2017. október 8., vasárnap

A Plútó-Nap kvadrád lehetőségeiről: ébredés, elmélyülés, kivirágzás

Többen kérdezték tőlem mostanában, miért érzik magukat annyira elesettnek, tehetetlennek, mintha nem lenne megoldás egy adott problémájukra. Erre mintegy közös válaszként írok Nektek az aktuális Plútó-Nap kvadrát hatásairól, lehetőségeiről...

Az önmagunkra ébredés, amikor elkezdünk a nekünk megfelelő módon "működni", nem automatikus folyamat. Inkább a szüléshez hasonlítható: nagy erőkifejtés és erőlködés szükséges, mire rácsodálkozhatunk a fantasztikus eredményre. Nem merül ki a magabiztosságban és a cselekvésre való hajlandóságban sem. Megtörténhet viszont bármikor, vagy soha.“
(D. Brooks)

A Jupiter jegyváltásával egyidejűleg egy sokkal rövidebb, ám annál „ütősebb“ hatású fényszög is bepontosodik: a Nap és a Plútó közötti kvadrát.
A Nap éppen éves menetelését tölti a kiegyenlítést szolgáló Mérlegben, míg a Plútó már évek óta a kikristályozást segítő Bakban jár, hol előre haladó, hol hátráló mozgásban.... És a kvadrát értelmében a felettes Én (Plútó) ébresztőt fúj a mentális Énnek (Nap): óriási kihívással ugyan, de egy remek lehetőséget szolgáltat nekünk a kivirágzásra.

A fenti fényszög egyértelműen a kardinális jegyek hangsúlyát fogja növelni, és életünk valamelyik témája „szinte a semmiből“ élet-halál kérdéssé nőheti ki magát. Különösen igaz ez a január 10-11., április 10-11., július 10-11. és október 10-11-én születettekre, illetve születési képletünkben bármely jegy 17. fokán elhelyezkedő bolygó(k) energiájára.
A Plútó szereti megkeresni a leggyengébb pontunkat, például félelmeinket és elfojtott vágyainkat, hogy előhozza a mélyen rejlő igazságot és így hatalmas változtatásra késztessen minket. Azért nyúlik vissza a probléma lelki gyökeréig, mert szeretné azt véglegesen kitépni onnan! 


Kemény példákat kell hozzak, hogy megérthessük a Plútó tranzit működését. Mondjuk érezzük már egy ideje a munkahelyváltás szükségességét, talán már elküldtünk pályázatokat, kaptunk ajánlatokat is, mégsem léptünk. Ekkor a Plútó tranzit felizzítja a témát, például hoz nekünk egy elbocsátást, jobb esetben végkielégítéssel. Miért? Hogy végre észrevegyük, hogy beleragadtunk a szituációba, jó ideje nem merünk változtatni, így fájdalmasan fültövön vág és odébb hajít minket.... (Bizonyos esetekben pedig az említett végkielégítés lehetőséget ad, hogy kicsit szusszanjunk, át tudjuk gondolni, merre tovább, esetleg tanulásba (önmagunkba) fektessük a kapott pénzt.) Vagy egy már nem túl jól működő párkapcsolatban hirtelen felbukkan egy harmadik fél és ez napvilágra kerül... Akár megcsaltak, akár a megcsalók vagyunk, akármilyen gyötrelmes is, a továbblépés általában halaszthatatlanná válik.

Ha szembesülünk saját gyengeségünkkel, akkor - a szintén a Plútó által jelképezett - akaraterőnket kell előhívni, hogy „életben" maradjunk. Pontosan ezt akarja látni tőlünk a Plútó: az akaraterőt, ami egy kozmikus mágnessé alakít minket, és a célunknak onnantól már nincs is más esélye, mint hogy hozzánk vonzódjon, megvalósuljon!
Tehát mi az, ami valóban értékes számodra? Képes vagy ezért a célért feladni azt, ami gátol ennek megvalósításában? Mi az, ami igazából akadályoz téged? Vajon képes vagy elfogadni akár a kudarcokat is, mielőtt a sikert elérnéd? És mit tudsz ezekből tanulni?
A Plútó nélkül, ismerjük be, elég elveszettek lennénk... Mert így négyszemközt őszintén: melyikünk nézne szívesen szembe árnyéktulajdonságaival, anélkül, hogy rá lennénk kényszerítve?! Majdnem hogy kivétel nélkül csakis ezáltal a konfrontáció tudunk gyógyulni, fejlődni, növekedni.

A Nap-Plútó kvadrát egészen október 16.-ig aktív marad. Ráadásul csütörtökön a Hold is bekapcsolódik a konstellációba, ami korántsem biztos, hogy könnyíti a megéléseinket.
Tehát egyetlen mondatban: a Skorpió és uralkodó bolygója, a Plútó témaköreinek erőteljes megjelenése okozza a legtöbbeknél a jelenlegi bénultság érzést.
A héten adjatok bele mindent, nézzetek a dolgok mélyére, mert MEGÉRI💖
Kitartás!💪 A jövő héttől enyhülés várható😉

Szeretettel:
Sebestyén Ági

Képek forrása: pixabay.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése