2023. július 21., péntek

Vénusz retrográd 2023. - A szikra belobbanása

Az Esthajnalcsillag mindig is segítette az embereket a tájékozódásban, így július 23. és szeptember 4. között is egy igazi iránytűt kapunk a kezünkbe, vagy sokkal inkább a szívünkbe💖 Ahogy a Nap uralkodó jegyébe lépve megkezdi legragyogóbb szakaszát az évkörön, a tündöklő Vénusz is 40 napos hátráló mozgásba kezd. A 40-es szám misztikája az immateriálisból materiálisba fordulást képviseli - például a magzati fejlődésünkhöz is 40 hét szükséges a megszületésünkig (kinek persze kicsit több, kinek kicsit kevesebb). Az előttünk álló bő egy hónap célja tehát, hogy visszavezessen minket a szívünkben szunnyadó szikrához, és segítsen külvilági formát teremteni vágyainknak.

A kép forrása: www.pixabay.com

A Vénusz által felszínre hozott kérdések a következőek lesznek: az anyaghoz - mint birtokolható dolgokhoz - való viszonyunk, a kapcsolatteremtési képességünk valamint a harmónia és szerelem iránti igényünk.

A látható tartományon kívülit képviselő Neptun (feloldódás) és Plútó (regeneráció, átalakulás) egy ún. „Isten ujja“ konstellációban rámutatnak a retrográdba forduló Vénuszra (belső összhangunkra). Aki éppen a kiemelt ponton járó Fekete Holddal, mitológiai néven Lilith-tel lejti táncát. Lilith úgy vezeti Vénuszt a táncparketten, hogy kristálytiszta önkifejezését segítse. Lilith, „az el nem fogadott“, ma sem tanít nekünk kevesebbet, mint hogy önként is képesek vagyunk lemondani minden illúzióról, magunkra húzott szerepről, hogy energiánkat az igazra, az Igazira tudjuk koncentrálni. Vegyük tehát komolyan, a most kapott üzenet(ek)et, akár álom, meditáció vagy mindennapi történések, hétköznapi párbeszédek formájában; a retrográd időszak mindig lelassulásról és vizsgálódásról, átértékelésről szól.

Ugyanez a Lilith zabolázatlan erőivel erősített vénuszi minőség a fényadóktól, a Naptól (tudatos én) és Holdtól (lélek) is támogatást kap. Ez egy lehetőség a tudatos és tudattalan egyesítésére, ami érzelmi szinten egységbe, azaz révbe tud vinni bennünket az adott témában.
Ezután, július utolsó napjaiban, a harmadik transzcendens bolygó, az Uránusz (intuíció, függetlenség) beindítja az érzelmek áramlását. Habár a folyamat kicsit kontrollálhatatlannak tűnhet, mégis rendkívül felszabadító lesz.

Tulajdonképpen ahogy a Vénusz Esti csillag szerepéből Hajnalcsillaggá válik, ugyanúgy zajlanak majd a mi lelkünkben is az alkímiai folyamatok. Az első 20 nap a változás érzékeléséről, intenzív megélésekről, az alámerülésről szól, majd augusztus 13-án, miután a Vénusz eléri a Napot, megkezdődik a számunkra értéktelen tárgyak, kapcsolatok, időtöltés – kinek mivel van dolga - hátrhagyása.

Kívánok Mindenkinek szeretetteljes rostálást, átalakulást & átalakítást!🔥
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése