2023. július 27., csütörtök

Augusztus hónap energetikája: A szer-elem megjelenése

A szer-elem az az univerzális életet teremtő energia, mely nem a „rózsaszín ködbe“, hanem a teljesség kikötőjébe vezet. A hónap indító Telihold mindannyiunknál felhúzza a horgonyt és egy 29 napos utazásra küld minket. Lelkünk hajójának minden zugába be kell kukkantsunk: melyik kabinban ki vagy mi lakik, hányan alkotják a legénységet, ki a kapitány? Merre tartunk, valóban minden rakományra szükségünk van? Körutat teszünk, vagy esetleg új irányt veszünk?
Ez az átértékelési folyamat kapcsolatainktól kiindulva a legbelső rétegeink, gondolatvilágunk, érzelmeink alapos vizsgálatán keresztül lehetőséget ad a rabláncként megélt kötődéseink feloldására. A következő teliholddal, a hónap utolsó napján, pedig egy másik minőségünkben érünk révbe - immáron nehezékek nélkül, következő úticélunk, útitársaink tudatában.


A kép forrása: www.pixabay.com


Augusztus 1-jén egy erős Teliholddal indul a hónap. A Vízöntő 10. fokán kerekedő Hold nem csak a Naptól, hanem a Sötétholdtól is támogatást nyer. Felszínre kerülhetnek olyan régi (saját magunknak vagy akár másoknak tett) ígéreteink, melyek most már leginkább gúzsba kötnek, nem engednek minket továbblépni. Itt az idő ezeket elengedni! Miután ez megtörtént, szavakkal és cselekedetekkel is manifesztálni tudjuk - az eddig csak a láthatatlan tartományban lévő – szándékainkat.

Augusztus 2-án a precíz Merkúr (kommunikáció, közlekedés) legtávolabb kerül a szigorú Szaturnusztól (határok, kontroll). Tehát az intenzív koncentráció révén mélyebb megértésekhez juthatunk el, mint máskor. Azonban érdemes arra odafigyelni, hogy ne akarjuk ezt éppen ezen a napon mindenáron a külvilággal is megértetni, mert ez a fényszög minden résztvevőt hajlamosíthat arra, hogy csak a saját nézőpontját tartsa elfogadhatónak...

Augusztus 13-án a Vénusz (harmónia) találkozik a Nappal (tudat). Már 22 napja lépésről lépésre közelítenek egymás felé a kreatív Oroszlán jegyében, mikor végre megtörténik az áttörés és meg tudják ölelni egymást. S közben a Chiron csatlakozása segítségével megkezdődik a várva várt, mély gyógyulás és kiteljesedés kapcsolatainkban, alkotóképességünkben. A legfontosabb, hogy elfogadjuk a másikat úgy, hogy van, illetve ne féljünk a teljes önátadástól, mert ezt most igazi csodát fog tudni teremteni a szívünkben.

Augusztus 16-án a Nap és a Hold násza az Oroszlán 24. fokán teljesedik ki és megajándékoz bennünket a megújhodás lehetőségével minden kapcsolódásunkban (más emberekhez, nézetekhez, értékekhez stb.). A női minőségek, mint érzékenység, nyitottság, a szervezet intelligenciájának tisztelete, intuitív képességek tudatos használata kiemelt szerephez jut, természetesen a férfiaknál is. Az Oroszlán tüzessége, ugyanakkor játékossága szépen támogatja ezekben a napokban a saját teremtőerőnk felfedezését. Segít nekünk annak a térnek a létrehozásában, amiben szabadon megélhetjük alkotóerőnket az élet bármely területén.

Augusztus 22-én pontosodik a Mars-Neptun szembenállás. Ekkor érezhetünk zavarodottságot, megtorpanást terveink megvalósulásában. Mert habár a Mars szeret kifelé is aktív lenni, a Szűz- Halak tengelyen könnyedebben tudjuk befelé felhasználni az energiákat, például különféle meditációk vagy másokért való tevékenykedés formájában.

Augusztus 23-án, egy igen intenzív Oroszlán időszak után, a Nap megérkezik a Szűzbe és megkezdődik a Merkúr következő hátrálása is. Figyelmünk egyre inkább a mindennap elvégzendő dolgok, a táplálkozás, az egészség és gyógyulás kérdései felé fognak fordulni – a test, lélek és szellem egységére, kiegyensúlyozására való vágyunk hatványozódik.
Ezt fogja segíteni ez az idei harmadik 3 hetes Merkúr retrográd is, hogy kritikusan megvizsgálhassuk saját gondolkodási mintáinkat, és szükség esetén megpróbáljuk, megtanuljuk ezeket felülírni. Érdemes a nagy döntéseket, szerződéskötéseket inkább szeptember 15.-e utánra tervezni, mivel előfordulhat, hogy a retrográdkor még olyan információk kerülnek a felszínre, melyek erősen befolyásolták volna döntéseinket, ha már korábban is rendelkezésünkre álltak volna.

Augusztus 27-én a Mars belép a Mérleg területére, ami az akaratot és a tetterőt is vénuszi fennhatóság, azaz a kapcsolódás, kapcsolatok és harmónia felé irányítja. Mindeközben a Nap és a Szaturnusz szembenállásba kerülnek. Ez kedvez a struktúrát, fegyelmezettséget igénylő tevékenységeknek. Fontos, hogy bízzunk saját képességeinkben, melyeket sikeresen fogunk tudni - tapasztalatainkkal ötvözve - bevetni a cél érdekében. Az esetleges akadályokat legfőképp megfontoltsággal fogjuk tudni elhárítani.

Augusztus 29-én az Uránusz is hátráló mozgásba kezd, mely egészen 2024. január végéig fog tartani. Érdemes lesz visszatekinteni, hogy eddig a 2023-as év milyen változásokat hozott az életünkbe, és hol értünk el kisebb-nagyobb sikereket azáltal, hogy igazán rugalmasan reagáltunk egy-egy váratlan eseményre, vagy hol mertünk teljesen új utakra lépni, és milyen tanulságot tudnánk átadni másoknak ezen tapasztalatainkból. A kollektív térben egyre több kérdés fog felmerülni a pénzzel, az emberi kapcsolódások minőségével és az individuálisan értelmezett öröm/ boldogsággal kapcsolatosan.

Augusztus 31-én a hónap második Teliholdja következik a Halak 8. fokán. Az egymással párhuzamosan zajó (Merkúr, Vénusz, Szaturnusz, Uránusz, Plútó, Neptunusz, Chiron) retrográd időszak jól mutatja, hogy a befelé fordulás, érzékelés, beleérzés és analitikus vizsgálódás egyaránt fontos szerepet kapnak a telihold körüli napokban. A Szaturnusz segít formát adni a lelki tartalmaknak és egyfajta bizonyosság birtokába kerülni, hogy a bölcsek köve létezik, sőt, talán már meg is találtuk😊

Szerencsés, szélcsendes augusztusi utat🌊⛵, kellemes napokat kívánok:

Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése