2017. február 25., szombat

Holdjegyünk & a Halak Újhold

A Holdjegyünk & az Újhold cikksorozat folytatása, mely egészen az augusztusi napfogyatkozásig havi egy írással jelentkezik. Ki tart velem? :)

Kép forrása: thegoddessdiaries.org

Az Újhold cikkben olvashattatok az általános hatásról, melyet a Halak jegye hoz nekünk. Azonban sokkal többet is kihozhatunk a teremtő energiák segítségével, ha megnézzük, hogy milyen kapcsolatban van az Újhold jegye saját Holdjegyünkkel.
Víz jegyként természetesen a másik két víz jeggyel: a Rákkal és a Skorpióval harmonizál legjobban. A Bikára és a Bakra is alapvetően pozitív hatással bír, azonban a Szűznek már okozhat nehézségeket, mivel ő a Halak szemben álló jegye. Továbbá az Ikrek és a Nyilas szintén kihívásokra számíthat - de ne feledjük, hogy a megmérettetésekben rengeteg fejlődési lehetőség rejlik!
Aki nem tudja, mi a Holdjegye vagy nem bízik meg 100%-osan a neten fellelhető kalkulátorokban, írjon nekem a szülinapja adataival, és szívesen segítek.

Nézzük a Halak Újhold hatását a különböző holdjegyekre:

Kos Holdjegy esetén

Ahogy mondani szokás, a Kos és a Halak olyanok, "mint a Tűz és a Víz". Teljesen eltérőek, ellentétesek. A Halak áldozatkész, befelé forduló, a Kos pedig önérvényesítő. Érdemes ezen Újhold alkalmával a Kosoknak a lelassulásra és a dolgok elfogadásra koncentrálni. "A nyugalom nem jellemvonás - egyszerűen egy készség. El kell határoznod, hogy ez igenis számít, és jobbá válik az egyéniséged, ha lelassítod magad, és igazán kapcsolatba kerülsz az emberekkel és a pillanattal, amelyben élsz, és ezután mindaddig gyakorlod, amíg a részeddé nem válik. Mindenkinek jót tesz a környezetedben: békésnek és boldognak érzik majd magukat veled." (S. Biddulph)

Bika Holdjegy esetén

A Bika biztonságra törekvését jól támogatja a Halak visszavonuló, békét kedvelő energiája. Az érzelmi odafigyelését és intuíciójának éberségét is egyértelműen fokozza ez az Újhold. Föld elem lévén legjobban az anyatermészethez való visszatérés biztosíthatja kiegyensúlyozottságát: fordulj a természethez és merülj el benne annyira, hogy meditációként hasson Rád!

Ikrek Holdjegy esetén

Az Ikrek nyughatatlanságával épp ellentétesen hat a Halak befelé fordulása. Bár Levegő jegyként talán nehezebb ráhangolódnia a Halak vizes, emocionális jellegére, de ha az Újhold napokban közelebbi kapcsolatba kerül belső hangjával, akkor az Ikrek végre megismerheti a csend világát és hatalmát: ahol szavaid tényleg azt mondják, amit mondani szeretnél. Tehát egyszerűen csak légy éber: figyelj és érezz!

Rák Holdjegy esetén

A Rákoknál egyértelműen a szokásosnál erősebb érzékenységet és megérzéseket hozhat elő az Újhold. Ha beleengedik magukat a Halak & Kos kínálta "dinamikus csendbe", akkor egy láthatatlan világot fedezhetnek fel, mely közelebb hozhatja őket saját igazságukhoz. "Az intuíció az nem gondolkodás, se nem logika által érkezik meg. Ez szoros viszonylatban áll a kreativitással és az ihletettséggel. Néha, jó sokat kell gondolkodnod, s aztán hirtelen, a gondolkodással nem jutsz sehova se többet, és abbahagyod a gondolkodást. Ha csendben tudsz lenni, még ha csak egy pillanatra is, akkor ott a lehetőség arra, hogy valami intuitív dolog felbukkanjon, mint egy gondolatként, vagy mint egy olyan spontán dologként, amit te mondasz, s még meg is lepődsz magadon. Ez az, amit intuíciónak hívunk. A legkönnyebb mód hogy fejlesszük az intuíciót az, hogy fejlesztjük a képességet, hogy csendesek legyünk néha. Bárhol is vagy, mindig vannak lehetőségek ott, egy pillanatnyi csendre. És ez életbe vágó, mivel egyébként az életed kiegyensúlyozatlan marad. Ha nem találsz csendet, akkor mindig cselekvésbe vagy – egyik dolog a másik után. És ez eltakarja a lehetséges intuitív tehetségedet, folyamatosan. Törekedjünk a csendes pillanatokra. A csend az, ahonnan az intuíció ered." (E. Tolle) Kedves Rákok, pihenjetek és álmodozzatok!

Oroszlán Holdjegy esetén

Itt szintén Tűz és Víz találkozásáról beszélhetünk, ám a kreativitás egy fontos keresztmetszet esetükben. Ezt az alkotóerőt most a visszavonulás, szemlélődés hozza el igazán az Ororszlánok számára. Vezetői szerepük megélése ezúttal ne a külvilágra irányuljon, hanem engedjék, hogy saját belső hangjuk irányítsa őket. A siker és az elismerés így sem fog elmaradni.

Szűz Holdjegy esetén

Mivel a Halak szemben álló jegye, ráadásul a Kossal is van bizonyos "kötelezően integrálandó tulajdonság", így a Szűz Holdjegyűek az Újhold előnyeit valószínűleg a komfortzónájukon kívül tudják most legjobban megélni. Ne törődj a részletekkel, a praktikákkal! Ez most bizony a láthatatlan világ és a végtelenség Újholdja: irracionális. Ne próbáld uralni a káoszt, menj bele!

Mérleg Holdjegy esetén

A Halak segít a Mérlegnek jobban átérezni, hogy milyen fontosak a kapcsolatok: hogy valójában nincsenek részek, csak egész van! Fizikailag létezik ugyan a Te és az Én, de valójában mindketten az Egy-ség részei. Tehát a kapcsolataidban keresd ezt az egységet: a valódiságot, a létet! Ezen finom különbség érzékeléséhez fog Neked támogatást nyújtani az Újhold. És amikor rátaláltál arra a párkapcsolatra vagy azokra a kapcsolatokra, melyben ezt megérzed: oldódj fel!

Skorpió Holdjegy esetén

A Skorpió és a Halak vizes jellegük révén jól harmonizálnak egymással. A Skorpió gyanakvását, bizalmatlanságát tompíthatja a Halak elfogadó természete, egyetemes szeretete. Mindenképp meditáljatok vagy végezzetek spirituális gyakorlatokat, akár rituálékat az Újhold napokban és bízzatok feltételek nélkül az univerzumban! Idővel minden pozitív gondolat vissza fog szállni Rátok.
"Semmi sem félelmetesebb a kételkedésnél. (...) A kételkedés embereket választ el. Olyan tüske, ami irritál és sebez. A szeretet nem kételkedik. A szeretet megbízik. Éppen ettől szeret." (Buddha)

Nyilas Holdjegy esetén

A Nyilas számára a Halak megfoghatatlan és megmagyarázhatatlan; ezzel együtt spirituális ébreséget hoz kalandor lelkébe ez az Újhold. Már nem csak az élet értelmének keresését és a saját útjának bejárását érzi szükségesnek, hanem a Halak által be tudja fogadni az üzenetet, az Univerzum összefüggéseinek mondanivalóját. "Az Univerzum olyan, mint egy széf, aminek létezik egy nyitó kombinációja, az azonban magában a széfben van elrejtve." (P. Vries)

Bak Holdjegy esetén

A Halak gyengédséget hoz a Bak Holdjegyűek számára, s miért? Mert a Bak olykor "túl komolyan" veszi az életet, mely hajlamosíthatja, hogy elkeseredjen és rugalmatlanná váljon a kihívásokkal és változásokkal szemben. A Halak kifinomultsága viszont egy olyasfajta szellemi és empatikus megértésre ösztönzi őt, mely által ráébred, hogy a Sors nem ellene, hanem érte működik - minden nehézségével együtt. Tehát kedves Bakok, ezúttal engedjétek el magatokat, pihenjetek meg egy kicsit és ne féljetek ellágyulni, beengedni gondolataitokba az emocionáláis bölcsességet is! Most bizony ez a "feladat".

Vízöntő Holdjegy esetén

A Halak és a Vízöntő energiák ahogyan a januári Újholdnál is, természetesen most is hatékonyan támogatják egymást. Összeköti őket egyfajta tudatosság, mely túlmutat saját személyükön. A "hiszek az emberiségben" érzést erősítheti a Vízöntő Holdúakban ez a tél végi időszak. Engedjétek ezt át magatokon, mert ezáltal új felfedezéseket tehettek, ami biztosítja a változatosságot és fejlődést, amire vágytok.

Halak Holdjegy esetén

A Halaknak ez az Újhold energia segít, hogy jobban elmerülhessenek belső világukban annak érdekében, hogy eljussanak a lényeghez, a kozmikus összefüggésekhez. Tulajdonképpen a saját jegyükben történő Újholddal szabad utat kapnak a megújulás felé, ami irányváltásban, vagy akár szintugrásban ia megmutatkozhat. Ússzatok az árral!


Természetesen a Holdjegyen és a Napjegyen kívül az Aszcendens és a születési képletben a 8. fokon álló planéták tovább szűkítik az értelmezést: az életterületet, a témát, illetve az esetleges előtörténetet, melyet ez az Újhold egyénenként aktivál. Ezt saját születési horoszkópotokban tudjátok ellenőrizni.
Remélem, minden kedves Olvasó közelebb került a Holdjegy-összevetéssel a válaszokhoz, melyet az Újholdtól várhat.

Használjátok ki tudatosan ezeket a gyönyörű, napfogyatkozással erősített Újhold hatásokat, napokat! :)

Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése