. Sőt, akkor érzik igazán jól magukat, ha hasznosítani tudják tudásukat. Érdemes olyan hivatást és/vagy hobbit választaniuk, ahol tehetnek másokért, figyelniük kell a legapróbb részletekre és még kitűnő kirtikai érzéküket is megmutathatják. Logikus tanácsaik olykor keménynek tűnhetnek, de ők csak a puszta, tényeken alapuló igazságot közvetítik, hogy valóban segítsenek.


Mérleg Holdjegy
A Mérleg Holdjegyűek gyakran tökéletlennek érezhetik magukat egyedül. Számukra a másik személyében, jelenlétében van az erő, biztonság és a támogatás, amire szükségük van. Az esztétika és az egyensúly mellett a körülötte lévőkkel való mentális összhang rendkívül fontos. Mindenben a kiegyenlítést keresi, s mindezt annyira kedvesen, stílusosan, hogy mágnesként vonzza magához az embereket, s szinte ellenállhatatlan az ellenkező nem számára.


Skorpió Holdjegy
A Skorpió Holdjegyű emberek a legszenvedélyesebb érzelmi életűek. Nem feltétlenül csak a partnerkapcsolatokban. Bennük él egyfajta átalakulási és újjászületési ösztön, ezért folyamatosan "kis érzelmi halálokat" generálnak maguknak. A legfontosabb, hogy megtanulják ezt elfogadni és önismeretet gyakoroljanak. Szavak nélkül is belelátnak mások lelkébe. Bizalmukat nagyon nehéz elnyerni, (próbák egész során kell átesnünk,) de utána a leghűségesebb társunk lesz jóban & rosszban.


Nyilas Holdjegy
Akárcsak a Napjegyek között, a Holdjegyek közül is a Nyilas a legszabadabb. Szüksége van személyes térre, akadálymentes mozgásra és mindig friss ismeretségekre a környezetében. Nagyon vágyik az új ismeretekre, tapasztalatokra is, ráadásul rendkívül segítőkész, mely tulajdonságai remek mentorrá teszik. Hajlamos érzéseit teljes hitrendszerré alakítani, amit igen optimistán terjeszt, még akkor is, ha már nem feltétlenül jár a realitás talaján.


Bak Holdjegy
A Bak a rendszer és a hatékonyság jegye, így Bak Holddal rendelkezők érzelmeiken keresztül élik meg ezen fogalmakat. Sokszor félreértik, ridegnek tartják őket, de gondoljunk csak bele, hogy a fáradságot megérő célokért nem is olyan egyszerű megküzdeni - végtelen türelmet, fegyelmet és kitartást igényelnek. Így nem csoda, ha a Bak Hold távolságtartónak, megpihenése közben pedig melankolikusnak tűnik. Mindenképp valami maradandót szeretne alkotni, mely a világnak, sőt, a következő generációknak is hasznára válhat.


Vízöntő Holdjegy
A Vízöntő a szabadság és a függetlenség királya, ezért nehéz lecsillapodnia, megállapodnia egy helyen. Humanitárius lévén tanulmányozza az emberi természetet és rengeteget tanul belőle, s később katalizátorként működik, hogy puszta jelenlétével pozitív változásokat idézzen elő környezetében. A kritikát nehezen viseli, mert a legtöbb érzelmi ügyben tévedhetetlennek hiszi magát.


Halak Holdjegy
A Halakat a zodiákus utolsó jegyeként elég nehéz "elkapni" és talán még nehezebb beléjük látni. Álmodozó természetük mögött rendkívüli érzékenység húzódik, amit legjobban kreativitásban, művészeti vonalon tudnak talán kiélni. A Halak Hold általában olyan érett lélekre utal, aki konrkét élettapasztalat nélkül is tudással rendelkezik bizonyos dolgok felett. Intuíciója és empátiája már-már természet feletti módon működik. Mindenképp meg kell hagyni számukra azt a lehetőséget, hogy elvonulhassanak a világtól és kiürítsék magukból az embertársaiktól összegyűjtögetett negatív energiákat.

Aki még a Holdjegye alapján sem ismerne magára, ellenőrizze Napjegyét, Aszcendensét és ezek Holdjegyével való illeszkedését ill. nem illeszkedését. És feltétlen kérje képlete pontosítását szakembertől.
Mindenki egyedi és megismételhetetlen💖 Ettől vagyunk mindannyian gyönyörűek!

Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése