2017. október 7., szombat

2017. október 8-9.: Drakonidák teljesítik kívánságainkat!

Gyönyörű égi jelenségnek lehetünk ma és holnap éjszaka tanúi. Ugyanis az október 6-10. közötti időszakban aktív a Drakonidák nevű meteorraj, tehát a hullócsillagok hétvégéje ez. Kész van már a kívánságlista?😊😊

Kép forrása: pixabay.com

A Drakonida meteorok lassabb mozgásúak, így különösen fényesnek látszódhatnak s szikrázó nyomaik miatt csillagszóróhoz is szokták őket hasonlítani.
A Telihold után mindössze 3 nappal, azaz ma éjszaka tetőzik a raj. Korábbi tapasztalatokra alapozott becslések szerint óránként körülbelül 20 hullócsillag fogja elérni Földünket. Megfigyelésüket azonban nehezíteni fogja a hold erős fénye, ezért még a holdkelte előtti időszakban érdemes az eget kémlelnünk. 
Azonban ha szombat, vasárnap lemaradnánk a meteorzáporról, kesergésre akkor sincs ok. Október második felében jönnek majd az Orionidák, melyek az Újhold utáni napokban látványosabb élményt nyújthatnak majd számunkra.

De vajon hogyan teljesíti be egy-egy hullócsillag a kívánságunkat?

A csillagok (ugyanúgy mint a többi égitest is) szépségükkel, fényükkel és természetesen megfoghatatlanságukkal elkápráztatják az embereket. Az I-II. század óta a görökök úgy vélték, hogy amikor az Istenek odafentről lekukucskálnak ránk, akkor a csillagok ki tudnak szökni az égi világból és fényt, energiát hozva lejönnek közénk. Így vált a hullócsillag annak jelképévé, hogy az Istenek vigyáznak és figyelnek ránk. S innen eredeztethető a hiedelem, hogy a hullócsillag idején tett kívánságaink biztosan eljutnak az Égbe és mindenképp beteljesülnek.

Így legyen!😉
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése