2017. június 15., csütörtök

A karma személyre szóló értelmezése

A karmát vagyis jelölőjét, a felszálló Holdcsomópontot az asztrológiai képletben meg lehet vizsgálni, sőt mindenképpen érdemes is feltárni. Általában olyan tudattalan mintákat mutat, amiket a távoli múltból vettünk magunkra és jelez egyfajta fejlődési utat, ahogyan ezeket feloldhatjuk és sikeresen menetelhetünk életcélunk és a valódi kiegyensúlyozottság felé.


Mi az a felszálló Holdcsomópont? 

A Holdcsomópont tulajdnoképpen a Nap, a Hold és a Föld viszonyát tükrözi, akárcsak a nagyjából 28 napos ciklusokban bekövetkező Teliholdak és Újholdak. Azonban a Holdcsomó az a pont (tehát nem bolygó!), ahol az ekliptikát keresztezi a Hold pályája. A születési horoszkópunkban ez a pont jelöli, hogy mely tulajdonságok és készségek azok, amiket el kell sajátítsunk, hogy segítségükkel a legnagyobb fejlődést produkálhassuk életünk során. Az asztrológiai képletünkben elfoglalt helye alapján meghatározható, életünk mely területén kapjunk majd a legtöbb és legkomolyabb "leckét", hogy a boldogság és kiegyensúlyozottság felé tudjunk haladni. Tehát a karmikus feladat valójában egy hatalmas kihívás és életünk legnagyobb fejlődési lehetősége.

A Holdcsomópont körülbelül másfél évente vált állatövi jegyet, ami azt jelenti, hogy 18 havonta újabb és újabb témát kapunk, ami fókuszunkba kerül, az egyéni küldetésünk beteljesítését elősegítve. 2017. május 9. - 2018. november 7. között a Holdcsomó az Oroszlánban tartózkodik, ami sorsszerű történéseket hoz azon az életterületünkön, melyet az Oroszlán jegy ural. Erről a korábbi cikkben (A karma jegyváltása - Vedd kezedbe a sorsod!) már bővebben is olvashattatok.

Nézzük tehát a kulcstémákat aszerint, hogy melyik életterületen (asztrológiai házban) áll a felszálló Holdcsomópont. Aki bizonytalan a Holdcsomó illetve a karmatengely elhelyezkedésével kapcsolatban, jelentkezzen óra és percre pontos születési adataival a facebook oldalon keresztül, szívesen segítek a megállapításában😊

Felszálló holdcsomópont az 1. házban:
Nyerd vissza az impluzivitásod! 
Az önálló, határozott fellépést kell megtanulnod és megvalósítanod, hogy a másiktól (partnertől) való függésed megszűnhessen. Elsőként önmagadat kell megtanulnod szeretni, hogy a saját magadba vetett hited által megtanulj bízni megérzéseidben és félelem nélkül cselekedhess. A belső kiegyensúlyozottság sokkal fontosabb, mint az, hogy másoknak megfelelj.

Felszálló a 2. házban: 
Tanuld meg megtalálni az elégedettséget! 
Saját értéked meghatározása a legfontosabb feladatod. Minél több tapasztalatot gyűjtesz, annál inkább belátod, hogy erőfeszítéseid mértéke és mások igényeinek beteljesítése közötti egyensúlyra kell rálelned. Csak akkor ismerheted fel valós értéked, ha nem más szemén keresztül próbálsz “tájékozódni”, hanem magadból indulsz ki. Céljaidat Te tűzd ki, és alaposan megfontolt lépések sorozatával sokkal messzebb fogsz elérni, mintha összehasonlítgatod magad, vagy mások vágyálmait kergetnéd.

Felszálló holdcsomópont a 3. házban: 
Újra és újra formáld át világnézeted! 
Elhamarkodott ítélkezéssel könnyen megbánthatjuk a körülöttünk lévőket, ráadásul felesleges idegeskedésnek tehetjük ki magunkat. Az érmének mindig két oldala van. Próbálj meg előbb információkat gyűjteni és csak azután alkoss “végleges” véleményt. Ha időt szánsz az alapos vizsgálódásra, az egyáltalán nem a szabadságod korlátozását jelenti. Sőt, meg kell hallgassunk, halljunk másokat, mert enélkül sosem tapasztalhatjuk meg a kommunikáció valódi értékét. A lelassulás, új dolgok tanulása (tanulmányozása), az empátia és az őszinte kapcsolatápolás fognak Téged hozzásegíteni a kiegyensúlyozottsághoz.

Felszálló holdcsomópont a 4. házban: 
Erősítsd meg az érzelmi biztonságodat! 
A másoktól vagy a családtól való függőség nem feltétlenül az önállótlanságot jelenti, hanem hogy tartozol valahová. Az a feladatod, hogy elengedd ezzel kapcsolatos félelmeidet; mert csak az tud magasra emelkedni, aki tudja, hogy honnan jön. Szilárd alapot kell teremtened magadnak; mutasd ki sebezhetőségedet, bizonytalanságod és saját igényeidet, hogy intenzíven be tudj kapcsolódni a családi életbe. Azáltal, hogy hagyod, hogy ne az ambícióid, hanem az ösztöneid vezéreljenek, sokkal kiegyensúlyozottabb lehetsz.

Felszálló holdcsomópont az 5. házban: 
Egyensúlyozd ki az egyéniséged!
Ebben az esetben fontos feladatod, hogy megtanulj bízni másokban és akár egyéniséged háttérbe szorulása árán is egy közösség tagja legyél. Le kell küzdened a veszteséggel, lelki sérülésekkel kapcsolatos félelmeidet. Talán sokszor könnyebb érzelmeinket racionalizálni, mint odafigyeléssel és szeretettel embertársaink felé fordulni… Nem az számít, hogy az illető megérdemli-e kedvességedet vagy sem, hanem hogy Te megtanuld okosan vállalni ezt a kockázatot. Mert ettől sokkal magabiztosabb, felelősségteljesebb lehetsz, ami számodra elhozza a vágyott belső kiegyensúlyozottságot.

Felszálló holdcsomópont a 6. házban: 
Légy lelkiismeretes és szolgálj önmagadért (is)! 
Ezen állás esetén hajlamosak lehetünk túlzottan elmerülni a mindennapi rutinban ahelyett, hogy világos, jól követhető célokat adnánk magunknak. Fontos, hogy az aggodalmaskodáson felülemelkedve egy olyan napirendet alaktísunk ki magunknak, mely szilárd alapokat teremt. Az anyagi világban ez legfőképp a munkában (munkahely megélésében) nyilvánulhat meg, hogy nem hagyjuk magunkat kihasználni, vagy nem engedjük álmainkat kishitűségből elillanni. Kristálytiszta határokat kell szabni magunknak és másoknak is, ami teret enged saját gondolataink megvalósításának. Se több, se kevesebb nem kell ahhoz, hogy kiegyensúlyozott lehess.

Felszálló holdcsomópont a 7. házban: 
Fedezd fel mások csodálatosságát! 
Ezzel az állással feladatunk az énen jóval túlmutató, legmagasabb szintű kapcsolatok és "A" házasság megélése. Hajlamosak lehetünk mindent magunkra venni, és az együttműködések szerepét alábecsülve csakis saját túlélésünkön munkálkodni. A türelmetlenség és a meggondolatlanság nagyon rossz tanácsadók. Rendkívül fontos feladat, hogy megtanuljuk mások szemszögébe helyezni magunkat és egyfajta érzékenységet fejlesszünk ki magunkban a másik fél igényei iránt is. Amíg ez nem történik meg, folyamatosan egy helyben toporogva, gátolva érezhetjük magunkat. Ha viszont sikerül kialakítanunk a megfelelő kötődést, odaadást, partnerséget, azonnal felszabadulttá és kiegyensúlyozottá fogunk válni. 

Felszálló holdcsomópont a 8. házban: 
Ismerd fel a valódi értékeket! 
Az önállóság és a magabiztosság ezen állás esetében annyira erős lehet, hogy közben teljesen elfelejtjük, hogy a világban valójában semmi sem állandó – még mi magunk sem. Nem szabad mereven ragaszkodni tárgyakhoz, személyekhez, szokásokhoz, mert akkor saját érzékeink, kényszereink illetve látszat biztonságunk rabjává válunk. Ehelyett nyitottnak kell lennünk, legfőképpen lélekben, hogy be tudjuk fogadni a változásokat, átalakulásokat; azért, hogy megismerhessük az igazi partnerséget, az adás örömét, és megtanuljuk elfogadni a változás, a krízis szükségességét és az elengedést is.

Felszálló holdcsomópont a 9. házban: 
Nyerj teljes áttekintést! 
Ezen állás esetén fennáll a veszélye, hogy túlzottan a logika határozza meg döntéseinket, és elnyomjuk megérzéseinket. Bár ez a mai világban helyénvalónak tűnhet, de ha gondolatainkból, választásainkból kihagyjuk érzelmeinket, akkor egy idő után felemészthet minket az úton a stressz és az idegesség, hogy annak feleljünk meg, aminek nem is biztos, hogy meg kellene... A legfontosabb feladat itt, hogy megtanuljunk megbízni saját belső vezetőnkben, az intuícióinkban, vagy szellemiségünkben. Még akkor is, ha látszólag ennek “semmi értelme”. Ugyanis enélkül nem tudunk mélyebb értelmet adni létezésünknek. Amíg önmagadban nem hiszel, addig másokat sem tudsz őszinte elhivatottsággal motiválni; pedig ez az, ami az igazi egyensúlyt elhozhatná életedbe. Engedd el a kétségeket és higgy magadban, a felettes erőkben!

Felszálló holdcsomópont a 10. házban: 
Függetlenedj a múlttól! 
Ezen állás legnehezebb pontja a gyermekkortól és a függőségi viszonyoktól való eltávolodás. A múlt problémáin, érzelmi sérelmeinken való túlzott elmélkedés, esetleges bűnösök keresése nem engedi, hogy saját felelősségünket megtaláljuk a történetünkben. Meg kell tanulnunk csak önmagunktól függeni és felelősséget vállalni mindenegyes tettünkért. S mindeközben egyensúlyba kerülni belső érzékenységünkkel is. Ha ez megvan, akkor semmiféle múltbeli sérülés nem tarthat vissza minket a szárnyalástól, saját céljaink megvalósításától!

Felszálló holdcsomópont a 11. házban: 
Tapasztald meg a közösség erejét! 
Próbáld meg lazítani saját ideáljaid szorítását, mert a túlzott hajtás nem tesz jót kapcsolataidnak sem. Ne félj egyenlő félnek tekinteni a partnert, mert sokkal többet tanulhatsz abból, ha ő is önmagát adja, mintha az általad kívánt énjét mutatja. Attól, hogy egy közösség tagjaivá válunk, sem egyediségünket, sem szabadságunkat nem kell elveszítenünk. Mikor a színfalak mögött megleled igazi barátaidat és egyenragú párodat, akkor megváltozik majd a kapcsolatod önmagaddal is és eljuthatsz a tökéletes egyensúlyhoz.

Felszálló holdcsomópont a 12. házban: 
Fedezd fel önmagad! 
Jelenlegi életed folyamán lelki gazdagságra kell szert tenned. Ez könnyűnek hangzik, ám teljeseíteni annál nehezebb… Azért vagy most itt, hogy megtapasztalhasd az Univerzumot, méghozzá önmagadban. Soha ne engedd magad elbizonytalanítani, hogy nem vagy "elég jó", nem vagy "elég tökéletes", nem vagy "elég szerethető". El kell fogadnunk, hogy a precíz szabályok, a szőrszálhasogató részletek elhagyása, illetve félelmeink nélkül leszünk "elég szabadok" ahhoz, hogy átélhessük azt a nagy EGYséget, amire lelkünk igazán vágyik.

Szeretettel:
Sebestyén Ági

Kép forrása:
ravindergrover.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése