2017. október 31., kedd

2017. november 4.: Telihold a Bikában - Tárjuk fel lelkünk kincseit!

Szombaton, a Bika jegyében alakul Telihold, ami szuperhold is lesz egyben. Témáját tekintve vágyaink és a rendelkezésre álló lehetőségek ellentétét hozza napvilágra. Saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg, hogy nem mindig materiális igényeink kielégítése a fontos, hanem a lelki elégedettséget elérése. Ehhez viszont a legtöbb esetben elengedések, átalakulások szükségesek – hiszen ahogy a mondás tartja: 'a cél szentesíti az eszközt'. És mikor máskor lehetne alkalmasabb az elengedés, mint éppen Teliholdkor?

Kép forrása: crystalbastrology.com

A telihold mindig egy folyamat tetőpontja: maga a kiteljesedés, mely novemberben a szilárd és praktikus Bika jegyében következik be. Nagyon jól harmonizál, stabilitásával kereteket ad az ellentétes irányban ható szenvedélyes és intenzív Skorpió energiáknak (Nap a Skorpióban). A Földhöz közeli szuperhold jelenség* miatt pedig mindenképpen fokozott hatásra számíthatunk.

A Bika a biztonságot keresi, szeretné fenntartani a meglévő állapotokat, s ezt a vele szemben elhelyezkedő Skorpióval a birtokláson, a külső és belső értékekhez való ragaszkodáson keresztül teszi. Azonban az embernek álatlában hamar szembesülni kell halandóságával, és ezen a ponton fel kell ismernie, hogy semmilyen tárgy vagy személy, materiális kincs sem lehet igazán az övé... Mert egyszer bizonyosan el fog érkezni a nap, mikor már semmit sem vihetünk többé magunkkal. Helyesebben egyetlen dolgot igen: saját tapasztalatainkat és így az általunk „becsületes munkával megkeresett“ fejlődést. 
Ezért a mostani Telihold arra hívja fel a figyelmünket, hogy saját magunkban, a belső forrásunkban keressük azt a bizonyos védettséget és kincseket is! Ehhez pedig semmi másra nincs szükségünk, csak a rohanásból való kikapcsolódásra. Tehát mindenképp szánjunk időt november első hétvégéjén a pihenésre, a megnyugvásra!
Figyeld meg a természet csodálatos körforgását, ritmusát s benne az emberi lét határtalan lehetőségeit. Tudatosítsd, hogy életviteled csakis rajtad múlik. Lassulj le, értékeld a szépséget, hozd ki magadból a kreativitását és élvezd az életet!😊

És ha Bika, akkor az érzékeinket is be kell vetnünk. Ráadásul érzékelésünk fokozódását a Skorpióban menetelő Jupiter gyönyörűen jól támogatja: egy belső átalakulási folyamatba ránt minket és felkínálja a tökéletes időzítés lehetőségét is.
Álljunk meg egy percre és tekintsünk vissza 2005. novemberére (ej, de rég volt, igaz?!). Ami akkor megjelent az életünkben, most ugyanaz a téma, de természetesen már más életkörülmények között tér vissza, hogy kaphassunk egy esélyt az akkori gondolatainkat, cselekedeteinket tudatosan egy magasabb szintre emelni.
A Teliholdhoz harmonikusan kapcsolódó Neptunusz pedig tovább finomítja érzékenységünket. Misztikus élményeket (pl. álmokat, víziókat), csodás energetikai gyógyulásokat fog hozni, ami új utakat, új látásmódot nyithat meg előttünk, ezzel is elősegítve tudatunk emelkedését. Ezért az elengedéssel kapcsolatos földbe temetős vagy égetéses Telihold szertartások ezúttal az átlagosnál hatékonyabbak lehetnek.

Szeretettel kívánok Nektek értékes Telihold napokat💖
Sebestyén Ági

* Bármely Újholdkor vagy Teliholdkor, mikor a Föld és a Hold középpontja közti távolság kisebb, mint általában, azaz 361.863 km-nél, akkor Szuperholdról beszélhetünk. (Richard Nolle, 1979)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése