2017. június 12., hétfő

A karma jegyváltása - Vedd kezedbe a sorsod!

Ezoterikus berkekben szinte naponta hallani a "karma" szót. Sokaknak a karma és a karmaoldás valami nem feltétlen pozitívat sugall, mások pedig nem is értik egészen pontosan, mit takarnak ezek a kifejezések. Pedig rendkívül hasznos információkat kaphatunk múlt-jelen-jövő összefüggéseiben, segítséget aktuális élethelyzetünk megértéséhez, választási dilemmánkban és válaszokat ad személyiségünket érintő kérdésekben is.



A karma valójában az ok-okozat kölcsönhatása; tehát ha például bedobunk egy követ egy tóba, amíg az leér az aljára, kisebb-nagyobb hullámokat kavar, melyek kihatnak a víz teljes felszínére.
Hogy ez a hullám örömet okoz majd mondjuk éppen a másik parton fürdőző gyermeknek, vagy felborítja a tó közepén lévő csónakot... nem tudhatjuk pontosan előre. Ha a gyermek örömében rikkant egyet, minden bizonnyal mosolyogni fogunk mi magunk is. Viszont ha felborul a csónak, akkor talán minket is lefröcsköl és bosszúsak leszünk. Tehát minden apró cselekedetünk visszaszáll ránk valamilyen formában, ezért nevezzünk a karmát az ok-okozat törvényének.


A karmát vagyis jelölőjét, a felszálló Holdcsomópontot az asztrológiai képletben meg lehet vizsgálni, sőt mindenképpen érdemes is feltárni. Általában olyan tudattalan mintákat mutat, amit előző életeinkből vagy életünk korai szakaszából vettünk magunkra és jelez egyfajta fejlődési utat, amerre ezeket feloldhatjuk és sikeresen menetelhetünk (a már születésünkkor vállalt) életcélunk felé.

Általánosságban elmondható, hogy körülbelül 19 éves periódusokban jelentkezik nagyon erősen a karmikus életfeladatunk, és próbál minket emlékeztetni, hogy milyen elképzelésekkel, beteljesítendő feladatokkal vágtunk neki az életnek. Tehát 18-19 évesen, 38-39 évesen, 55-56 évesen, 74-75 évesen egyensúlyt kell teremtenünk a már megtanult minták (leszálló Holcsomó) és az ezzel ellentétes tulajdonságokat igénylő feladatunk (felszálló Holdcsomó) beteljesítése között. Mintegy számot kell vetnünk magunkban, hogy a kényelmes utat választjuk, mellyel a múltbeli mintákba csúszhatunk vissza; vagy hajlandóak vagyunk valami újat tanulni, és tudunk a nehezséget vállalva, "hegynek felfelé" menetelni, mert tudjuk, hogy végül jutalmunk nem fog elmaradni fáradságos munkánkért cserébe. 

2017. májusában a Holdcsomó hátrahagyta az alázatot és szolgálatot igénylő Szűz-Halak tengelyt és átlépett az Oroszlán-Vízöntő területére. Kettejük polaritása az egyéni és csoport (társadalmi) érdek eltéréseit képviseli. 
Az Oroszlán szeretné a maga útját járni, azt tenni, ami neki örömet okoz. A Vízöntő viszont az individuum helyett ki akar törni mindenből, függetlenségre vágyik, az egótól való megszabadulásra.  A kettő egyvelege most egy olyan kérdést vethet fel bennünk, hogy "mit fognak szólni a körülöttem lévők, ha meg merem valósítani a SAJÁT vágyaimat? Vajon barátok, támogatók nékül maradok, ha fontosabb számomra a saját boldogságom?"
Múltunk most azt üzeni, hogy merni kell kockáztatni és szívünk vágyait követni, még akkor is, ha a tömeggel kell szembefordulnunk. Most ki kell emelkedjünk a kollektívből a szívünk mélyén lakozó bátorság, szeretet és kreativitás által. Legyél Te saját életed főszereplője!

Ez a jegyváltás legerősebben az 1943-ban, 1962-ben, 1980-ban és 2000-ben születettekre és az Oroszlánokra meg a Vízöntőkre fog hatni. És mindenki másra, akinek a Holdja vagy Szaturnusza, illetve egyáltalán bármelyik bolygója ezekben a jegyekben található.
A karma jegyváltásának jelentősségét akkor tudjuk precízen magunkra és élethelyzetünkre értelmezni, ha tudjuk, hol helyezkedik el az Oroszlán-Vízöntő tengely a horoszkópunkban. A házakra, tengelyekre szóló értelmezést a "A karma személyre szóló értelmezése" c. cikkben olvashatjátok.
Aki bizonytalan az Oroszlán-Vízöntő tengely elhelyezkedésével kapcsolatban, jelentkezzen óra és percre pontos születési adataival a facebook oldalon keresztül, mert természetesen most is szívesen segítek😊

Nekem ez a szívügyem, hogy Mindenki hozzájuthasson az önismerethet és az asztrológia nyújtotta előnyökhöz. Elmondhatatlanul fontosnak tartom, hogy önismeretet gyakoroljunk, és életünkben legalább egy alkalommal hallgassuk meg a jellemrajzunkat, és feltegyük kérdéseinket az életcélünkkal (küldetésünkkel) és ideális munkahelyünkkel kapcsolatban, ha nem vagyunk elég magabiztosak.
Az aktuális állásokat saját képletünkön követve pedig egy világos képet kapunk, merre terel minket a Sors, mely cselekedeteinket támogatják és melyeket gátolják adott pillanatban az égi energiák.

Szeretettel:
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése