2018. július 11., szerda

2018. július 13.: Újhold és napfogyatkozás a Rákban - A váltópont

A januári és februári fogyatkozás hatásától búcsút vehetünk, mert jön a váltópont: Újhold és részleges napfogyatkozás a Rák jegyében. Hatványozott erősségét nem csak a Nap eltűnésének köszönheti, hanem annak is, hogy a Hold uralmi helyzetben van a Rákban. Sőt, a Földhöz a megszokottnál közelebbi szuperhold állapotban, és szemben áll a Plútóval, a sötétség urával. Ezen felül megnyit egy közel 2 éves karmikus ciklust, és öt hátráló égitesttel fokozza a lelki életünkre tett benyomások jelentőségét. Tehát minden minden adott, hogy most elinduljon egy fontos és elengethetetlen átalakulást az életünkben. 


Getty Images

A pénteki Újhold a zodiákus egyik legérzékenyebb jegyében jön létre, részleges napfogyatkozással egybekötve (, mely hazánkból sajnos nem lesz látható). Legutóbb 2009-2011. júliusa között volt a Rák-Bak jegyeket érintő tengelyen fogyatkozás, tehát egy akkori témánk újraéledése vagy akkori probléma visszaköszönése várható a jelenünkben.
Viszont így 7-9 évvel több tapasztalattal biztosan másképp látjuk már a helyzetünket, így a mostani holdesemény lényeges változások megindítója lehet. Méghozzá kulcsfontosságú történések vagy információk felbukkanásával, melyek elősegítik bizonyos dolog, dolgok lezárását illetve újak megkezdését életünkben. 
Ez a fogyatkozás azért is hangsúlyos, mert a sorrendben az első, mely már előre mutat 2019-be és 2020-ba. Sőt, konkrétan „egy pillanatra“ felvillantja karmikus – kollektív- adósságainkat, melyek 2018. novemberében, a felszálló holdcsomó jegyváltásakor jönnek majd elő erősebben. 

A felszálló holdcsomó tulajdonképpen nem más, mint egy portál, ami a fogyatkozás során teljesen megnyílik és kiárad belőle az addig felgyülemlett energia. Mivel napfogyatkozásról van szó, eltűnik az életet adó melegség és fény, így a láthatatlan energiák veszik át az uralmat. S ez most különsen igaz, hiszen a Plútó, az alvilág ura (szemből) „lecsap“ ránk, és semmilyen eszköztől sem riad vissza, hogy sürgessen minket, hogy azonnal kezdjünk a jó irányba változni! Ehhez fel kell adnunk valamit; egy részt magunkból, melynek kézen fekvő megoldása Egónk önkéntes feláldozása volna. Csakhogy ez általában nem megy olyan könnyen a saját személyiségünkkel kapcsolatban, mint a mesékben a hős alászállása és győzedelmeskedése, hogy megmentse a királylányt.... 

Az Újhold mindenképpen a megmentendő női energiánkra hívja fel a figyelmet. Ugyanis a férfi energiát szabályozó Mars most a Vízöntőben hátrál és rendkívül erősen hat mindannyiunkra. Ezt szeretné ellensúlyozni a stabilizáló Szaturnusz, az álmodozó Neptunusz, a gyógyító Chiron és a transzformatív Plútó is retrográd mozgásukkal, amivel a belsőnkre (mint női területre) próbálják irányítani a koncentrációnkat.
Együttes erővel jelezni próbálnak nekünk, hogy napjainkban vagy túlzottan határainkon kívül működünk, túlféltünk embereket, felnagyítunk problémákat, túl érzékenyek vagyunk és közben önmagunkat (lelki fejlődésünket) elhanyagoljuk. Vagy a másik végletben vagyunk, s (pl. karrier vagy egyéb egós vágyakat kergetve) annyira elnyomtuk magunkban a gondoskodás, törődés képességét, hogy most újra felszínre kell hoznunk őket. 
Mindenképp alaposan vizsgáljuk meg a júliusban felmerülő szituációkat, hogy a jövőben már tudatosan a probléma megoldására tudjuk terelni a következő, segítő energiákat. (Mert azok egyre erősebben fognak jönni egészen a csúcspont: 2020 eléréséig.) 

Vagyis az Univerzum legfrissebb üzenete az, hogy a női minőség erősítésével meg kell teremtenünk az egyensúlyt. Ehhez elsősorban az édesanyánkkal (anya figuránkkal) való problémákon, illetve az anyaság, a táplálás, a gyermekek, a család, az otthon, az érzelmi biztonság témáin keresztül fogunk tudni eljutni. Eleinte talán az áldozat szerepében érezhetjük magunkat, s egészen addig nem is fogjuk tudni visszavenni a kezünkbe az irányítást, amíg fel nem ismerjük, hogy a lerakott egó páncélja nélkül, éppen sérülékenységünkben lakozik a legnagyobb erőnk

Remélem, mindannyiunknak lesz lehetősége ezt megtapasztalni!!💖 

Szeretettel: 
Sebestyén Ági😊

2 megjegyzés:

  1. Ez az oldal fantasztikusan jó. Még nem olvastam ennyire profi leírást. Nagyon köszönöm. Ildikó

    VálaszTörlés
  2. Kedves Ildikó! Szívből köszönöm kedves hozzászólását :) Üdvözlettel: Pozitív kisugárzás/ Ági

    VálaszTörlés