2018. július 25., szerda

Retrográd Merkúr 2018. július-augusztus: A belső tűz felébresztése

Július 26-án, csütörtökön kezdődik az Univerzum Hírnökének, a Merkúrnak az idei második hátrálása. Ezzel aztán jó alaposan megkeveri a kártyákat még a pénteki holdfogyatkozás előtt... Azonban a retrográd Merkúr bosszantó hatásai mögött mindig komolyabb üzenet rejlik! Ezúttal pedig nem szabad - és talán nem is tudjuk- kihagyni a lehetőséget, hogy mélyebb értelmet nyerjenek a történések körülöttünk.

Kép forrása: fanrto.com

A Merkúr az Ikrek & a Szűz jegyek Uraként a kommunikációért, a tanulás-tanításért, a megértésért és a kapcsolatteremtésért felelős bolygó. Az elme és az intellektus képviselőjeként, mikor látszólagos hátráló mozgásba kezd, ki akar emelni minket a mindennapi látásmódunkból és akár frusztráló, irritáló események által is szeretne nekünk egy másik szemléletmódot megmutatni. Ha nem próbáljuk meg értelmezni az augusztus 19-ig lezajló események által küldött üzenetet, akkor szegény Merkúrunk nem tudja teljesíteni a küldetését. Mert Ő valójában csak vissza akar tükrözni valamit számunkra, hogy számot vessünk, megtaláljuk hibás elméleteinket és újragondolhassuk terveinket. A retrográd Merkúr leggyakrabban kommunikációs zavarok, technikai malőrök, közlekedési káosz, késések, megakadt ügyek, félreértések és félreküldött üzenetek formájában tesz próbára minket.

A hátrálás mindvégig az Oroszlán jegyében történik (23. fokról indulva), így talán egy régi kreatív ötletünkhöz kell most visszatérnünk. Alkotó munkánkról, gyermekeinkről vagy régi szerelmeinkről való vélekedésünk alakulhat át az előttünk álló periódusban. Külső irányítgatás helyett a saját tapasztalataink fognak minket az új szemléletmódhoz elvezetni. S közben meg kell találnunk magunkban azt a belső tüzet, amivel képesek vagyunk az életet sokkal örömtelibbnek felfogni, mint korábban. Mivel az Oroszlán szeret a középpontban lenni, fennáll a veszélye annak, hogy azt hisszük, a mi érzéseink sokkal fontosabbak, fájdalmunk, elégedetlenségünk pedig indokoltabb, mint a többieké.... Viszont ezt tulajdonképp csak az Egónk érzékelteti így velünk. Azaz a retrográd Merkúr is (!!) az Egó & a Lélek harcára hívja fel a figyelmünket, melyben igazán komoly sikereket érhetünk el augusztus 8-án, a retrográd időszak derekán.

Amennyiben úgy éreznénk az elkövetkezendő 3 hét során, hogy az Univerzum csúnya tréfát űz velünk, akkor érezhetjük magunkat igazán megtisztelve! Mert így küldik nekünk a segítséget💖
Tehát ha valami rendkívüli vagy igazán idegtépő dolog történik az életedben, állj meg egy pillanatra és gondold végig, miért kaptad valójában ezt a jelet. 
A különböző helyzeteket érdemes minél tudatosabban kezelni! Ezért egy esetleges számunkra kedvezőtlen hatás bekövetkezésekor próbáljuk a következő jótanácsokat felidézni:
- "Hallgatni arany."
- Türelem, türelem, türelem! Számoljunk el tízig, mielőtt bármit reagálnánk, válaszolnánk.
- Mindenki nehezített időszakot él át, nem csak Te! (Ezért légy most elnézőbb magaddal és másokkal szemben.)
- Nem biztos, hogy egy-egy szó, mondat vagy esemény pontosan azt jelenti, amire először gondolnánk, vagyis az ÚJRAtervezés, ÚJRAgondolás bizonyulhat a legjobb megoldásnak.

A Merkúr hátrálása idején tehát leginkább arra van szükségünk, hogy lelassuljunk, elfogadjuk, hogy dolgaink minden igyekezetünk ellenére sem mennek olyan simán, gyorsan, ahogy elvárnánk. Befelé kell koncentráljunk, türelmesen ki kell várnunk a fontos döntésekkel, terveink kivitelezésével és különösképp a szerződéskötésekkel - egészen szeptemberig.

Remélem, ezen információkkal is közelebb kerültök önmagatokhoz és kihívást jelentő élethelyzeteitek megoldásához!😉

Szeretettel:
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése