2017. október 4., szerda

2017. október 5.: Telihold a Kosban - Én és te

A szeptemberi Telihold a lezárás és a feloldódás témáit hívta elő. Ebből következően az októberi egy új fejlődési szakaszt indít el a Kossal. Ráadásul a Telihold napján létrejövő Vénusz & Mars találkozás egy olyan periódus kezdetét jelképezi, mely a kapcsolatokat veszi górcső alá. S mindezen hatásokat a Jupiter 5 nappal későbbi jegyváltása fogja végképp megkoronázni.


A csütörtöki holdtöltét az abszolút intenzivitás jellemzi majd. Természetesen a Nap és a Hold ellentéte adja meg az alaphangot, amit tovább fokoz, hogy a Hold (érzelmeink) kerül(nek) a Kosba, a zodiákus legelső, legenergikusabb, leghirtelenebb jegyébe. Precízen e két fontos égi test közé "sasszézik" be a Plútó, ami olyan hihetetlen és mélységesen komoly energiákkal árasztja el mindkettőjüket, hogy szinte azonnal a komfortzónánkon kívül érezhetjük magunkat...

A Kos Hold az „én“-t reprezentálja, az „én vagy az első“ és a „nem alkuszom meg senkivel“ oldalunkat. Vele szemben a Mérleg Nap képviseli a „mi“-t, a harmóniára, az egyensúlyra és a kompromisszumokra való törekvést. Ebből szépen látszik, hogy a kapcsolataink és az azokon belüli elfojtások kerülnek a felszínre, melyet az erőteljes Plútó hatalmi kérdéseivel még jól meg is fűszerez. Tehát nem egyszerűen csak a kapcsolatainkon belüli szerepünket kell megvizsgálnunk, hanem hogy mi magunk milyen erős befolyással bírunk az összes kötelékünkben. És talán a Kos őszintesége szükségeltetik annak felismeréséhez, hogy hogyan is bánunk valójában a kezünkbe került hatalommal. Pozitív irányba terelgetjük a másik felet, vagy manipuláljuk őt? Netán olyan dominánsak vagyunk, hogy teljesen elnyomjuk a „te“ igényeit?

Klasszikus példa lehet erre, amikor a házastársak összevitatkoznak, hogy az együtt tölthető rövidke szabadidőt egymásra fordítsák vagy barátokkal találkozzanak?
A szerető férj elengedi a feleséget barátnőivel találkozni, hiszen tudja, hogy asszonyának szüksége van néha kikapcsolódásra s a mindennapi mókuskerékből való kiszakadás által a feltöltődésre.
A manipulatív férj keres valami indokot, melyről tudja, hogy lelkiismereti oldalról fogja otthon tartani asszonykáját. Például a nyaraláskor elköltött pénzre vagy az új autóra való spórolásra hivatkozva azt mondja, egyszerűbb lenne talán otthon maradni...
A domináns, birtokló férj pedig egyenesen közli, hogy nélküle sehová sem mehet imádottja, vagy ha mégis megteszi, az egyértelmű bizonyítéka annak, hogy kettejük kapcsolatának már nincs értelme többé.
Egyik esetben sem a helyzet kimenetele a lényeg, hanem az, hogy ráismerjünk kapcsolatainkban a minőségekre: áldozatok vagyunk-e, elnyomók, vagy ténylegesen egyenrangú partnerek? 
Komolyabb kapcsolati problémák esetében most megkapjuk a bátorságot, hogy felismerjük: menjünk vagy maradjunk. A beismerés sokszor nehezebb, mint maga a cselekvés.... 

Érdekes egybeesés, hogy a Telihold napján a Mérleg és a Kos uralkodó bolygói, a Vénusz és a Mars együttállnak a Szűzben – mely konsteláció már egyértelműen párkapcsolatainkba hozza el a belső gyógyítást.
Kérdezzük meg magunktól: mikor vagyok nagyon előítéletes, túl kritikus a másikkal szemben? Ha az önkritika megfelelő szintjét gyakoroljuk, nem becsüljük túl saját erőnket, de nem is becsüljük alul, s ekkor vagyunk képesek a MEGFELELŐ PARTNERSÉGRE. A Nap és a Merkúr együttállása pedig mutatja, hogy a Telihold napokban levont tanulságokat egyből bele tudjuk ágyazni kommunikációnkba is. (Gyönyörű szép!!!🌟) 

Összesen 7 bolygó jár kardinális „terepen“ a Telihold idején, azaz hihetetlen mértékű koncentrációra, kristálytiszta célkitűzésekre illetve azok megvalósítására kalibrálnak minket. A legfontosabbnak azt tartom, hogy ne ijedjünk meg a felfokozott energiáktól, hanem menjünk bele akár a vitás szituációkba is azért, hogy végre ráébredjünk, melyik szerepben vagyunk, merre billent ki a „Mérleg nyelve“ és hogyan fogjuk tudni ezt rendbe hozni. 

A megalkuvás helyett álljunk ki önmagunkért, tegyük próbára magunkat, mert ezzel kapcsolataink valódi minőségét tisztázhatjuk. Nem mondom, hogy a feladat könnyű, de még mindig jobb fájdalmak árán az igazsághoz eljutni, mint hazugságban leélni az életünket. 

Az októberi Telihold üzenetét is szeretettel közvetítette Nektek: 
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése